אירוע RoadShow"אנשי ההייטק הם שגרירי ישראל היפה"
אירוע RoadShow
"אנשי ההייטק הם שגרירי ישראל היפה"
אירוע +RoadShow של כלכליסט ופועלים טק נותן ליזמים במה לגיוס כספים. כ־200 חברות הגישו מועמדות, מתוכן נבחרו 18 סטארט־אפים ממגוון תחומים, ממיוזיק־טק עד ניהול מידע בפרויקטי תשתית, שיציגו את הפיץ' שלהם בפני משקיעים בכירים מהקרנות המובילות בארץ
אירוע +RoadShow שיתקיים בשבוע הבא זו השנה הרביעית ברציפות מיועד ליזמים בשלבים של Pre Seed עד A ונותן להם במה לחשוף את המיזמים שלהם בפני המשקיעים המובילים בארץ. השנה הגישו מועמדות כ־200 חברות, מתוכן נבחרו 18 שיציגו את הפיץ' שלהן ביום האירוע, ובהן חברות סייבר, EdTech ופינטק. תעשיית הטק שנמצאת בתקופה קשה נוכח המלחמה המתמשכת ויציבות שלטונית מורכבת מתקשה אף יותר בגיוס כספים. אירוע +RoadShow נותן הזדמנות משמעותית ליזמים להיחשף בפני משקיעים מובילים.
"כשאני מדברת על האנשים בהייטק בישראל, אני מוצאת את עצמי משתמשת שוב ושוב במילה 'שגרירים'", אמרה מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית פועלים טק. "קמים עם רעיון, מפתחים אותו למציאות אפשרית ואז רצים ונפגשים עם בעלי עניין ומשקיעים בכל העולם. חד־משמעית שגרירים, שגרירים של הצד הטוב ביותר בנו. הצד הבונה, המקדם, שמחפש לשפר ולבנות עתיד ראוי. גם הם כמו כולנו קמים כל בוקר לחדשות, למציאות המטרידה, ומנסים לשמור על אופטימיות.
"מעמד השגריר הוא לא משהו שהם בחרו לעצמם, הוא פועל יוצא של הפעילות, ובאמת מאוד לא פשוט להיות יזם הייטק בישראל בימים אלה. בטוח קל יותר לעשות את זה במקום אחר. אבל הם נושאים את התפקיד. כל מי שלוקח חלק ב־+RoadShow השנה, משקיעים וחברות סטארט־אפ, עושה שירות ענק למדינה הזו. וזה לא נאמר מספיק. מאנשים כאלה אני שואבת את הכוח והאופטימיות שלי בכל יום. מחזקת את ידיכם, מברכת על עשייתכם ומאחלת הצלחה לכולם".
אלה 18 חברות הסטארט־אפ שנבחרו להשתתף באירוע:
AcunenAI
הוקמה ב־2024 על ידי טובי אולשנצקי, מיכל יצחקי, אריאל פלד ויניב קנת'־מימון. AcunenAI היא חברת תוכנה שפיתחה טכנולוגיה בתחום אבטחת הבינה המלאכותית, הממוקדת בזיהוי 270 פרופילים פסיכולוגיים שמפעילים אינטראקציות עם סוכני AI. המערכת מזהה אילו פרופילים מתאימים לשימוש העסקי הספציפי של הסוכן, ומזהירה מפרופילים שאינם מתאימים ועלולים לגרום לתוצאות בלתי צפויות או מזיקות. באמצעות מנגנון זה ניתן למנוע מראש את רוב ההתקפות על סוכני AI.
Adversa AI
הוקמה ב־2021 על ידי דניאל רובינשטיין ואלכס פוליאקוב, וגייסה כ־200 אלף דולר. חברת הסייבר Adversa AI מספקת פלטפורמה רציפה ופרואקטיבית לבינה מלאכותית גנרטיבית (GenAI), שמזהה ומונעת סיכונים לפני התרחשותם, תוך הבטחת שימוש בטוח ב־AI עבור חברות וארגונים גלובליים. לחברה פטנט עולמי ראשון בתחום אבטחת AI ולקוחות Fortune 500 מרחבי העולם.
AnyMaint
הוקמה ב־2021 על ידי ויקטוריה אקסלרוד וולדימיר קרסניאנסקי. החברה פיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית לאחזקה חזויה, המאפשרת לצמצם בעד 70% זמני השבתה של מכונות במפעלים וחברות ציוד. המוצר משלב למידת מכונה וטכנולוגיה חדשנית של תחזוקה שיתופית, ונמצא בשימוש של למעלה מ־40 לקוחות, ובהם רפאל ואלביט. החברה מתמקדת בהתרחבות גלובלית, עם מיקוד בשווקים בארה"ב ובאירופה.
BIMMATCH
הוקמה ב־2019 על ידי חלי וסרמן ואלי וסרמן. החברה פועלת בתחום ניהול המידע בפרויקטי תשתיות ומתמחה בשילוב נתונים טקסטואליים עם אלמנטים תלת־ממדיים להבטחת תאימות לדרישות. הפתרון מבוסס בינה מלאכותית, מאפשר ניתוח תאימות בזמן אמת, חוסך עד 20% בזמן ומפחית עבודות חוזרות ב־14%. המערכת תומכת בניהול נתונים בשלבי תכנון, בנייה ותחזוקה, ומתמקדת בפרויקטים בתחומי המים, האנרגיה והתחבורה.
CapStack Technologies
הוקמה ב־2020 על ידי צביקה פרלמוטר ומיכל צ'פלינסקי. החברה פועלת בתחום הפינטק ופיתחה רשת לשיתופי פעולה בין בנקים בארה"ב, המסייעת להם לגוון את תיקי הנכסים שלהם ולהגביר את היציבות והרווחיות. CapStack גייסה 7 מיליון דולר בסבב Seed מקרנות מובילות, ובהן Fin Capital, Alloy Labs ו־Citi Ventures. החברה נמצאת בשלב הכנסות ראשוניות ומתכוננת לסבב גיוס Round A.
Catch
הוקמה ב־2022 על ידי שלומי דיין וד"ר איתי לישנר. החברה פועלת בתחום הבינה המלאכותית לעולם הקמעונאות, ומפתחת פלטפורמה לדיגיטציה ולהתאמה אישית של חווית הקנייה במרחבים פיזיים. הפלטפורמה של Catch משתמשת בטכנולוגיית AI מתקדמת ליצירת "קוקי" אנונימי לעולם הפיזי, המאפשר חיבור בין נתוני העולם הפיזי לדיגיטלי, זיהוי דפוסי התנהגות צרכנים בזמן אמת ויצירת מדיה מותאמת אישית. המערכת פועלת בהצלחה ברשתות מובילות, עם למעלה מ־120 אלף משתמשים פעילים מדי חודש ויותר ממיליון מסרים מותאמים אישית.
Conext Global
הוקמה ב־2022 על ידי נדב פוליטי ושביט אור. החברה פועלת בתחום הבנייה ומפתחת טכנולוגיה חדשנית לניתוח איכות בטון טרי בזמן אמת. הפתרון של Conext משלב חומרה, תוכנה ואנליטיקת נתונים כדי לייעל מתכוני בטון בהתאמה לחומרי גלם טבעיים ולתנאי סביבה. הטכנולוגיה חוסכת בעלויות, מצמצמת שימוש בצמנט, מפחיתה פליטות פחמן דו־חמצני, ומקדמת שימוש בחומרים חלופיים בתהליך הייצור. Conext משרתת לקוחות גלובליים גדולים ומובילה מהפכה סביבתית ותעשייתית בענף הבנייה.
CySight
חברת הסייבר הוקמה על ידי רפי סבל, בוריס שו ודני ניומן. החברה פועלת בתחום אבטחת הרשתות ומציעה פתרון מתקדם ל־Network Detection and Response, המסוגל ללכוד 100% מתעבורת הרשת ולמנוע פערים שבהם 95% מהנתונים אינם נלכדים. הטכנולוגיה של CySight משלבת ניתוח מבוסס בינה מלאכותית ומודל אמון אפס (Zero Trust) כדי לספק שקיפות מלאה, התראות מדויקות ואבחונים, ובכך לאבטח רשתות, מרכזי נתונים, סביבות IoT, 5G ו־GPU.
Fine
הוקמה ב־2023 על ידי דן לשם, יונתן הראל וחגי הופלנד. החברה פועלת בתחום פיתוח התוכנה ומציעה סביבת פיתוח מבוססת בינה מלאכותית המיועדת לסטארט־אפים. הפלטפורמה של Fine משתלבת בכלי פיתוח קיימים, כמו Jira, GitHub ו־Sentry, ומאפשרת למפתחים להתמקד במשימות קריטיות על ידי אוטומציה של משימות שגרתיות כמו כתיבת קוד, בדיקות ותהליכי CI/CD. בניגוד לסוכני AI רגילים, Fine לא רק מייצרת קוד, אלא גם מריצה אותו, מבצעת בדיקות ומשתמשת במשוב לשיפור מתמיד. החברה משרתת מעל 4,000 משתמשים, ובהם חברות מובילות כמוMicrosoft, Cisco ו־McKinsey.
Kiinns
הוקמה ב־2021 על ידי צביקה פורמן וד"ר אהוד פורמן. החברה היא סטארט־אפ DeepTech המשנה את תהליכי הניקוי בקווי ייצור תעשייתיים. Kiinns פיתחה טכנולוגיה ייחודית המבוססת על רובוטים וציפוי פולימרי מתכלה, שמבטלת את הצורך בתהליכי ניקוי מסורתיים, מזהמים ויקרים. הציפוי יוצר מחסום בלתי חדיר המגן על הציוד מזיהומים, ומאפשר להסירו ולהחליפו בין מחזורי ייצור ללא צורך בניקוי. הטכנולוגיה, שהוכחה בפיילוטים תעשייתיים, מפחיתה מחלות, מצמצמת פסולת, מקדמת קיימות סביבתית ומשפרת את היעילות התפעולית של יצרנים בתחומים כמו מזון, תרופות, פלסטיקה ועוד.
MagniLearn
הוקמה על ידי ד"ר לאנה טוקוס, ד"ר מיכל עצמון והדר אברמוביץ'. החברה פועלת בתחום ה־Education as a Service ומפתחת פלטפורמת למידה מבוססת בינה מלאכותית, המותאמת אישית לצורכי כל תלמיד. הפלטפורמה ממירה תכנים לימודיים לשיעורים מותאמים אישית באמצעות מנוע לשוני ייחודי, המזהה קשיים ומפיק תרגילים דינמיים בזמן אמת. MagniLearn פועלת במודל B2B2C עם מו"לים וחברות חינוך מובילות בעולם, ומתמקדת בתחומי לימוד מגוונים, כולל אנגלית כשפה שנייה. החברה נתמכת על ידי שותפים מובילים כמו Microsoft ו־Google, ומשרתת מעל 20 אלף תלמידים באסיה ובאירופה.
Monimmo
הוקמה ב־2023 על ידי גרניט שרון. החברה מפתחת פלטפורמה חדשנית בתחום הנדל"ן באירופה, המבוססת על מודל מונחה ביקוש במקום היצע, ומביאה שקיפות מלאה להעדפות ודרישות הקונים. הפלטפורמה עושה שימוש בבינה מלאכותית לניתוח ביקוש, מציעה תובנות שוק בזמן אמת, סיורים וירטואליים מתקדמים ומבטיחה עסקאות מאובטחות באמצעות טכנולוגיית בלוקצ'יין. החברה מתמקדת בדרום צרפת, בשותפויות עם 20 סוכנויות נדל"ן, וצפויה להתרחב גם לקונים אירופאים בשוק הנדל"ן הסיני. החברה שואפת לגייס 2.5 מיליון יורו להמשך פיתוח והרחבת הפעילות, מתוך מטרה להוביל שינוי משמעותי בשוק הנדל"ן וליצור הזדמנויות חדשות לשחקנים בתעשייה ולמשקיעים.
OpenDNA
הוקמה ב־2018 על ידי ערן פלדהיי, ארז אורנן וניר גמליאל. החברה מפתחת מערכת רפואה מדויקת המשלבת בדיקות גנטיות ו־AI לאבחון, חיזוי וטיפול מותאם אישית במחלות מורכבות כמו מחלות לב וסרטן. המערכת של OpenDNA מאפשרת לרופאים ולמטופלים לנתח סיכונים גנטיים ולבנות תוכניות ניהול מותאמות אישית באמצעות פלטפורמת SaaS אינטראקטיבית. המוצר הראשון, +CardioRisk, מזהה מטופלים בעלי סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם ונמכר בארה"ב.
Paylow
הוקמה ב־2022 על ידי שגיא אביטן וחנן עמר. החברה פועלת בתחום הפינטק ומפתחת פתרון מבוסס למידת מכונה ואינטגרציה עם Open Banking, המאפשר למשתמשים לעקוב אחר הוצאות קבועות, להשוות מנויים ולהחליף ספקים בקלות. Paylow פועלת במתכונת B2B2C ומשרתת חברות פיננסיות ופלטפורמות הטבות לעובדים בבריטניה, כולל BNP Paribas Personal Finance.
Seemore Data
הוקמה ב־2023 על ידי אריאל אוטניק וגיא ביצ'ר. החברה פועלת לשיפור יעילות הנתונים בארגונים באמצעות פלטפורמה חדשנית לניהול וייעול צינורות הדאטה והמערכות התומכות. הפתרון מאפשר זיהוי עלויות, אופטימיזציה של ביצועים והגדלת הערך המופק ממוצרי הדאטה, מה שמוביל לחיסכון משמעותי ולהפחתת תחזוקה שוטפת. בכך סימור דאטה מספקת לצוותי דאטה את היכולת להתמקד בחדשנות ובפיתוח במקום בתחזוקה.
Session42
הוקמה ב־2021 על ידי אודי ענתבי, עמית שיין, טל פורר וינון יהל. החברה פועלת בתחום המיוזיק־טק ומובילה מהפכה בתעשיית המוזיקה באמצעות פלטפורמת HitCraft, המאפשרת למוזיקאים לבנות פרופילים מבוססי AI המשקפים את הידע, הסגנון והניסיון הייחודיים שלהם. הפלטפורמה מאפשרת יצירת שיתופי פעולה עם מיטב הכישרונות בעולם להפקת שירים, מילים והפקה. Session42, שהחלה כחברת מוזיקה וזכתה בשני תוארי "שיר השנה" וביצירת להיטים כמו "יוניקורן" לאירוויזיון, הפכה לחברת טכנולוגיה חדשנית המשרתת שוק של למעלה מחצי מיליארד יוצרים ברחבי העולם.
Verstill
הוקמה על ידי מתן עדוי ויחיאל בן צבי. ורסטיל פיתחה טכנולוגיה מתקדמת לייצור משקאות אלכוהוליים המאפשרת שליטה מדויקת בפרופיל הטעם, תוך ייעול התהליך בכ־90% בהשוואה לשיטות מסורתיות. הפלטפורמה מסייעת למותגים ליצור קווי מוצרים חדשים במהירות ולהפוך מלאי עודף למוצרים רווחיים, תוך שדרוג חוויית הצרכן והגברת רווחיות המותג.
Wonder Robotics
הוקמה ב־2020 על ידי עידן שמעון ואור אפשטיין. החברה מפתחת פתרונות תוכנה מתקדמים לרחפנים המאפשרים אוטונומיה מלאה במשימות מורכבות, עם דגש על יישומים ביטחוניים ומסחריים. מוצר הדגל של החברה, WonderLand, מאפשר ניווט, נחיתה מדויקת והימנעות ממכשולים בתנאים ללא GPS או תקשורת, תוך שימוש באלגוריתמים של ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית. החברה פעילה בשוק המקומי והבינלאומי עם לקוחות צבאיים ומסחריים.
יזמים פוגשים משקיעים באירוע של השנה שעברה. "קמים עם רעיון, מפתחים אותו למציאות אפשרית ואז רצים ונפגשים עם בעלי עניין ומשקיעים בכל העולם"
מנכ"לית פועלים טק מיכל קיסוס הרצוג. "מאנשים כאלה אני שואבת את הכוח והאופטימיות שלי בכל יום"