סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
הסטארט-אפ Imagindairy מגייס 13 מיליון דולר לפיתוח חלב מתורבת

החברה פיתחה טכנולוגיה לייצור חלב מתורבת באמצעות חלבוני חלב זהים בתכונותיהם לחלב פרה באמצעות תסיסה של פטריות ושמרים. את הגיוס הובילה קרן MoreVC

חברת הפודטק הישראלית Imagindairy הודיעה היום (ד') על סגירתו של סבב גיוס סיד בהיקף של כ-13 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן MoreVC, המנהלת כ-275 מיליון דולר מושקעים בחברות בשלבים שונים, והשתתפו בו גם קרן Entrée Capital, קבוצת שטראוס, S2G Ventures, כמו גם Collaborative fund, Climate Ventures, Green Circle, Emerald Technology Ventures והמשקיע הצרפתי-ישראלי פייר בסננו. סבב הגיוס יושקע בהרחבת הייצור, גיוס עובדים, הרחבת הצוות המקצועי ובהעמקת יכולות המו"פ.
חברת Imagindairy הוקמה בשנת 2020 ומעסיקה 10 עובדים במשרדיה ביקנעם. הסטארט-אפ פיתח טכנולוגיה לייצור חלבוני חלב זהים לחלבוני חלב פרה (חלב מתורבת), מבוססת בינה מלאכותית וביולוגיה מערכתית, באמצעות תסיסה טבעית של פטריות ושמרים. הטכנולוגיה היא פרי של 15 שנות מחקר בראשות המייסד השותף וה-CSO של החברה, פרופ' תמיר טולר מאוניברסיטת תל אביב.
חלבון החלב המופק מדמה חלבוני חלב טבעיים, כך שבערבוב עם מים ניתן לייצר בעזרתו מתכונים מגוונים של מוצרי חלב ולקבל חלבון בעל ערכים תזונתיים דומים. הטכנולוגיה מאפשרת ייצור מהיר (יעילות של פי 20 מפרות) ובר קיימא, מגנה על המערכת האקולוגית וחוסכת פגיעה בבעלי חיים. משימת החברה הייתה ליצור חוויית אכילה ושתייה נטולת רגשות אשם של מוצרי חלב אמיתיים. בימים אלה Imagindairy משתפת פעולה עם מספר חברות מוצרי חלב מובילות, בהן קבוצת שטראוס.
1 צפייה בגלריה
מייסדי אימגנדיירי
מייסדי אימגנדיירי
ד"ר אייל איפרגן (מימין) ופרופ' תמיר טולר, מייסדי אימג'נדיירי. אלטרנטיבה עם אותו טעם
(רמי שלוש)
"השוק צמא ומוכן לפתרונות חדשים למוצרי חלב אלטרנטיביים, המבוססים על חלבונים שמקורם אינו בבעלי חיים", אומר ד"ר אייל אפרגן, מייסד שותף ומנכ"ל Imagindairy. "כיום, המעבר למוצרי חלב שאינם מן החי מתעכב כיוון שצרכנים מתקשים לוותר על הטעם המוכר והאהוב של חלב פרה. אנחנו מציעים אלטרנטיבה עם אותו טעם ותחושה של מוצרי חלב, שגם שומרת על הסביבה ומגינה על בעל החיים".
"הטכנולוגיה החדשנית של Imagindairy מאפשרת לחברות חלב לפתח מוצרים חדשים או לשפר מוצרים קיימים מבלי לערב בעלי חיים ומבלי לפגוע בכדור הארץ", מוסיף גלן שוואבר, שותף ב-MoreVC. "יש לחברה הזאת את הטכנולוגיה לייצר את מוצרי החלב החדשניים שהצרכנים היום רוצים". מסכם ערן בילסקי, שותף ב-Entrée Capital, "יש לה את היכולת להתמודד ולפתור את המגבלה העיקרית של טכנולוגיית התסיסה - ייצור חלבון חלב ללא בעלי חיים בעלות זהה לזו של חלב פרה".