יש מקום לפייק ניוז? לא ברשת החברתית של טראמפ
יש מקום לפייק ניוז? לא ברשת החברתית של טראמפ
אף ש-Truth Social הושקה כמקום בו חופש הביטוי יישמר - משתמשים כבר הושעו ולא כי אמרו משהו לא ראוי. על פי דיווחים, התקנון שמגדיר את גבולות השיח ברשת החברתית קשוח מזה של רשתות אחרות
דונלד טראמפ השיק את הרשת החברתית החדשה שלו בקול תרועה לפני יומיים, וכבר מתברר שהיא נגועה בבעיות טכניות. אבל זו לא הצרה היחידה שלה. על פי דיווח באתר Engadget היום (ד'), Truth Social הושקה כמקום בו חופש הביטוי של המשתמשים יישמר - בניגוד למשל לפייסבוק וטוויטר - אבל על פי מה שנראה זה לא כל כך מדויק. משתמשים כבר הושעו ועל פניו לא כי אמרו משהו לא ראוי.
כך למשל המשתמש מאט אורטגה, שכינויו ברשת כולל עקיצה לחבר הקונגרס לשעבר דווין נונז, שהוא גם המנכ''ל של החברה-האם של הרשת החברתית, הושעה. והוא לא היחיד, אחרים ציינו שהתקנון שמגדיר את גבולות השיח ברשת קשוח יותר מהתקנונים ברשתות האחרות.
בניגוד לטוויטר, כאן משתמשים יכולים להיות מושעים לצמיתות אם הם מעלים תכנים שיכולים להיתפס כדיבה, פייק ניוז או מטעים. אמנם טוויטר נזהרה מאוד בפרסומים הנוגעים לקורונה או לבחירות, אבל בכל שאר הנושאים היא נוטה לא להתערב - אפילו אם התכנים שקריים או מטעים.
טוויטר נחשבת גם מאוד נוחה עבור מי שמשתמשים בשפה דלה או גסה. אך נדיר שהחברה משעה משתמשים בגלל זה - אם בכלל. ברשת של טראמפ לעומת זאת למנהלים יש סמכות להשעות בגלל שימוש בביטויים גסים או סתם תוכן מכפיש. ועדיין לא ברור אם הרשת תעשה שימוש בסמכויות האלה כדי להדיר משתמשים שלא עולים בקנה אחד עם הנושאים שטראמפ מנסה לקדם. בינתיים החברה משתמשת בבוטים ועובדים כדי לנהל את התוכן שמופץ ברשת.
ועדיין סביר להניח שלא זה מה שירפה את ידי אלה הרוצים להצטרף. על פי דיווח של "הוושינגטון פוסט", ישנו כבר תור של כחצי מיליון גולשים המעוניינים להצטרף, וזאת אף שהרשת החברתית זמינה בינתיים רק באייפון. גם מבחינת הדירוג היא זוכה לעדנה באפסטור, שם המשתמשים מעניקים לה יותר מ-4 כוכבים, אף שחלק מאלה שהעניקו לה 5 כוכבים הודו בעצמם בתגובות לדף האפליקציה שהם עדיין לא הצליחו להתחבר כי "עדיין לא קיבלתי מייל אישור מהאפליקציה שלא פג התוקף שלו", כפי שכתב אחד מהם בשקיפות.
לא ברור אם הרשת הזו תהפוך לחוף מבטחים למטורללי כל העולם או שהיא באמת תצליח להתבסס כאלטרנטיבה חופשית לפייסבוק, טוויטר או טיקטוק ויוטיוב. גם החיבור לטראמפ נראה יותר כמו גימיק. בכל מקרה נראה שהרשת הזו מזכירה בעיקר את טוויטר, אותה היא מנסה לחקות אפילו בשפה העיצובית ודרך הממשק.
אין זה מפתיע, טראמפ היה משתמש פעיל מאוד בטוויטר, שזכתה לשמש כשופרו של נשיא ארצות הברית, לפעמים ללא צנזורה כלל. עם זאת, החברה לא היססה להשעות אותו לאחר שהפר מספר פעמים את כללי הפצת הפייק ניוז בנושאי הקורונה.