מאסק במסר לבנקים: מתכוון לקצץ בשכר בכירי טוויטר ולמצוא דרכים חדשות להרוויח מציוצים
מאסק במסר לבנקים: מתכוון לקצץ בשכר בכירי טוויטר ולמצוא דרכים חדשות להרוויח מציוצים
על פי CNBC, מנכ"ל ומייסד טסלה חשף בפני הבנקים, המלווים לו 25 מיליארד דולר לצורך רכישת טוויטר, כמה מהתוכניות העתידיות שלו לרשת החברתית. בין היתר, בכוונתו לבצע קיצוץ מאסיבי בהוצאות, ו"לשחרר את הפלטפורמה ככל הניתן מאילוצים משפטיים". על פי הדיווח, מאסק כבר בחר מנכ"ל, אך זהותו איננה ידועה
יזם העל אלון מאסק, מי שהפך השבוע לבעלים החדש של טוויטר, אמר לבנקים שהסכימו לסייע לו לממן את רכישת הרשת החברתית ב-44 מיליארד דולר, כי בכוונתו להפחית את משכורות בכירי טוויטר וחברי הדירקטוריון של החברה. מאסק אמר כי בכוונתו לצמצם את הוצאות טוויטר ולמצוא דרכים חדשות לייצר רווחים מציוצים - כך סיפרו מקורבים לנושא לאתר CNBC.
מאסק אמר את הדברים לבנקים, כאשר ניסה להבטיח מהם קבלת הלוואה למימון העסקה כמה ימים לאחר שהגיש את הצעתו לרכישת טוויטר ב-14 באפריל. התחייבות הבנקים באותה עת היתה הכרחית כדי שדירקטוריון טוויטר יקבל את "הצעתו האחרונה והטובה ביותר" של מאסק.
מייסד טסלה היה צריך לשכנע את הבנקים שטוויטר צפויה להפיק עבורם תזרים מזומנים מספק, כדי להחזיר את ההלוואה שביקש. בסופו של דבר, שיעבד מאסק מניות של טסלה במסגרת הלוואה של 13 מיליארד דולר שקיבל ושיעבד מניות של טוויטר במסגרת הלוואה נוספת של 12.5 מיליארד דולר שלה זכה.
המצגת של מאסק לבנקים היוותה מעין הצהרת כוונות באשר לחזון שלו ביחס לחברה. יעדי הקיצוץ של מאסק עדיין אינם ידועים. לגבי הפחתת השכר של חברי דירקטוריון טוויטר מאסק צייץ כי אלה יוכלו להביא לחיסכון של 3 מיליון דולר. בדבריו לבנקים ציין מאסק, בין היתר, גם את שולי הרווח של טוויטר, הנמוכים בהרבה מיריבות כמו פייסבוק ופינטרסט, וטען שזה מותיר הרבה מקום לייעול של החברה.
בציוץ אחר – אותו מחק בהמשך – אמר מאסק שהוא רוצה להפחית את תלותה של טוויטר בפרסום להפקת רווחים. מאסק, שהונו הפרטי מוערך ב-246 מיליארד דולר, רמז שיתמוך בבנקים אם יבחרו לשווק את החוב של החברה למשקיעים, וכי הוא עשוי לחשוף פרטים נוספים מתכניתו העסקית עבור טוויטר בהמשך.
על פי הדיווח ב-CNBC, שהתבסס על כמה מקורות, מאסק גם בחר כבר מנכ"ל חדש לטוויטר, אך המקורות סירבו לנקוב בשמו של המנכ"ל המיועד. מנכ"ל טסלה אמר לבנקים כי הוא מעוניין בשינוי מדיניות של פלטפורמת המדיה, שישחרר אותה ככל הניתן מאילוצים משפטיים במקומות שבהם טוויטר פועלת.
ההלוואה בסך 13 מיליארד דולר שווה לשבע פעמים הרווח הצפוי של טוויטר ל-2022 לפני מיסים. הנתון הזה נראה מסוכן לכמה מהבנקים, שהעדיפו לקחת חלק רק בהלוואה השולית, לדברי המקורות.