סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

אריק שמידט משקיע 125 מיליון דולר בקידום בינה מלאכותית "שתועיל לחברה"

הפרויקט של מנכ"ל גוגל לשעבר, שייקרא AI2050, יממן חוקרי בינה מלאכותית שמטרתם יצירת טכנולוגיה מועילה לחברה. "אנשים מביעים חשש מטכנולוגיית AI אך רק מעטים עובדים על פתרונות. אם נמצא חוקרים שיביאו תגליות בתחום, זו תהיה הצלחה", אמר שמידט

אריק שמידט, מנכ"ל גוגל לשעבר, משיק קרן שתשקיע 125 מיליון דולר בפתרון בעיות אתיות וחברתיות שמעוררת הבינה המלאכותית. המחקר יפתור "בעיות סבוכות" הכוללות נושאי הטיות, נזק ושימוש לרעה, קונפליקטים גאופוליטיים, ומגבלות מדעיות של הטכנולוגיה.
כספי הקרן, שתיקרא AI2050, יועברו במשך חמש שנים לאקדמאים מהתחום, והיא תנוהל ע"י שמידט וג'יימס מניקה, ראש חטיבת הטכנולוגיה והחברה החדש של גוגל, שיעבוד בה באופן פרטי.
היוזמה יוצאת לאור בתקופה בה תאגידים, ממשלות והחברה האזרחית דנים בהשפעות החברתיות של הבינה המלאכותית, כולל על תחום הכלכלה ומקומות העבודה וכיצד ניתן לנטרל את תוצאותיה ההרסניות האפשריות.
2 צפייה בגלריה
אריק שמידט מנכ"ל גוגל לשעבר
אריק שמידט מנכ"ל גוגל לשעבר
אריק שמידט מנכ"ל גוגל לשעבר
(צילום: רויטרס)
הנושאים המערערים את האמון בבינה המלאכותית כוללים את השיח הציבורי הרעיל סביב הנושא במדיה החברתית ושימוש לרעה בה כמו במקים של דיפ פייק. "אנשים מביעים חשש מאינטיליגציה מלאכותית אך מעטים עובדים על פתרונות", אמר שמידט לפייננשל טיימס, והוסיף כי "אם נמצא את דור החוקרים הבא שיצליח להגיע לתגליות בתחומים האלה, זו תהיה תוצאה נהדרת".
ההשקה מגיעה בזמן ששמידט ממשיך להיות דמות מרכזית בתעשיית הבינה המלאכותית. עד אוקטובר האחרון עמד בראש וועדת הביטחון הלאומית האמריקאית בנושא, שהזהירה מתקיפה סין את ארה"ב כשולטת בתחום. היא קראה לשיתוף פעולה בין ארה"ב, יפן, דרום קוריאה ואירופה בכדי לתת מענה ליכולות של סין.
2 צפייה בגלריה
מימין נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא סין שי ג'ינפינג
מימין נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא סין שי ג'ינפינג
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא סין שי ג'ינפינג
(צילום: AFP)

מטרתה של AI2050 היא יצירת טכנולוגיית AI שניתן יהיה להסכים באופן נרחב שהיא מועילה לחברה, עד שנת 2050. הקרן תממן פרויקטים שיחקרו כיצד ניתן למזער את גדילת הפער הסוציו-אקונומי, וכן פיתוח אלגוריתמים חדשים שנקראים רשתות נוירונליות נזילות, הלוקחים השראה מהמוח האנושי.
חברות הטכנולוגיה שמובילות את מחקר ה-AI בארה"ב וסין כוללות את גוגל, אמזון, מטא ובייטדאנס. הן נמצאות תחת ביקורת בעקבות גישותיהן הלא אתיות ליצירת מערכות בינה מלאכותית, כולל השימוש בהן למעקבים, וההטיה האלגוריתמית שלהן, שגורמת למחשבים להגדיל הטיות באמצעות קלטי מידע לא הוגנים או מטעים.