סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
חברת פורסקאוט שנמכרה לקרן הפרייבט אקוויטי
חברת פורסקאוט באירוע ההנפקה. היו ימים (צילום: פורסקאוט )

בבת אחת: פורסקאוט פיטרה כ-60% מעובדיה בישראל

חברת הסייבר הישראלית-אמריקאית הודיעה על פיטורים של 100 מתוך 170 העובדים במרכז הפיתוח המקומי שלה, המהווים 10% מכלל עובדיה בעולם. רוב הפיטורים הם של עובדי CyberMDX שנרכשה לפני כשנה עבור כ-80 מיליון דולר

חברת פורסקאוט (Forescout) מפטרת כ-100 עובדים מתוך כ-170 עובדיה במרכז הפיתוח שלה בישראל. החברה הוקמה בישראל ב-2000, הונפקה ב-2017 ונרכשה על ידי קרן אדוונט בכ-1.5 מיליארד דולר ב-2020. מאז עברו רוב עסקיה לארה"ב ובישראל נשאר רק מרכז הפיתוח שלה וכן עובדי חברת Cyber MDX, שנרכשה לפני שנה בכ-80 מיליון דולר ועוסקת בטכנולוגיה להגנה על התקני רפואה.
תחום הפעילות של פורסקאוט מתמקד באינטרנט של הדברים, שדווקא נחשב לתחום צומח כיום. היא עובדת בעיקר מול ארגונים ומאבטחת התקנים שונים שמחוברים לרשת הארגונית - החל מחיישנים וקוראי כרטיסים וכלה בטלפונים או בהתקנים של עובדים.
על פי מידע שהגיע לכלכליסט רוב הפיטורים הם של עובדי CyberMDX. בפורסקאוט הוחלט לסגור לחלוטין את פעילות החברה ולפטר את העובדים שלה, כשתריסר מהם ימשיכו לעבוד במשך חצי שנה ויעבירו את הידע שנצבר בחברה. על פי מה שידוע, לחברה היו 50 עובדים בעת הרכישה, אך לא ברור כמה מהם נותרו לעבוד בפורסקאוט לאחריה. שאר העובדים שפוטרו מגיעים ממרכז הפיתוח של פורסקאוט.
המוצר של CyberMDX שאמור היה לפתוח את פורסקאוט לתחום הבריאות ישולב במוצר הקיים, וכל הצוות כאמור בסופו של דבר יפוטר. הדבר מעיד על כך שהחברה לא מצליחה להתמודד בהצלחה עם המשבר שפוקד כיום את עולם הטכנולוגיה.
לפורסקאוט יש כ-1,000 עובדים ברחבי העולם בסך הכל וזהו סבב הפיטורים השני שלה. באוקטובר האחרון היא פיטרה 100 עובדים, מתוכם כ-25 בישראל. לחברה היו שלושה מנכ''לים בשלוש השנים האחרונות כאשר האחרון, ווהל מוחמד, פוטר במקביל לסבב הנוכחי. מהחברה לא נמסרה תגובה לשאלת כלכליסט האם צפויים פיטורים נוספים.