פרשנותדיסני+ מגיע לישראל - מי צריכות לחשוש?
פרשנות
דיסני+ מגיע לישראל - מי צריכות לחשוש?
שירות הסטרימינג של דיסני כולל בעיקר סדרות קלילות ומבדרות לכל המשפחה; לכן, מי שצריכות לחוש מאוימות מכניסתו לארץ הן ספקיות הטלוויזיה המקומיות – HOT, yes, סלקום ופרטנר; נטפליקס, שמציעה תכנים מורכבים ונועזים יותר, נמצאת במשבצת אחרת
יש הרבה דברים שאנחנו לא יודעים על שירות הסטרימינג דיסני+, שאמור להגיע לישראל בקיץ: באיזה תאריך יושק, מה יהיה המחיר, אילו תכנים בדיוק יעלו בו, ומה יקרה עם תכני דיסני שזמינים כעת דרך ספקיות הטלוויזיה הישראליות. אבל אנחנו כן יודעים, או לפחות יכולים לשער בבטחה, מי צפוי לספוג את הפגיעה הגדולה ביותר מכניסת דיסני+ לישראל. וזה לא השם הראשון שעולה לכם לראש - נטפליקס.
שירותי הסטרימינג של דיסני ונטפליקס משחקים על נישות שונות של צריכת תוכן. דיסני+ ממוצב יותר כשירות לכל המשפחה, עם סדרות קלילות ומבדרות ומבחר עצום של תכנים קלאסיים לילדים. נטפליקס התמצב כשירות בוגר יותר עם תכנים מורכבים ונועזים. לא תמצאו בדיסני+ סדרות כמו "משחקי הדיונון", "וויצ'ר" או "בית הנייר", ולא במקרה. לכל שירות יש כמובן גם מבחר נאה של תכנים מהסוג האחר, אך ברור לכל מה נקודת החוזקה של כל אחד מהם. יותר משמדובר במוצרים מתחרים או תחליפיים, מדובר במוצרים משלימים.
מי שכן צריכות לחוש מאוימות הן ספקיות הטלוויזיה המקומיות – HOT, yes, סלקום ופרטנר. דיסני+ יכניס לשוק המקומי ספרייה עצומה של תכנים איכותיים ומבוקשים מהשורה הראשונה, שיפנו לצופים במגוון קטגוריות וישלימו את הספרייה העשירה שהם מקבלים מנטפליקס. כשזה יקרה, ובמיוחד אם דיסני תמשוך את התכנים שלה מספריות ה-VOD של הספקיות, ההיצע שלהן יראה פחות מושך והרבה פחות משתלם. תוסיפו לכך את העובדה שאפליקציות לטלוויזיות וממירים חכמים מאפשרים לצרוך את התכנים של כאן, קשת, רשת וערוצים מקומיים נוספים ללא התיווך של הספקיות, וצרכנים רבים יתחילו לשאול את עצמם על מה בעצם הם משלמים להן כמה עשרות שקלים בחודש.
המציאות היא שעם כניסת דיסני+, לצופים שאינם אוהדי ספורט מושבעים או צרכנים שרופים של סדרות המקור של yes ו-HOT (וגם שם אפשר בחלק מהמקרים להתאפק קצת עד שהן מגיעות לנטפליקס), יש מעט מאוד מה לחפש אצל ספקיות השידור הישראליות. ואם ערוצי הספורט המקומיים יתאפסו על עצמם, הם יבינו שגם הם לא צריכים את התיווך של הספקיות וישיקו אפליקציות שמאפשרות גישה מלאה (בתשלום, אלא מה) לתכנים שלהם. אז באמת יהיה מעט מאוד מה לחפש אצל פלטפורמות הטלוויזיה הוותיקות.