סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

הבנק המרכזי בבריטניה: "הביטקוין עשוי להיות חסר ערך"

באזהרה שפרסם הבנק הוא מתריע על הסיכונים הפוטנציאליים שבהשקעה במטבע הקריפטו ומסביר כי מי שעושה זאת "צריך להיות מוכן להפסיד הכל" וכי הבעיה היא שמדובר ב"מטבע שלא מתמחר שום דבר חוץ מעצמו"

הבנק המרכזי באנגליה הזהיר כי הביטקוין עלול להיות "חסר ערך" ולכן מי שמשקיעים במטבע הקריפטו צריך להיות מוכן להפסיד הכל, כך לפי דיווח בגרדיאן. באזהרה שפרסם הבנק לגבי הסיכונים הפוטנציאלים למשקיעים הוא הטיל ספק בכך שיש שווי אינהרנטי במטבע הדיגיטל הגדול ביותר, שהשווי שלו זינק השנה קרוב ל-50 אלף דולר.
בתחילת נובמבר המחיר של מטבע הקריפטו טיפס לשיא של 67 אלף דולר, אך צנח לאחר הדיווח על התגלות זן האומיקרון ובשבוע שעבר התייצב על רמתו הנוכחית. סגן נגיד הבנק סר ג'ון קאנליף אמר כי בבנק מתכוננים לסיכונים הקשורים לצמיחה המהירה בפופולריות שלו. "המחיר של המטבעות האלה משתנה משמעותית והביטקוין יכול בתיאוריה או בפועל ליפול לאפס", אמר בריאיון ל-BBC.
שווי כלל השוק של מטבעות הקריפטו זינק פי 10 מאז תחילת 2020 לכ-2.6 טריליון דולר והוא מייצג כ-1% מהנכסים הפיננסיים העולמיים. לפי הנתונים, בסביבות 0.1% מההון של משקי הבית הבריטים מוחזק בביטקוין ובנכסי קריפטו אחרים, כמו את'ר ובייננס. יתרה מכך: 2.3 מיליון אנשים מחזירים בנכסי קריפטו בשווי ממוצע של 300 פאונד.
1 צפייה בגלריה
ביטקוין מטבע מטבעות קריפטו
ביטקוין מטבע מטבעות קריפטו
ביטקוין. ראו הוזהרתם
(צילום: רויטרס)
ועדת המדיניות הפיננסית של הבנק, שהוקמה אחרי המשבר הפיננסי של 2008 על מנת לנטר סיכונים, הודיעה ביום שני כי לא קיים איום ישיר על היציבות של המערכת הפיננסית של בריטניה מצד נכסי קריפטו, אולם בוועדה הדגישו כי קצב הצמיחה המהיר עלול להוביל לכך שנכסים מסוג זה יהיו קשורים יותר לשירותים פיננסים מסורתיים וכתוצאה מכך יהוו סיכון מסוים.
לפיכך, בבנק המרכזי הציעו למוסדות פיננסיים גדולים לנקוט בגישה זהירה בכל הקשור לאימוץ מטבעות קריפטו ולעקוב אחר ההתפתחויות בשוק. "יש צורך ברגולציה מוגברת ובמסגרות אכיפה הן ברמה המקומית והן ברמה העולמית כדי להשפיע על ההתפתחויות בשווקים הללו, בעלי הצמיחה המהירה, וכדי לנהל את הסיכונים, לעודד חדשנות יציבה ולשמור על האמון והיושרה במערכת הפיננסית", נמסר מהבנק המרכזי.
במקביל, תומאס בלשאם מחטיבת התקשורת של הבנק פרסם באתר הבנק פוסט שבו הסביר כי הביטקוין לא כולל מאפיינים רבים הנדרשים במטבע ולכן התנודתיות הגבוהה שלו. "הבעיה היא שבניגוד לצורות מסורתיות של כסף, ביטקוין לא משמש כדי לתמחר שום דבר חוץ מעצמו", אמר. לדבריו, הנדירות של הביטקוין – המוגבל ל-21 מיליון יחידות – הוא אחת הסיבות המרכזיות לאטרקטיביות שלו בקרב המשקיעים, אך הוסיף כי המאפיין הזה "עלול בסופו של דבר להפוך את הביטקוין לחסר ערך".