סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מנכ"ל סלברייט יוסי כרמיל
מנכ"ל סלברייט יוסי כרמיל (צילום: שלומי יוסף)

סלברייט הציגה הכנסות שיא, והודיעה על פרישת המנכ"ל

יוסי כרמיל עוזב אחרי 20 שנה את חברת המודיעין הדיגיטלי, שעלתה לכותרות בתור מפתחת התוכנה שבאמצעותה פרץ ה-FBI למכשיר הסלולרי של המתנקש שירה בטראמפ; במקביל פרסמה סלברייט דוחות רבעוניים שבהם הגיעה לראשונה להכנסות של יותר מ-100 מיליון דולר

סלברייט מצטרפת לגל המנכ"לים המתחלפים בחברות הייטק ישראליות, עם ההודעה על פרישתו של המנכ"ל הוותיק יוסי כרמיל לאחר 20 שנה.
כרמיל עוזב את חברת החקירות הדיגיטלית בשיאה, במקביל לפרסום דוחות כספיים שמציגים לראשונה בתולדותיה הכנסות רבעוניות שחצו את הרף של 100 מיליון דולר.
סלברייט עדיין לא מצאה מחליף לכרמיל, שפורש גם מהדירקטוריון. עד למציאת מנכ"ל חדש יכהן בתפקיד תום הוגאן, היו"ר הפעיל של החברה. הוגאן הצטרף לחברה הישראלית לפני כשנה. כרמיל אינו נמנה על צוות המייסדים של סלברייט אך הוא הצטרף אליה ב-2004 והיה העובד החמישי בחברה שמעסיקה כיום 1,100 עובדים.
סלברייט רשמה ברבעון השלישי צמיחה של 27% להכנסות של 107 מיליון דולר. על רקע זה מעלה סלברייט את התחזית השנתית וצופה כעת הכנסות של כ-400 מיליון דולר ב-2024 עם קצב צמיחה שנתי של 24%. החברה הציגה זינוק של 54% ברווח התפעולי, שהגיע ל-20 מיליון דולר.
עם זאת, הוצאה פיננסית של 200 מיליון דולר, שקשורה להאצת פקיעת האופציות על מניות, פגעה בשורה התחתונה בה נרשם הפסד של 207.1 מיליון דולר. ההוצאה היא תזכורת להנפקה באמצעות מיזוג עם ספאק שהשלימה סלברייט ב-2021.
אופציות אלה הן הטבה שניתנה למשקיעים בספאק במעמד ההנפקה של השלד והן נחשבו להטבה המרכזית שמתלווה להשקעה בו. כעת חברות שמצבן הפיננסי מאפשר זאת, נפטרות מהאופציות שמהוות איום של דילול עתידי. בניכוי ההוצאה בגין האופציות רשמה סלברייט רוווח נקי של 31.8 מיליון דולר.
מניית סלברייט מטפסת בכ-3% לאחר פרסום הדוחות לשווי של 4.3 מיליארד דולר, אחרי שיותר מהכפילה את מחירה מתחילת השנה ונסחרת בשווי גבוה יותר משווייה בהנפקה.
סלברייט עלתה לכותרות לאחר ניסיון ההתנקשות בנשיא ארה"ב הטרי דונלד טראמפ במהלך הקמפיין שלו לנשיאות, כמי שסייעה לפרוץ למכשיר האייפון של המתנקש.
החברה הישראלית פיתחה פתרונות מודיעין דיגיטלי שקשורים בעיקר בשליפת מידע ממכשירים ואשר נמכרים לממשלות ורשויות אכיפת החוק. לאחרונה היא אף רכשה חברה אמריקאית בשם Cytech שתאפשר לה לבצע פרויקטים מהמסווגים ביותר בארה"ב.
עד היום הגישה של סלברייט לפרויקטים אלה הייתה חסומה, כחברה בבעלות זרה. הרכישה, שאינה משמעותית במונחים כספיים, אמורה לאפשר לסלברייט כניסה מהירה לשוק משום ש-Cytech היא חברה ותיקה שנוסדה ב-2002 וכבר היום עובדת עם המוצרים של סלברייט.