סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

מנכ''ל יצרנית השבבים הגדולה בסין: שווקי הסלולר צפויים לחוות ירידה גדולה במכירות השנה

מנכ''ל SMIC, ז'או הייג'ון, מעריך כי תהיה צניחה של כ-200 מיליון סמארטפונים במכירות השנתיות. לטענתו, יש ליצרניות הסלולר מלאי שבבים עבור 5 חודשים בממוצע והן לא יזמינו חדשים עד שלא יחסלו את המלאים הקיימים

המעבר לשוק דובי בעולמות הסטארט-אפים וחברות הביג-טק מדאיג רבים בשבועות האחרונים - אבל גם אצל יצרניות החומרה המצב כנראה צפוי להידרדר - כך לפי הערכת מנכ''ל SMIC, ז'או הייג'ון, בשיחת משקיעים שערך בסוף השבוע. על פי דיווח באתר The Register הבריטי, ז'או אמר שכיום יש ליצרניות הסלולר מלאי שבבים לחמישה חודשים בממוצע ושהן לא יזמינו חדשים עד שלא יחסלו את המלאים הקיימים. גם מלאי מחשבים אישיים, מוצרי אלקטרוניקה בידורית ומוצרי חשמל גדלו מאוד ובחלק מהשווקים הם צמחו הרבה מעבר לביקוש הפוטנציאלי.

הפלחים היחידים בהם יש עדיין מחסור הם שבבים לתקשורת WiFi 6, המרת אנרגיה, מוצרי אנרגיה ירוקים וממירי אנלוגי-דיגיטלי.

1 צפייה בגלריה
יצרנית ה שבבים הסינית SMIC
יצרנית ה שבבים הסינית SMIC
עובדים ביצרנית השבבים הסינית SMIC
(צילום: בלומברג)

ז'או העריך שאחת הסיבות העיקריות לתופעה היא המלחמה בין רוסיה לאוקראינה שהוציאה הלכה למעשה את שתי המדינות שלהן - אוכלוסיה משולבת של כ-200 מיליון וביקוש קשיח למוצרי טכנולוגיה - מהשוק העולמי לעת עתה. בנוסף, גם המצב בסין בכי רע. המדינה מתמודדת עם סדרה של התפרצויות קורונה בשלל ערים ומחוזות. הסגרים שהוטלו במדינה גרמו לסינים רבים לסגור את הארנק ולהימנע מהוצאות מיותרות.
על פי הערכותיו של ז'או, בתחום הסלולר מדובר על ירידה של כ-200 מיליון סמארטפונים במכירות השנתיות בתחום. SMIC הסינית היא יצרנית השבבים הגדולה והמתקדמת במדינה, ומאז החרם האמריקאי על מכירת טכנולוגיות שבבים לסין היא הפכה לספקית חשובה עבור לא מעט יצרניות מקומיות. בין היתר היא מייצרת שבבים בסיסיים לשלל מוצרי טכנולוגיה וחשמל כך שהיא קרובה מאוד ללקוחותיה שמייצרים עדיין חלק ניכר ממוצרים אלה בסין. הכנסותיה של SMIC זינקו ברבעון הראשון של 2022 לכ-1.8 מיליארד דולר, גידול של 67% לעומת שנה שעברה והרווח הנקי הוכפל.
המצב מעורר חשש שהשוק עוד עשוי לסבול מהאטה נוספת. חוסר היכולת לחזות את הביקושים בשנה הקרובה הכניסה כאוס נוסף לשוק הטכנולוגיה. אחרי שנתיים של קורונה, המלחמה הנוכחית במזרח אירופה והמחסור ברכיבים - בעיקר שבבים - מעלה את הסיכוי שקריסות השווי שאפילו הורידו את שווייה של אפל אל מתחת ל-2 טריליון הדולר צפויות להמשיך.
כשהמצב כך, יצרניות חומרה נוהגות להכניס את כל הפרויקטים שלהן להמתנה עד להתבהרות האופק. יהיה מעניין לראות האם התיקון הזה צפוי להשפיע גם על TSMC, פוקסקון, אינטל, אנבידיה וקוולאקום למשל - שכן המצב שלהן יכול לסמן את הכיוון הכללי אליו הולך התחום לשנה-שנתיים הקרובות.