טוויטר לבית המשפט: חלק מקוד המקור שלנו הודלף לרשת
טוויטר לבית המשפט: חלק מקוד המקור שלנו הודלף לרשת
לפי הניו יורק טיימס, טוויטר שלחה צו הפרת זכויות יוצרים ל-GitHub, פלטפורמת מקוונת למפתחי תוכנות שבה פורסם הקוד - והוא הוסר עוד באותו היום; ההערכה היא שהקוד היה חשוף מספר חודשים. מחקירה שערכה טוויטר עולה שהאדם שהדליף עזב את החברה בשנה שעברה
חלק מקוד המקור של טוויטר – קוד המחשב עליו פועלת הרשת החברתית – הודלף באינטרנט, כך עולה ממסמכים שהגישה החברה לבית המשפט. מדובר בחשיפה נדירה ומשמעותית של קניין רוחני בתקופה שבה החברה מתקשה להתמודד עם שלל בעיות טכניות וירידה בהכנסות מאז שנרכשה על ידי אלון מאסק.
בניו יורק טיימס דיווחו כי טוויטר פעלו ביום שישי להורדת הקוד המודלף, ולשם כך שלחו צו הפרת זכויות יוצרים ל-GitHub, פלטפורמת מקוונת למפתחי תוכנות שבה פורסם הקוד. הקוד אכן הוסר עוד באותו היום, אולם לא ברור למשך כמה זמן היה הקוד חשוף כשההערכה היא שמדובר במספר חודשים. לפי המסמכים שהוגשו לבית המשפט הכינוי של האדם שהדליף את הקוד הוא FreeSpeechEnthusiast – ככל הנראה קריצה למאסק, שכינה עצמו "חסיד אבסולוטי של חופש הדיבור".
בטוויטר ביקשו גם מבית המשפט המחוזי של צפון קליפורניה להורות ל-GitHub לחשוף את זהות האדם ששיתף את הקוד וכל מי שהוריד אותו. לפי הדיווח, בטוויטר פתחו בחקירה לגבי ההדלפה והמסקנה הייתה שהאחראי לכך עזב את החברה בשנה שעברה. מאז רכש מאסק את טוויטר בסוף אוקטובר בעסקה בשווי 44 מיליארד דולר, פוטרו או עזבו כ-75% מהעובדים.
אחד החששות לגבי ההדלפה הוא שהקוד חושף נקודות תורפה באבטחה שיאפשרו להאקרים לגנוב מידע על המשתמשים או אפילו להוריד את הפלטפורמה. החשיפה הפומבית של הקוד של טוויטר "מעוררת דאגה", אמר לניו יורק טיימס ברט קאלו, אנליסט סיכונים בחברת אבטחת הסייבר Emsisoft. "זה הופך את זה קל ומהיר יותר למצוא ככה נקודות תורפה". לדבריו, אחת הדרכים למזער סיכונים פנימיים היא לשמור את העובדים מרוצים "וזה בהחלט לא המקרה בטוויטר".
מלבד ההדלפה טוויטר מתמודדת כאמור בחודשים האחרונים עם שורה של שערוריות כולל הפיטורים ההמוניים, החזרת חשבונות חסומים, ביניהם של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ וקשיים פיננסיים בין השאר בעקבות ירידה בפרסום במחאה על צעדיו של מאסק. ביום שישי שלח מאסק מייל לעובדים בו העריך ששווי החברה עומד כעת על 20 מיליארד דולר, כמחצית מכפי ששילם עבורה. לדבריו, "שינויים רדיקליים" כמו פיטורים וקיצוץ בהוצאות נחוצים כדי להימנע מפשיטת רגל. עוד הוסיף כי הוא מאמין ששווי החברה יכול לעלות בעתיד ל-250 מיליארד דולר.