דיווח: מפיק הוליוודי ומנכ"ל לשעבר של חברת ממתקים מתעניינים ברכישת NSO
דיווח: מפיק הוליוודי ומנכ"ל לשעבר של חברת ממתקים מתעניינים ברכישת NSO
לפי הגרדיאן, המפיק רוברט סימונדס שמונה לאחרונה לדירקטוריון החברה שמחזיקה ב-NSO, ויורש אימפריית הממתקים וויליאם ריגלי בודקים אפשרות לרכישת השליטה במפתחת תוכנת הריגול הישראלית. הערכות: לסימונדס סיכוי נמוך לגייס את ההון הדרוש ולקבל את אישור משרד הביטחון
המפיק ההוליוודי רוברט סימונדס, שמונה לאחרונה לדירקטוריון החברה שמחזיקה ב-NSO, ו-וויליאם ריגלי, לשעבר מנכ"ל ויו"ר יצרנית הממתקים ריגלי, בודקים אפשרות לרכוש את השליטה במפתחת תוכנות הריגול הישראלית – כך דיווח הערב הגרדיאן. עם זאת, גורמים שמכירים את החברה העריכו שהסיכוי של סימונדס לגייס את ההון הדרוש לרכישה נמוכים, וכך גם הסיכוי שמשרד הביטחון יאשר את מעורבתו בחברה.
לפני כחודש חשף "כלכליסט" שסימונדס מונה לאחרונה לדירקטוריון Dufresne Holding, חברת האחזקות שמחזיקה בכל מניות NSO. הוא מכהן בו לצד מייסד NSO עומרי לביא, שהוא גם בעל המניות היחיד בחברה. Dufresne Holding מחזיקה במניות NSO מאז פברואר השנה, אחרי שקונסורציום המלווים של NSO העביר אותן לידיה מהבעלים הקודמים.
סימונדס, המייסד של חברת הפקות עצמאית בשם STX Enterainment, הפיק בין השאר סרטים של אדם סנדלר (זמר החתונות, ביג דאדי ואחרים), סטיב מרטין, מתיו מקונוהי וריס ווית'רספון. ריגלי תואר בגרדיאן כ"יורש של הון המסטיקים של משפחתו, וכמשקיע בתעשיית הקנאביס". הוא גם השקיע בעבר ב-STX של סימונדס.
לפי מסמכים שראה הגרדיאן, השניים ביצעו הליך גילוי נאות בנוגע לרכישה אפשרית של NSO. מקורות אמרו לעיתון שאפשרות אחת ששוקל סימונדס תהיה רכישת החוב מידי המלווים הנותרים, הפשטת החברה מנכסים כמו פגסוס והעברתם לחברה חדשה. אדם שקרוב לסימונדס אמר שהוא נמצא במגעים "עמוקים" לגבי השתלטות על נכסי NSO, אבל טרם הכריע איך להמשיך בגלל כמה "מכשולים", דוגמת התנגדות אפשרית של הרשויות בישראל. הוא הוסיף שסימונדס שוקל פרישה מדירקטוריון חברת האחזקות של NSO, וכן תביעה אפשרית בישראל שתסלול את הדרך למכירת נכסי NSO. סימונדס לא הגיב לפניית הגרדיאן. מ-NSO נמסר לעיתון שהחברה "לא מודעת" לתוכניותיו.
מקורות בעלי ידע בנושא אמרו ל"כלכליסט" שסיכוייו של סימונדס לגייס כסף שיאפשר לו להפוך לבעלים של NSO נמוכים. לסימונדס ניסיון נרחב בעולם העסקים וגיוס הכספים, מעבר לפעילותו בהוליווד. בעלי החוב של החברה דרשו למנות אותו לדירקטוריון שלה מכיוון שחשבו שיוכל לסייע בהבאת כספים. זאת, אף שגורמים אחרים בעלי ידע בנושא העריכו שסימונדס יתקשה לעשות זאת.
בנוסף, עצם המינוי של סימונדס לדירקטוריון ולפי הערכות הסיכוי שיקבל את אישור משרד הביטחון קטן, משתי סיבות עיקריות. הראשונה: הקשרים של סימונדס לסין. לאורך השנים גייסה חברת ההפקות שלו STX כספים מגופים סיניים כמו קרן ההשקעות Hony Capital, ענקית הטכנולוגיה טנסנט וחברת הטלקום PCCW ההונג-קונגית. NSO עצמה נמנעה במכוון לאורך השנים מכל קשר יזום עם סין, וגם הגבילה משמעותית קשרים עם מדינות שקרובות לסין. בעבור משרד הביטחון בישראל, הקשרים של סימונדס לסין נתפסים כבעיה משמעותית.
הסיבה השנייה היא מגוריו של סימונדס בקליפורניה. NSO מתמודדת בימים אלו עם תביעות ענק נפרדות שהגישו נגד ווטסאפ ואפל, שתיהן בבתי משפט בקליפורניה. סימונדס, מתוקף מגוריו במדינה, כפוף לחוקי קליפורניה ולמערכת המשפט שם. אם תאושר חברותו בדירקטוריון הוא ייחשף למידע רגיש על NSO ועלול להיות מחויב לחשוף אותו במסגרת התביעה. מדובר לפיכך במידע שלמשרד הביטחון אין אינטרס שאזרח קליפורני יהיה חשוף אליו.
אלו הופכים את הסיכוי שמינויו של סימונדס לדירקטוריון יאושר על ידי משרד הביטחון לקטן מאוד, והדבר נכון על אחת כמה וכמה לאפשרות שמשרד הביטחון יאשר לו לרכוש את NSO. "גם אם הוא יביא מיליארד דולר, משרד הביטחון לא יאשר אותו", אמר גורם בתחום ל"כלכליסט". "כל אחד רוצה ש-NSO תהיה בידיים טובות. מישהו הוליוודי זו הכתובת? אני בספק. משרד הביטחון לא מרוצה ולא יאשר מישהו עם רקע כזה, עם הקשרים בסין".