סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מימין צוות איגנייט 2025 צחי וייספלד, אבי תל-אור, עמית גורין, עמרי נויברגר, אלון ליבוביץ׳, יוסף שמאמא
מימין צחי וייספלד, אבי תל-אור, עמית גורין, עמרי נויברגר, אלון ליבוביץ׳ ויוסף שמאמא (צילום: סטודיו גברא)

בלעדי
אחרי שאינטל סגרה אותו - מאיץ הסטארט-אפים איגנייט נפתח מחדש

התוכנית חוזרת במודל של פעילות עצמאית במסגרתה תספק שירותי חדשנות לארגונים ותאגידים בינלאומיים. אינטל תהיה הלקוח הראשון של המודל החדש. צחי וייספלד ישמש כיו"ר איגנייט ואלון ליבוביץ' ינהל את התוכנית

תוכנית האצת הסטארט-אפים איגנייט חוזרת במודל חדש של פעילות עצמאית, כך נודע לכלכליסט. במסגרת המודל תספק התוכנית שירותי חדשנות לארגונים ותאגידים בינלאומיים. שילוב החדשנות בתאגידים ייעשה על ידי הפעלת תוכנית האצה לסטארט-אפים הפועלים בתחומי דיפטק בשלבי פרה-סיד וסיד, וחיבור בין תאגידים ליזמים מובילים וטכנולוגיות מתקדמות. במודל הפעילות החדש, איגנייט פועלת בתמיכה ראשונית של רשות החדשנות, משרד הכלכלה ואינטל כלקוח ראשון, אליו צפויים להצטרף תאגידים נוספים.
צחי וייספלד יו"ר איגנייט, אמר לכלכליסט כי אינטל החליטה לסגור את אינטל איגנייט בעקבות המשבר שהיא עוברת ומתוך רצון להקטין מוצרים שאינן בליבת עבודתה. "הרעש שהיה סביב הסגירה יצר לחץ מהתעשיה שאמרו שאין הרבה דברים טובים כמו התוכנית בישראל. דיברתי עם המנהל שלי באינטל ואמרתי לו שהייתי מוכן לסגור אבל הלחץ גרם לי לשנות את המצב. הוא היה מוכן לשמוע ופנה לפט גלסינגר ושאל אם יש דרך לעזור לתוכנית וכך גם אנשים מרשות החדשנות ומשרד הכלכלה. אז החלטנו להקים ארגון עצמאי שנקרא איגנייט דיפטק שהוא בשבילנו שליחות. זה לא מודל זול אלא מושקע מאוד ואם עד היום עשיתי תמיד עם שותף אחד ונבנה מודל שבו נסייע ליותר מחברה אחת. אינטל היתה מוכנה להיות הלקוח הראשון שלנו.
"פנינו למספר חברות לא קטן בעולם ופתחנו להם את הדלת ואנחנו מבקשים מיליון דולר לשנה לשלוש שנים מכל שותף שיכול לעזור לכל ארגון וגם לחברות", אמר וייספלד. "העוגן שלנו הם חברות סיד מסביב להם יש תוכנית יותר רחבה של פרה סיד שגייסו מעט שמתארגנים על הדבר הבא ומועמדים לתוכנית סיד ויש לנו תוכנית לפרוייקטים מיוחדים כמו תוכנית לחרדים, פודטק ועוד. חשוב לנו להישאר בעולמות הדיפטק ופחות בעולמות הקומרס".
מאחורי התוכנית החדשה עומדים צחי וייספלד שישמש כיו"ר איגנייט, ואלון ליבוביץ' שינהל את התוכנית. וייספלד מונה בימים אלו לתפקיד חדש כסמנכ"ל סטארט-אפ אקוסיסטמס באינטל העולמית, ופועל מזה 13 שנים בתחום האצת הסטארט-אפים. לפני חמש שנים הוא הקים את תוכנית אינטל איגנייט הגלובלית, שהחלה לפעול תחת ניהולו גם בארה"ב, אירופה ואנגליה. ליבוביץ', ניהל את תוכנית אינטל איגנייט בתל אביב משנת 2022 והוביל במסגרתה גם פעילויות חברתיות. לאחר ה-7.10 הוא יזם עם קיבוץ חולית תוכנית סיוע לשיקום היישוב והקהילה, על ידי שילוב הייטק בכלכלת הקיבוץ, שכבר יצרה חיבורים בין קהילת הקיבוץ ליזמים בתחומי הפודטק ואגרוטק.
תוכנית איגנייט היא שלב משמעותי עבור יזמים בתקופה מוקדמת, בה הם מתאימים את המוצר לשוק ומתחילים להפוך את הרעיון לארגון עם אסטרטגיה עסקית. את היזמים מלווים יועצים חיצוניים בהם גרג לבנדר, ה-CTO של אינטל העולמית, ומנטורים בהם יזמים יוצאי התוכנית. בין החברות הישראליות שהשתתפו במחזורים הקודמים, נמנות: Deci שנמכרה לאינבידיה, פלואו סקיוריטי – שנמכרה לקראודסטרייק, קוואק - לג'ייפרוג, גרנולייט - לאינטל, Speedb - ל-Redis, הליוס - לסניק, ואוקסיי - ל-GitLab. בין החברות שוייספלד ליווה בשלב מוקדם במיקרוסופט נמנות Own שנמכרה לסיילספורס ב-2.1 מיליארד דולר, אפספלייר המיועדת להנפקה, ויוניקורנים בהם Semperis, Coralogix ועוד.
בשונה מתוכניות האצה אחרות, שיש להן אינטרס לשרת גם את מי שעומד מאחורי הפעלת התוכנית, איגנייט מעולם לא משכו את הסטארט-אפים לכיוון שונה והסיוע ליזמים היה בדרך שהם בוחרים. בנוסף, הצוות המנהל את איגנייט היו בעבר יזמים בעצמם. תוכנית מספקת כלים לניהול מכירות, שיווק, ידע בכספים ובהתאמת המוצר לשוק. אך הייחודיות שמציעה התוכנית היא בעולמות הרכים והלא מדוברים, כמו התמודדות עם קושי מנטלי וניהול לחצים, סדנאות לבני זוג של היזמים כדי לייצר חיי משפחה מאוזנים. השפעה תרבותית לפני שיוצאים למכירות בארה"ב, דרך פעילויות ללימוד גינונים אמריקאים.
לדברי אלון ליבוביץ': "לקחנו את המודל הקיים והמצאנו אותו במודל הפעלה חדש שאינו בתמיכת תאגיד יחיד, אלא פתוח לתמיכה ממגוון ארגונים. כך אנחנו נכנסים לאסטרטגיית החדשנות של התאגידים שעובדים איתנו, אנחנו עוזרים לפתח חדשנות לארגון בתחומים שמעניינים אותו".