גיימריסטפורטנייט חזר לאייפון בעזרתה של אנבידיה
גיימריסט
פורטנייט חזר לאייפון בעזרתה של אנבידיה
אפיק גיימס, יצרנית המשחק, מציעה למשתמשי אייפון ואנדרואיד להירשם בגרסת בטא בשירות הענן של אנבידיה. פורטנייט הוסר באוגוסט 2020 מהחנויות של אפל וגוגל כשאפיק הטמיעה אמצעי תשלום חיצוניים, בניגוד לתקנון. מיד לאחר מכן, תבעה אפיק את שתי החברות - ועדיין נמצאת איתן בעיצומם של קרבות משפטיים
פורטנייט חזר ל-iOS - בערך. יצרנית השבבים אנבידיה (Nvidia) ואפיק גיימס (Epic Games), יצרנית המשחק, הודיעו על הפעלת המשחק שירות הענן של אנבידיה, GeForce Now. השירות זמין כרגע למשתמשי לאייפון ולאנדרואיד בגרסת בטא סגורה, אליה ניתן להירשם. שתי החברות לא הודיעו לכמה זמן גרסת הבטא תהיה זמינה - או לחלופין, מתי הן מתכוונות להציע את המשחק לכלל השחקנים.
משתמשי אנדרואיד יכולים לשחק דרך האפליקציה של אנבידיה ואילו משתמשי האייפון יכולים לגשת לשירות רק דרך הדפדפן. זאת משום שאפל הסירה בנובמבר 2020 את כל שירותי הגיימינג בענן מהאפסטור. טכנית, פורטנייט כבר זמין ב-GeForce Now מזה זמן-מה, אבל הגרסה שהייתה קיימת עד כה הייתה מיועדת ל-PC, לא למכשירים ניידים.
הגרסה החדשה מותאמת למובייל וכוללת את אותם כפתורי טאץ' שהיו קיימים בגרסאות המקוריות של המשחק לאייפון ולאנדרואיד. אנבידיה מזהירה כי משתמשי אנדרואיד שיצטרפו לבטא לא יוכלו לשחק יותר בגרסה שמוצעת ל-PC. כבר כיום יכולים משתמשי אנדרואיד להוריד את פורטנייט למכשיר הסלולרי, אבל לא דרך חנות האפליקציות של גוגל, אלא ישירות מהאתר של אפיק.
באוגוסט 2020, אפל וגוגל הסירו את פורטנייט מהחנויות שלהן משום שאפיק הפרה את תנאי השימוש והטמיעה אמצעי תשלום חיצוניים, במטרה לעקוף את העמלה בסך 30% שאפל גבתה מכל עסקה. מיד לאחר מכן, אפיק תבעה את אפל בטענה יצרנית האייפון היא מונופול המפר את חוקי התחרות האמריקאיים. בספטמבר, פסק בית המשפט בקליפורניה כי אפל לא יכולה לאסור על גישה לאמצעי תשלום חיצוניים ומנגד, אפיק נכשלה להוכיח כי אפל היא מונופול. שני הצדדים ערערו על פסק הדין ובמקביל, קרב דומה מתנהל כיום בין אפיק לגוגל.
שירות גיימינג מבוסס ענן נועד לפתור את הצורך בחומרה יקרה כדי להריץ משחקים חדשים ותובעניים, הדורשים לרוב מעבד גרפי חזק בשביל ששחקנים יוכלו ליהנות ממשחקים ברזולוציה גבוהה ובקצב פריימים מהיר. שירותי הענן מציעים לבצע את כל העיבוד הגרפי בחוות שרתים מרוחקת ולהזרים את המשחק דרך האינטרנט אל מסך המשחק או הטלוויזיה שלכם. מיקרוסופט, אנבידיה, גוגל, סוני ואמזון מציעות כל אחת שירות ענן משלה, אך מגבלות טכניות (זמן שיהוי גבוה ותשתית אינטרנט קלוקלת) מעכבות את אימוץ הטכנולוגיה בקרב הציבור הרחב.
שירות הגיימינג בענן של אנבידיה הוא היחיד שמשתף פעולה עם פורטנייט. בשנה שעברה, כחלק מהמשפט של אפיק נגד אפל, נחשף כי אפיק בכוונה מונעת ממיקרוסופט גישה לפורטנייט כחלק משירות הענן שלה, xCloud. אם אפיק תזרים את המשחק באמצעות מיקרוסופט, היא תגבה 30% מכל רכישה שתתרחש בתוך המשחק - כפי שקרה לפני שאפיק תבעה את אפל וגוגל.