חברת Rivery הישראלית גייסה 30 מיליון דולר בהובלת טייגר גלובל
חברת Rivery הישראלית גייסה 30 מיליון דולר בהובלת טייגר גלובל
ריברי שמעסיקה 75 עובדים פיתחה פלטפורמה לאוטומציה וניהול של ביג דאטה בפלטפורמות ענן; חברת Circles, שפיתחה פלטפורמה לקבוצות תמיכה מקוונות גייסה 16.5 מיליון דולר מאורן זאב
חברת הסטארט-אפ הישראלית ריברי (Rivery) גייסה 30 מיליון דולר בסבב B בהובלת קרן ההון סיכון Tiger Global Ventures, ובהשתתפות המשקיעים הקיימים State Of Minds Ventures ו-Entrée Capital. יחד עם גיוס סבב A אשתקד, סך ההון שגייסה החברה עד היום הוא 48 מיליון דולר.
החברה מעסיקה 75 עובדים וצפויה להכפיל את כמות העובדים במהלך השנה הקרובה. באמצעות כספי הגיוס החברה תאיץ את ההתרחבות לשווקים חדשים באירופה. בתחילת השנה נחנך מרכז של החברה בלונדון. תיבו סירול (Thibaut Ceyrolle), היזם הצרפתי-בריטי שהקים את חטיבת EMEA של Snowflake, הצטרף השנה לריברי ויהיה אחראי על הובלת הצמיחה האסטרטגית של החברה ב-EMEA.
ריברי הוקמה על ידי איתמר בן חמו, המשמש כמנכ״ל החברה, אביב נוי המשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי (CTO) ואלון רזניק (Chief Architect). החברה פיתחה פלטפורמה לאוטומציה וניהול של ביג דאטה בפלטפורמות ענן. בין החברות מבוססות הענן שמשתמשות בפתרון של ריברי לניהול ביג דאטה ניתן למנות את EMAAR, Bayer, Webedia, BuzzFeed, Papaya Global, American Cancer Society, NEXT, ו- WalkMe.
אורן זאב השקיע 16.5 מיליון דולר ב-Circles
חברת סירקלס (Circles) שפיתחה פלטפורמה טכנולוגית לתמיכה רגשית ונפשית קבוצתית מקוונת, גייסה 16.5 מיליון דולר במסגרת סבב A, בהובלת קרן Zeev Ventures עם השתתפות מליאור רון, מנכ"ל Uber Freight, יחד עם המשקיעים הקיימים NFX ,Flint Capital וסר רונלד כהן.
סירקלס, שהמטה הראשי שלה נמצא בתל אביב, נוסדה ב-2020 ע"י עירד אייכלר, המכהן כמנכ"ל, ודן לנדא, סמנכ"ל השיווק (לשעבר סמנכ"ל השיווק של גוגל ישראל). עד היום גייסה כ-8 מיליון דולר במסגרת סבב גיוס סיד. Circles היא פלטפורמה מקוונת שמחברת בין אנשים שחוו קשיים ואתגרים דומים בחיים. סך גיוסי ההון של החברה מסתכם ב-24.5 מיליון דולר
הפלטפורמה מחברת קבוצות מיקוד זהות על פי אתגרים בעלי מאפיינים מאוד דומים, ללא הגבלה של אזור מגורים. בין קבוצות המיקוד שבהן מתמקדת הפלטפורמה: גירושין, אובדן, בעיות אי-פוריות ועוד, דרך בניית קבוצה של עד 10 חברים, שנפגשת מדי שבוע באמצעות וידאו-צ'אט קבוצתי. במסגרת אותם מפגשים, חברי הקבוצה מציפים את האתגרים שעמם הם מתמודדים ומעניקים תמיכה רגשית אחד לשני, והמפגשים נעשים בהנחייה ובליווי של גורמי מקצוע מוסמכים בתחום בריאות הנפש.
עירד אייכלר, מייסד שותף ומנכ"ל החברה מסר: "כיזם סדרתי, שפועל כבר שנים בישראל בעולמות הנפש, ראיתי במו עיני כי התמודדות משותפת של קבוצות תמיכה עם אתגרים, מוכיחה את עצמה. ככל שההתאמה טובה יותר, כך החוויה הקבוצתית חזקה יותר, בתחומים כמו טראומה, הלם קרב משירות צבאי ועוד. לכן לקחתי את ההבנה הזאת שלב נוסף לפיתוח טכנולוגיות כאלה בסירקלס. גיוס ההון הנוכחי יסייע לנו לשפר עוד יותר את הטכנולוגיה שפיתחנו ולבצע בזכות טכנולוגיה התאמות מדויקות עוד יותר בין חברי הקבוצה, במה שישפר את הסיכויים להצלחת המפגשים ולהתמודדות עם תחושות של בדידות".
לפי סירקלס, נגיף הקורונה יצר עלייה של 25% במספר מקרי חרדה ודיכאון, יחד עם העמקת תחושת הבדידות. לנוכח ההשלכות הכלכליות והלחץ הלא פשוט שאנשים רבים חוו בתקופה זו, רבים פונים לטיפולים נפשיים ולאפליקציות העוסקות בבריאות הנפש, כשלפי ההערכות עד 2030 הן יתפסו נתח שוק שצפוי להגיע לכ-17.5 מיליארד דולר כשהן צפויות לרשום קצב צמיחה ממוצע של כ-16.5% מדי שנה, בין 2030-2022. תמיכה קבוצתית הוכחה כדרך יעילה להתמודדות עם דיכאון, תחושות ורגשות שליליים, ומסייעת לשפר את בריאותם הן הפיזית והן הנפשית של המטופלים ובני משפחותיהם.
אורן זאב, שותף מייסד ב-Zeev Ventures: "סירקלס מעניקה מענה לפער שקיים בשוק: חיבור אנושי. במהלך השנתיים האחרונות סירקלס מיצבה את עצמה כמובילת שוק וכפורצת דרך בהנגשת תמיכה קבוצתית בתחום בריאות הנפש. אני שמח להיות חלק מהזדמנות ההשקעה הזו".
הכספים שגויסו ישמשו את החברה לפיתוח המוצר, כדי להתאים בצורה הטובה והמדויקת ביותר בין מנויי הפלטפורמה לקבוצות החברתיות שמתאימות להם. בנוסף, הגיוס יסייע להרחיב את כניסתה של החברה לקהלים חדשים בארה"ב בשל הביקושים הגדולים. במחצית השנייה של 2021, מספר המנויים בפלטפורמה גדל ב-500%.