סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מייסדי הסטארט-אפ פייזן
מייסדי הסטארט-אפ פייזן (צילום: פייזן)

סטארט-אפ הפינטק PayZen גייס 32 מיליון דולר

פייזן, שמעסיקה כ-70 עובדים בת"א ובסן פרנסיסקו, פיתחה פלטפורמה המאפשרת לבתי חולים לקבל מראש את התשלום על חשבונית בגין טיפול רפואי. בנוסף לגיוס של 32 מיליון דולר, הסבב כולל גם גיוס חוב של 200 מיליון דולר - שישמשו כבטוחה לאשראי שמעמידה החברה למטופלים

חברת הפינטק פייזן (PayZen Healthcare) ביצעה גיוס אקוויטי בגובה 32 מיליון דולר בהובלת קרן NEA ובהשתתפות המשקיעים הקיימים ויולה ונצ'רס, 7wire ו–SignalFire.
עוד כולל המהלך גם גיוס חוב בהיקף של 200 מיליון דולר - כסף שישמש כבטוחה לאשראי שמעמידה החברה ללקוחותיה.
פייזן פועלת בתל אביב ובסן פרנסיסקו וכוללת כיום כ-70 עובדים. בעקבות הגיוס, מתכוונת החברה להרחיב את מרכז הפיתוח שלה בישראל.
פייזן פיתחה פלטפורמת פינטק המאפשרת לבתי חולים לקבל מראש את התשלום על חשבונית בגין טיפול רפואי ועל ידי כך לאפשר לחולים ליהנות מתשלומים ללא ריבית וללא עלויות נוספות על הטיפול הרפואי.
מנוע החיתום של החברה עושה שימוש ב-AI על מנת להעריך בצורה מדויקת יותר את יכולת התשלום של החולה ולאפשר לכל אדם באשר הוא ליהנות מהשירות.
הפתרון של פייזן מיטיב לא רק עם הצרכן הסופי אלא גם מאפשר לבתי החולים להגדיל את ההכנסות שלהם, שכן כיום מצליחים בתי החולים לגבות רק 15-30 סנט לכל דולר של עלות טיפול רפואי. פייזן מדווחת כי בתי החולים שהשתמשו בפלטפורמה מדווחים על גידול של 23% ביכולת הגבייה שלהם.
איציק כהן, מנכ"ל ומייסד משותף בחברת פייזן: "קרוב ל- 100 מיליון אמריקאים כיום מתמודדים עם חובות רפואיים, שבמקרים רבים לא מסוגלים לעמוד בתשלומים הללו. מחקרים אחרונים מראים כי 91% מהאמריקאים נאלצו לבטל חופשה בכדי לממן חשבונות רפואיים. 36% ציינו שוויתרו על טיפול רפואי בכדי להימנע מהעלויות. המשימה שלנו היא להנגיש שירותים רפואיים לכל אדם שזקוק להם, ללא קשר לסוג הטיפול".
לצד הגיוס יצטרף לבורד גם מוחמד מקזומי, (Mohamad Makhzoumi), מנכ"ל משותף של קרן NEA.
פייזן נוסדה בשנת 2019 על ידי שלושה יזמים – איציק כהן (CEO), טוביאס מצגר (COO) ואריאל רוזנטל (CTO). את הגיוס הראשון של החברה הובילה קרן ויולה ונצ'רס.
עמרי בן דוד, שותף מנהל בקרן ויולה ונצ'רס ציין: "השקענו בפייזן בשלב האינקובציה מתוך אמונה ביכולת להטמיע פתרונות פינטק ורטיקליים שיביאו למהפכה בתחומים שעד היום לא חוו חדשנות".