סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מפגש מנטורים GROWTH - תמי מזאל שחר מנכלית Incredebuild ו ניראל נמירובסקי REMEMBELL
מימין: תמי מזאל שחר, מנכ"לית Incredebuild, וניראל נמירובסקי, מייסד ומנכ"ל Remembell (צילום: אוראל כהן)

+Growth
"ללמוד לשמור על יציבות"

תמי מזאל שחר מ־Incredebuild וניראל נמירובסקי מ־Remembell דיברו איך מתגברים על המשברים שבדרך 

תמי מזאל שחר, מנכ"לית Incredebuild המפתחת טכנולוגיית תוכנה להאצת תהליכי פיתוח תוכנה, נפגשה עם ניראל נמירובסקי, מייסד ומנכ"ל Remembell שמפתחת טכנולוגיה היוצרת פרסונליזציה לתהליכי תקשורת עם לקוחות פונטציאליים של חברות. השיחה נערכה במסגרת פרויקט Growth+ של כלכליסט ופועלים טק לטובת חיזוק החוסן של תעשיית ההייטק בישראל - סדרת מפגשי 1:1 בין יזמים מנוסים לחברות סטארט־אפ בתחילת דרכן, שמטרתם לייעץ, לתמוך ולספק ידע על יזמות ויצירתיות, ניהול סטארט־אפים ובניית חברות לצמיחה.
תמי, ספרי על משבר שנתקלת בו בתחילת הדרך ומה למדת ממנו שיכול לעזור ליזמים צעירים.
"השינויים המאוד תכופים בתחילת הדרך מ'היי' ל'לואו' הם מאוד גדולים. את פתאום מקבלת הזדמנות מאוד גדולה, או לקוח אחר אומר לך שהטכנולוגיה שלך לא רלבנטית ולא תגיעי לשום מקום, ואת נמצאת במעבר בין היי ללואו שהוא נורא מערער. לקח לי רגע עם עצמי להבין שאני צריכה לשמור על יציבות. להגיד, אוקיי, משברים באים והולכים, אבל להיות עם העיניים בגובה קבוע, לא להתרגש ולא להתבאס זה מאוד עוזר כי צריך חוסן מאוד משמעותי. זה לא תהליך של יום־יומיים. זה יכול לקחת גם שנה־שנתיים או שלוש־ארבע והרבה פעמים עד שמגיעים, צריך לפתח חסינות.
עצת הזהב של תמי מזאל שחר, Incredebuild: "צריך להביא ערך אמיתי, להבין מהו ורק אז לעבור לשלב הבא, לא ללכת רחב. צריך ללכת על פרופילי לקוחות אידיאליים, ולהצליח איתם"
ממש מתחילת המלחמה היו רגעים שבהם את בטוחה שהכל אבוד, שהשוק העולמי נמצא בירידה, שזה קרה עוד לפני המלחמה אצלנו, משבר התוכנה בארה"ב שעדיין קורה, יש הרבה פיטורים וזה פוגע בחברות ואז את מגיעה לפה וחצי מהעובדים במילואים וכולם פה בדאון וספציפית הבן שלי בעזה והכל ביחד. באותו הרגע את צריכה לתפוס את עצמך ולהתחיל לפתור את הבעיה. העולם מורכב מנקודות קטנות, לא מדברים גדולים ואם את מתמודדת עם כל אחד מהם, אז את יכולה להתגבר על הכל".

ניראל, מה הקושי הכי גדול שנתקלת בו השנה?
"יצא לנו לעשות פיבוט (שינוי של המוצר - מ"מ) בשנה האחרונה כחלק מהתהליך שאנחנו עושים. בשוק כמו עכשיו היכולת לקבל החלטות מהר היא חשובה, בטח במצב שיותר קשה לגייס והערכות השווי הן כבר לא מה שהיו".
תמי, מה ייעצת בנושא הזה?
"דיברנו על כך שצריך להתחיל בהבנת הערך הכי משמעותי של המוצר והיכולת להוכיח את הבידול בשלב מאוד מוקדם. 'להיכשל מהר' זה קריטי בשלב הראשון, בטח כשאתם שניים־שלושה אנשים. זה דבר טוב אבל כדי לעשות את זה צריך להתמקד ולא ללכת רחב. להיות מאוד מפוקס ולפסול את הלקוחות שלא נופלים לפרופיל האידיאלי לשלב הזה, כי הם רק יראו את החברה שלך בצורה לא טובה ויגרמו לכם תחושת חוסר הצלחה. צריך להיות מאוד חד כדי להבין מה החברה עושה ששונה מחברות אחרות, כדי לדעת אם יש שוק או אין שוק ולהראות את היכולת".
מה למדתם אחד מהשני? מה תיקחו איתכם הלאה?
ניראל: "למדתי המון על הסתכלות נכונה על המשך החיים של החברה, גם מבחינה אסטרטגית וגם מבחינת מבנה, כוח אדם, לדעת לצאת לשווקים נוספים ובעיקר הרבה זוויות ראייה של השלבים הבאים".
תמי: "כיף לפגוש יזמים כי זה מעורר אופטימיות אבל בעיקר נזכרתי שמאוד קשה בהתחלה. יש המון החלטות ולא סתם הרבה סטארט־אפים נופלים בשלבים הראשונים כי אפשר ללכת לאיבוד וצריך באמת לדעת איך להתפקס. האישיות היא חלק מאוד חשוב ממי שעומד מאחורי הסטארט־אפ אז התרשמתי מאוד שיש חוסן"..
ספרו על משהו מעניין או מפתיע שגיליתם היום אחד על השני.
תמי: "הבנתי שאומנם ניראל למד בכפר הירוק אבל הוא נתנייתי. זה מרכיב טוב ליזם".
ניראל: "גיליתי שנכנסת לחברה כמנכ"לית. צריך אומץ להיכנס לנעליים שהובילו חברה עד שלב מסוים ולעשות שינויים דרמטיים".
מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית פועלים טק שיזמה את פרויקט +Growth אמרה: ״במסגרת הפרויקט חשבתי לא מעט על המצב של היזמים, על כך שהם שרויים בפעילות אינטנסיבית כל כך של להרים ולהריץ סטארט-אפ בימים שמסביב הכל עוסק במלחמה והאתגרים לא מפסיקים להגיע. ומכיוון שהדרך מסטארט-אפ לחברה גדולה ומצליחה היא ארוכה ברוב הפעמים, זה מדגיש בעיני את החשיבות של שמירה על איזונים: לדעת לקחת הפסקות, לבלות עם אנשים אהובים ולהישאר בריאים בגוף ובנפש, על מנת לצלוח את המאמץ האינטנסיבי מאוד הנדרש בסטארט-אפ״.