סקירהסמסונג A34: מכשיר שעומד במבחן הסבירות ולא יותר מכך
סקירה
סמסונג A34: מכשיר שעומד במבחן הסבירות ולא יותר מכך
לא רוצים להוציא אלפי שקלים על סמארטפון? סמסונג מציעה גם סדרת מכשירים מוזלים - ויש סיבה לפערי המחיר. ה-A34 מציע ביצועים טובים, אבל התצוגה והמצלמה חיוורות
מכשירי הדגל מקבלים את עיקר תשומת הלב בעולם הסמארטפונים - עם השקה חגיגית שמכריזים עליה מראש, ולפניה צצות הדלפות וניחושים לגבי החידושים הצפויים. במקביל, גם דגמים פחות נוצצים מקבלים עדכונים, אבל בדרך כלל הם עושים פחות רעש.
אצל סמסונג יש קשר בין האירועים: החברה השיקה לפני כחודשיים את מכשירי גלקסי S החדשים, ולפני כחודש הגיעה גם סדרת A המעודכנת - מכשירים "נגישים" יותר, לפי הגדרת החברה, כלומר זולים יותר, כי לא כל אחד יכול, רוצה או צריך מכשיר דגל.
לקחנו לבדיקה את A34 החדש - לא המכשיר הכי זול, כלומר נגיש, בסדרה, כדי לראות מה הוא מציע ועל מה ויתרו בסמסונג כדי להוריד את המחיר.
עיצוב ומבנה: גדול, קל ומוקף פלסטיק
סמסונג מיישרת קו עם עצמה וסדרת A מקבלת עיצוב דומה, בקווים כלליים, לזה של סדרת S הבכירה. המסך שטוח, בלי קצוות קמורים, ובגב המכשיר נמצאות 3 עדשות שנראות ממש כמו אלו שנמצאות ב-S23.
אבל מיד מרגישים בהבדל הראשון ויש לו שם - פלסטיק. בחזית נמצאת גורילה גלאס 5, בעוד המסגרת וגב המכשיר הם מפלסטיק שמרגיש מאוד פשוט וישן. לרגע היתה תחושה שאפשר לפתוח את הכיסוי ולשלוף את הסוללה, אבל לא צריך להיסחף.
ל-A34 יש מסך בגודל 6.6 אינץ' והוא שוקל כ-200 גרם - הוא דק, לא מרגיש כבד ודומה בממדים לגלקסי S23 פלוס, אבל הדגם הזול דווקא גדול יותר. למה? הנה עוד הבדל: המסך לא מתוח עד הקצה ומסביב לו יש מסגרת שחורה דקה. המצלמה היא לא רק נקודה שנמצאת בקצה העליון של המסך, אלא יש סביבה "מובלעת" קטנה, מין טיפה שחורה שמקיפה אותה ומפקיעה עוד חלק קטן מהמסך.
הפלסטיק גורם לתחושה שהמכשיר לא עמיד במיוחד לנפילות, ומבחינת הגנה הוא עומד בתקן IP67, כלומר אמור להתמודד טוב עם אבק ולשרוד במים עד לעומק של מטר בטבילה של עד 30 דקות.
חומרה: מספיק חזק לעמוד במשימות, אבל התצוגה חיוורת
כאן נמצאת כמובן עוד דרך להפחית עלויות ומחירים - בדגמים מוזלים לא תמצאו את המפרט הכי חזק. במקרה של A34 מדובר במעבד MediaTek Dimensity 1080, נפח אחסון של 128 גיגה בייט ו-6 גיגה זיכרון. חוששים שהמקום ייגמר במהירות? מצידו השני של כרטיס הסים אפשר להוסיף כרטיס זיכרון, תכונה שכבר לא קיימת ברוב המכשירים. אם אנחנו כבר כאן - ב-A34 אין שקע אוזניות ואין תמיכה ב-eSim.
מה כל זה אומר בפועל? המפרט מספיק לרוב מה שתרצו לעשות, כולל משחקים עתירי גרפיקה. הבעיה מגיעה ממקום אחר - המסך, נקודת חולשה בולטת של המכשיר. הכל עובד, אבל המסך מציג תמונה חיוורת יחסית למכשירים אחרים, גם כאלה ברמת המחיר שלו. התצוגה צבעונית, כמובן, אבל זה מרגיש כמו אוכל תפל - הוא אולי סביר ואכיל, אבל לא טעים. זה גם תלוי במשחק ובסרטון: יש כאלה שבהם החיסרון הזה מורגש יותר ובאחרים הבעיה לא בולטת.
בצד החיובי, המסך קריא בשמש. הבהירות המקסימלית היא 1,000 ניטים והתצוגה לא מרשימה, אבל אחרי התצוגה החיוורת של הצבעים הנמכתי ציפיות והופתעתי לטובה.
מהרמקולים לעומת זאת לא היו ציפיות וגם לא הפתעות - הם לא חזקים ואיכותיים במיוחד .
גם בסורק טביעות האצבע אפשר לחסוך - במכשיר משולב סורק אופטי ולא אולטרסוני. האמת? ההבדל היחיד הוא בצורת העבודה: כשמניחים אצבע על הסורק בתחתית המסך מופעלת תאורה כדי לזהות את האצבע, וזה נראה קצת כמו צמצם של מצלמה שנפתח או נדלק לרגע. זו גם הסיבה שכל העניין בכלל מוזכר פה, כי במבחן התוצאה הזיהוי עבר בלי בעיות.
את כל אלה מפעילה סוללה של 5,000 מיליאמפר שעומדת יפה בכל המשימות. הטעינה איטית, יחסית - רק 25 וואט (מצד שני, זה מה שמציע גם ה-S23 היקר יותר), הערכה לא כוללת מטען ואין אפשרות לטעינה אלחוטית.
תוכנה וממשק: המראה הרגיל של סמסונג, עם מנגנון המלצות מיותר
ה-A34 מגיע עם אנדרואיד 13 וממשק One UI של סמסונג בגרסה 5.1, הכי עדכנית שיש - כמו שאר מכשירי סמסונג, ואין כאן כמעט הפתעות. למה כמעט? כי במהלך הפעלת המכשיר מופיעה תוכנה של איירון סורס הישראלית, שבמבט ראשון ושני קשה לראות איך מדלגים עליה, ומטרתה להמליץ על משחקים שיתאימו לכם.
זה לא רע בהכרח - אפשר לבחור מגדר וגיל כדי שהמערכת תדע להתאים לכם את ההמלצות, אבל 3 משחקים מוגדרים כחיוניים ויותקנו בכל מקרה.
קצת מנג'ס ומהלך שהיינו מצפים לראות אצל שיאומי, למשל, ולא במכשיר של סמסונג - גם אם הוא מוזל.
מצלמה: התוצאות לא מרשימות
ה-A34 מצויד בשלוש מצלמות - 48 מגה פיקסל לצילום בזווית רחבה ומנגנון לייצוב תמונה, 8 מגה לצילום בזווית רחבה במיוחד (123 מעלות) ו-5 מגה לצילום מאקרו. גם כאן מקבלים תמורה בהתאם למחיר - התמונות עומדות במבחן הסבירות אבל לא מרשימות. יש מתחרות שמדגישות צבעים והתמונות נראות יותר חיות מאשר במציאות, אבל כאן, בדומה למסך, התוצאה חיוורת למדי. וזה לא רק בגלל המסך - גם על מסך מחשב הצבעוניות היתה דלה.
בתפריטי המצלמה נמצא אזור "כיף", בו אפשר להפעיל פילטרים שונים של סנאפצ'אט, ויש גם אפשרות להשתמש בכלי AR לאפקטים נוספים, אבל אפליקציית מדידה וירטואלית של סמסונג שעובדת במכשירי הדגל לא זמינה כאן.
סיכום
גלקסי A34 לא ירשים אחרים וגם לא את בעליו, והרושם שהוא מותיר הוא סביר. הביצועים טובים בסך הכל, אבל המסך מאכזב, גם המצלמה סבירה בלבד והמכשיר מרגיש כאילו הוא לא ישרוד טוב יותר מדי נפילות.
במחיר של כ-1,300 שקל התמורה היא סבירה, סליחה על החזרה, אבל באותה רמת מחיר או עם תוספת לא גדולה אפשר לקבל יותר.