סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

שיא חדש בהייטק הישראלי: ראפיד גייסה 300 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליארד דולר

חברת הפינטק הישראלית שפיתחה פלטפורמת פינטק בינלאומית הפכה לחברה הפרטית בעלת השווי הגבוה ביותר בהייטק הישראלי, כשהיא עוקפת את גונג, שגייסה לאחרונה בשווי של 7.2 מיליארד דולר. הסכום שראפיד גייסה ילך כולו לקופתה. מייסד ומנכ"ל החברה אריק שטילמן: "ננפיק בעוד שלוש שנים ונהיה החברה הישראלית הגדולה ביותר. יותר מנייס ומוויקס"

שיא חדש לתעשייה נשבר היום שוב: חברת הפינטק הישראלית ראפיד (Rapyd) גייסה 300 מיליון דולר בסבב E.

שווי החברה בגיוס עומד על כ-10 מיליארד דולר, והוא הופך אותה לחברה הפרטית בעלת השווי הגבוה ביותר, כאשר היא עוקפת את חברת גונג שגייסה בשווי של כ-7.2 מיליארד דולר.
עד היום גייסה החברה 960 מיליון דולר, 800 מיליון מהם הלכו ישירות לקופתה, ו-180 מיליון הלכו בעבר לעסקת סקנדרי. בגיוס האחרון בינואר השנה שבו גייסה ראפיד 400 מיליון דולר, הוערך שווייה ב-2.5 מיליארד דולר.
סכום הגיוס כולו יזרום לקופת החברה
"אנחנו ננפיק בעוד שלוש שנים ונהיה החברה הישראלית הגדולה ביותר. יותר גדולה מנייס וויקס. יכולנו להנפיק היום אבל אנחנו רוצים להגיע למיליארד דולר מכירות ולהנפיק בשווי הכי גבוה שניתן להשיג", אומר ל"כלכליסט" אריק שטילמן, מנכ"ל ומייסד ראפיד.
אף על פי שסכום הגיוס גדול מאוד, הוא יזרום כולו לקופת החברה, ללא כל סקנדרי כמו שעושות חברות רבות כיום. "השווי שקיבלנו אסטרונומי והדילול לא מהותי ואפילו מגוחך. המשקיעים האלו רוצים עסקאות אקוויטי וזה לא קרנות סוג ב' במחיר סקנדרי. העדפנו גיוס שהוא יותר פשוט והדילול לא מהותי", אומר שטילמן.

4 צפייה בגלריה
אריק שטילמן
אריק שטילמן
אריק שטילמן, ממייסדי ראפיד ומנכ"ל החברה
(צילום: דויד גארב)

את הסבב שכולו הוזרם לחברה הובילה קרן Target Global. לסבב זה מצטרפים משקיעים חדשים, בהם Fidelity Ventures, Altimeter Capital, Whale Rock Capital, BlackRock ו-Dragoneer. זאת לצד המשקיעים הקיימים: General Catalyst, Latitude, Durable Capital Partners, Tal Capital, Avid Ventures, ו-Spark Capital.

"לא רצינו לגייס כסף אבל העסק המשיך לצמוח ובהמשך לרכישה רצינו לעשות לפחות עוד רכישה אחת השנה ועוד אחת ברכישה בשנה הבאה"
"אין לחץ לצאת להנפקה"
"יש לנו 750 מיליון דולר כך שברור שאין לנו לחץ לצאת להנפקה. למדנו מחברת הפינטק האמריקאית סטרייפ שתצא להנפקה בשווי של 250 מיליארד דולר, שבשוק שלנו עדיף להישאר פרטי כמה שיותר זמן. אני יכול לצאת להנפקה בשווי של יותר מ-10 מיליארד אפילו 20 מיליארד דולר, אבל אני לא ממהר. יש לנו את פידליטי בלאקרוק וטייגר, כולן קרנות שקונות בהנפקה. אני יכול לעשות רוד שואו בווטסאפ. כולם רוצים להבטיח את היכולת שלהם לרכוש בהנפקה. אנחנו רוצים להגיע להכנסות של מיליארד דולר, שזה יקרה בתוך שנתיים חצי-שלוש ולא קודם. בסוף השנה הנוכחית נכניס 260 מיליון דולר", אומר שטילמן.
הגיוס הנוכחי ישמש לביצוע כמה רכישות אסטרטגיות, התרחבות לשווקים מרכזיים, שיפור המוצרים הקיימים ופיתוח מוצרים נוספים, ואף הרחבת הפעילות בקרב תעשיות נוספות. סבב הגיוס מגיע זמן קצר לאחר שראפיד רכשה את חברת Valitor המספקת פתרונות תשלום לבתי עסק ברחבי אירופה, תמורת 100 מיליון דולר, ולהשקה של זרוע ההשקעות של החברה, Rapyd Ventures.

4 צפייה בגלריה
המייסדי החברה ראפיד Rapyd מימין: עומר פריאל אריק שטילמן ו ארקדי קרפמן
המייסדי החברה ראפיד Rapyd מימין: עומר פריאל אריק שטילמן ו ארקדי קרפמן
מייסדי ראפיד. מימין: עומר פריאל, אריק שטילמן וארקדי קרפמן

"קיבלנו הצעות מקרנות שרצו להשקיע בנו כמו פידליטי ובלאקרוק"
"יש הרבה חברות סטארט-אפ שעובדות על הפלטפורמה שלנו והן סולקות את כל הכסף דרכנו. חשבנו להקים קרן השקעות של 40-20 מיליון דולר ולהשקיע אותם בהשקעה אסטרטגית. מטרת ההשקעה לחבר אותן לפלטפורמה שלנו באופן בלעדי וגם יש לנו אפשרות להשקיע בשווי מאוד נמוך ובתוך שנתיים להרוויח עליהן משמעותית. אנחנו על השיבר של החברות ואני יודע בדיוק מה מצבן ואין לי צורך בדיו דיליג'נס. השקענו בחברה שהיא סוג של רובינהוד של אסיה פסיפיק, שצומחת בקצב מסחרר. השקענו לפני כשנה 250 אלף דולר שכבר שווים 8 מיליון דולר והם גם עושים את כל התשלומים מעלינו, והשקענו גם בחברה ישראלית שעוד לא נחשפה", מוסיף שטילמן.
"בחודשים האחרונים קיבלנו הצעות מקרנות שרצו להשקיע בנו כמו פידליטי ובלאקרוק. לא רצינו לגייס כסף אבל העסק המשיך לצמוח ובהמשך לרכישה רצינו לעשות לפחות עוד רכישה אחת השנה ועוד אחת ברכישה בשנה הבאה. מכיוון שיודעים מי הנרכשות וכמה זה יעלה החלטנו לעשות סיבוב מהיר עם הקרנות הגדולות ביותר בארה"ב ומטרת הכסף היא עוד 300 מיליון דולר. חצי ממנו הולך לרכישה מיידית שנודיע עליה ברבעון הרביעי וחצי שני למוצר ה-SMB שלנו שדורש השקעה בשיווק ובמוצר", אמר.
מרכז בדובאי
בכנס "כלכליסט" שהתקיים ביום שני התרעם שטילמן על חוסר היכולת של החברה להביא לישראל עובדים זרים, ועל כן הוא נאלץ להקים מרכז בדובאי.
הועידה הכלכלית - פאנל הייטק
(סיני דודפור)

4 צפייה בגלריה
דובאי 2.5.21
דובאי 2.5.21
דובאי
(צילום: יניב חלילי)

לדבריו, "אנחנו פותחים האב ענקי בדובאי עם סובסידיות גדולות ואישורי כניסה ל-200 עובדים. דובאי היא מקום מאוד מועדף לרילוקיישן. יש שם יתרון עצום לאנשים שרוצים רילוקיישן, אנשים לא משלמים שם מסים. הם עובדים ראשון עד חמישי כמו בישראל. נביא אנשים מכל העולם, ארצות אירופה ומזרח אירופה. כמות קורות החיים שקיבלנו היא ברמה גבוהה. הכי טוב היה לנו לעשות זאת בישראל, אבל הסיכוי להכניס 200 עובדים זרים לישראל הוא כמו לטוס למאדים, ובדובאי זה היה 3-2 פגישות וזהו", אומר שטילמן.
"אנחנו גם בוחנים רכישה של חברות קטנות לצורכי כוח האדם שלהן. אם נראה חברות שיש להן 30-20 עובדים, אנחנו נרכוש אותן בלי קשר לאיכות המוצר או הטכנולוגיה שלהן", הוא מוסיף.

4 צפייה בגלריה
קמפיין גיוס עובדים RAPYD ראפיד שלטי חוצות איילון 1
קמפיין גיוס עובדים RAPYD ראפיד שלטי חוצות איילון 1
קמפיין גיוס עובדים לראפיד בשלטי חוצות באיילון

ראפיד מפתחת פלטפורמת תשלומים בינלאומית עבור עסקים וצרכנים, שמאפשרת לבצע העברות בנקאיות, העברות לארנקים דיגיטליים, תשלום במזומן ועוד. החברה מפעילה את רשת התשלומים המקוונים הגדולה מסוגה בעולם, שתומכת ב-65 סוגי מטבעות ביותר מ-170 מדינות. לחברה 550 עובדים ברחבי העולם, מתוכם 220 בישראל, והיא עתידה לגייס עוד מאות עובדים למשרדיה בישראל ובעולם.
החברה הוקמה ב-2015 בידי אריק שטילמן, ארקדי קרפמן ועומר פריאל. שטילמן ייסד את חברת ITNAVIGATOR שנמכרה ל AVAYA ב-2013. בסוף 2015 עלה הרעיון לבנות רשת תשלומים חדשה, שתהווה תשתית חדשה לביצוע עסקאות בינלאומיות ותמלא את צורכי ארגוני סחר מקוון ושיתוף נסיעות, שתלויים בטכנולוגיות ישנות יותר של חברות אשראי מסורתיות.
מייק לובאנוב, שותף מנהל ב- Target Global: "ראפיד בנתה תשתית פינטק קריטית לכל העסקים הדיגיטליים הפועלים ברחבי העולם. הפלטפורמה שלה משלבת תשלומים, תאימות, ניהול הונאות, נאמנות, הנפקת חשבונות ועוד. כעת, עקב העלייה בכמות המסחר האלקטרוני העולמי, Rapyd תוביל את הצעד הבא. שכן, קיים צורך בגורם שיגשר בין המגוון העצום של שירותי תשלום לבין פתרונות גמישים, מהירים וסקיילביליים שיהיו תואמים לצורכיהם. לאחר שהובלנו את גיוס כספים הראשון של ראפיד בשנת 2018, אנו בטוחים שראפיד היא הגורם המתאים לכך, וכעת אנו מחדשים את ההימור שלנו בסיבוב זה".