מדללת שורות: עליבאבא פיטרה כ-10,000 עובדים בשלושה חודשים
מדללת שורות: עליבאבא פיטרה כ-10,000 עובדים בשלושה חודשים
ענקית הקמעונאות הסינית סובלת מאוד ממהלכי הממשלה הקומוניסטית נגד סקטור הטק הפרטי, שפוגעים במודל העסקי שלה, כמו גם מהסנטימנט השלילי במערב, הנובע מהזינוק באינפלציה. ברבעון הראשון של השנה עליבאבא כבר נפרדה מכ-4,500 עובדים
ענקית הקמעונאות הסינית עליבאבא פיטרה במהלך שלושת החודשים שבין מרץ ליוני 2022 9,241 עובדים, כך לפי הדוח הרבעוני האחרון של החברה. בסך הכל, הועסקו בחברה, נכון לסוף הרבעון החולף, בו היא רשמה התכווצות ראשונה אי פעם בהכנסות, כ-245 אלף עובדים.
למעשה, הקבוצה החלה לצמצם את כוח האדם שלה כבר ברבעון שקדם לו - כלומר, במהלך שלושת החודשים הראשונים של 2022 - כשפיטרה 4,375 עובדים במהלך שהיווה חלק ממגמת ההאטה והצמצמוצים בקרב חברות הטק הגלובאליות נוכח האינפלציה הגואה, עליית מחירי חומרי הגלם והמתח הפוליטי בעקבות המלחמה באוקראינה.
המגמה באה לידי ביטוי אצל ענקיות כמו אפל ואלפבית-גוגל, שהרגיעו את קצב גיוס העובדים עקב המציאות המשתנה ואי הוודאות, וגם אצל מתחרתה הישירה של עליבאבא, אמזון, שהשעתה לאחרונה גיוסים ל-100 אלף משרות. גם סופטבנק, בעלת המניות הגדולה ביותר בעליבאבא, הצהירה השבוע על פתיחה במהלך של קיצוצי עלויות, שיבוא לידי ביטוי, באופן משמעותי, גם במצבת כוח האדם שלה.
הירידה בשווי של עליבאבא, החברה בעלת השווי הגבוה ביותר בסין, נובעת גם ממהלכי הרגולציה ומההגבלות השונות שהחלה הממשלה הקומוניסטית להטיל על סקטור הטכנולוגיה הפרטי במדינה לפני כשנה. בין השאר, הממשלה הסינית הכריחה את שותפתה הפיננסית הגדולה ביותר, קבוצת Ant לבטל את מה שהיה אמור להיות ההנפקה הציבורית הגדולה ביותר בשנת 2020 ובהמשך השיתה רפורמות שפגעו מאוד במודל העסקי של עליבאבא.
בנוסף כך, ארה"ב הוסיפה את עליבאבא לרשימה הולכת וגדלה של חברות שנמצאות כעת תחת איום של הסרה משוק המניות בארה"ב נוכח סירובה של הממשלה הסינית לאפשר לגורמים אמריקאים לבחון ולבקר את פעילותן הפנימית. כעת, עליבאבא מקווה להיכנס לראשונה למסחר בהונג קונג על מנת למשוך משקיעים נוספים בסין.