ניצחון למיקרוסופט: האיחוד האירופי אישר לה לרכוש את אקטיוויז'ן
ניצחון למיקרוסופט: האיחוד האירופי אישר לה לרכוש את אקטיוויז'ן
הרגולטור של האיחוד אישר את רכישת חברת הגיימינג אקטיוויז'ן בליזארד ע"י מיקרוסופט תמורת 69 מיליארד דולר. האישור ניתן בהתאם לתנאים שהציעה מיקרוסופט, המצמצמים את הפגיעה האפשרית בתחרות - בין היתר שמשתמשים יוכלו לשחק במשחקים של אקטיוויז'ן בפלטפורמת סטרמינג בענן לבחירתם
הרגולטור של האיחוד האירופי אישר את עסקת הענק במסגרתה רוכשת מיקרוסופט את חברת הגיימינג אקטיוויז'ן בליזארד תמורת 69 מיליארד דולר.
האישור ניתן בהתאם לתנאים שהציעה מיקרוסופט, המצמצמים את הפגיעה האפשרית בתחרות. הנציבות האירופית, הזרוע הביצועית של האיחוד, הודיעה כי מיקרוסופט הציעה פתרונות הנוגעים לגיימינג בענן, שנתנו מענה לחששות הנוגעות לפגיעה בתחרות. הפתרונות הללו התמקדו בפתיחת אפשרויות למשתמשים לשחק במשחקים של אקטיוויז'ן בפלטפורמת סטרמינג בענן לבחירתם.
מדובר בניצחון גדול מאוד עבור מיקרוסופט, במיוחד לנוכח העובדה שלפני חודש הרגולטור הבריטי הודיע על סירובו לאשר את העסקה. רשויות ההגבלים, וכמובן הגיימרים, חוששים בעיקר ממצב שבו מיקרוסופט תגביל את הגישה למשחקי אקטיוויז'ן לפלטפורמות שלה בלבד.
מיקרוסופט, שניסתה להרגיע את הרגולטורים, חתמה על הסכמים עם שחקניות מובילות בסקטור על רשיונות שימוש במשחקים של אקטיוויז'ן (המותנים בהשלמת העסקה). בין היתר נחתם הסכם בין מיקרוסופט לבין נינטנדו, המתחרה הגדולה בשוק הקונסולות, לפיו המשחק Call of Duty יהיה זמין בפלטפורמה של החברה היפנית לתקופה של 10 שנים.
אקטיוויז'ן בליזארד היא אחת מחברות הגיימינג הגדולות בעולם. מלבד "קול אוף דיוטי", היא מוכרת בין היתר כמפתחת משחק התפקידים רב-המשתתפים "וורלד אוף וורקאפט" (World of Warcraft), משחק היריות "אוברווץ'" (Overwatch) וכן סדרת משחקי "דיבאלו" (Diablo).
מיקרוסופט היא אחת השחקניות הגדולות בתעשיית הגיימינג העולמית, באמצעות חטיבת קונסולת Xbox. החברה אף ביצעה כמה רכישות בולטות בתחום. ב-2014 רכשה את מיינקראפט תמורת 2.5 מיליארד דולר, וב-2020 שילמה 7.5 מיליארד דולר על מפתחת המשחקים בת'סדה.