בדיקהשעון Xiaomi Redmi 3: בסיסי וטוב, עם מערכת סגורה
בדיקה
שעון Xiaomi Redmi 3: בסיסי וטוב, עם מערכת סגורה
השעון החכם של שיאומי מציע שורת תכונות חכמות ויכול גם לענות לשיחות, אבל אין לו חיבור לחנות אפליקציות, מסתבך בשילוב של מספרים ואותיות ולוקח לו זמן לשחרר את השיחות
לפני שנים נראה שהסמארטפונים יהרגו את השעונים - מי צריך שעון על היד כשיש טלפון בכיס, והוא לא תמיד נשאר שם להרבה זמן.
אבל שעונים וסמארטפונים מסרבים להיות אויבים ובשנים האחרונות הם הפכו בכלל לצמד חמד, כששעונים חכמים מתחברים אל טלפונים חכמים. כמו בטלפונים, גם כאן יש רמות שונות - שעונים רגילים ודגמי Pro, שעונים שיכולים לתפקד גם בלי נוכחות של הטלפון בסביבה, דגמים לילדים, דגמים ייעודיים לספורט ועוד.
חברת המילטון, יבואנית שיאומי, משיקה שעון ספורט חכם במותג Redmi, שמשויך בטלפונים לדגמי ביניים. אז מה זה אומר לגבי שעון באותו מותג? לקחנו את ה-Redmi Watch 3 לבדיקה.
העיצוב בסיסי - לא צריך יותר מכפתור אחד
שיאומי משווקת את ה-Redmi Watch כשעון ספורט, והוא מזכיר קצת את צמידי הכושר שלה, עם מסך גדול יותר. ציינתי שזה דגם ביניים, והעיצוב די בסיסי - מסך גדול יחסית (1.75 אינץ'), שחור וחלק עם כפתור אחד בצד. הרצועות בסיסיות, מסיליקון או סוג של פלסטיק, והן נוחות וקלות להחלפה. גם גוף השעון עצמו עשוי פלסטיק, אבל לא נראה זול מדי, שעון לילדים או כזה שתרצו להסתיר. ולפשטות יש גם יתרון - השעון דק, בעובי 10 מ"מ בלבד, שוקל כ-37 גרם ולא מכביד על היד.
בחברה אומרים כי זכוכית המסך כוללת ציפוי למניעת טביעות אצבע, אבל ההגנה לא מושלמת ועם הזמן נשארו סימני מריחה על המסך.
לפי הנתונים הרשמיים השעון עמיד ללחץ של 5 אטמוספרות, כלומר לעומק של 50 מטר, אבל שיאומי עצמה מבהירה שהוא לא מיועד לשימוש בצלילה, מקלחות או סאונה חמה.
סוללה לטווח ארוך ורשימה מנופחת של אפליקציות
ה-Redmi הוא שעון נלווה לסמארטפון - אין לו חיבור משלו לסלולר או ל-Wi-Fi והוא מתחבר לטלפון באמצעות בלוטות', לכן אפשר לחבר אותו גם למכשירי אפל. אני בדקתי אותו עם שני מכשירי אנדרואיד.
השעון מופעל באמצעות מערכת ייעודית של שיאומי, ואין חיבור לחנות להתקנת אפליקציות נוספות - מה שמגיע עם השעון זה מה שיש. מעבר לפונקציות שזמינות בשעון עצמו, כמו בחירת עיצוב התצוגה של השעון, לצורך חלק מהפעולות תצטרכו את האפליקציה של שיאומי. דרך האפליקציה אפשר להוריד עוד עיצובי תצוגה וגם לבחור תמונות אישיות.
אפשר לדפדף ימינה ושמאלה במסך הפתיחה של השעון כדי לעבור בין הווידג'טים של האפליקציות השונות או ללחוץ על הכפתור בצד השעון כדי לקבל תצוגה נגללת של כל האפליקציות שלו.
בתצוגת ברירת המחדל הווידג'טים ממלאים את המסך, ולוקח זמן להבין מה מסמל כל אייקון. אפשר לשנות את התצוגה לרשימה נגללת, ואז ליד כל אייקון מופיע הסבר קצר וברור. יש פה תחושה קלה של ניפוח: יש שלושה אייקונים נפרדים לשעון - אחד לשעון מעורר, השני לשעון עצר והשלישי לטיימר. אפשר היה למצוא דרך לאחד את שלושתם, אבל אז מסך האפליקציות היה דל יותר, גם אם רק קצת. בנוסף, יש אייקון אחד כללי לאימון, שבתוכו יש ריצה, הליכה, רכיבת אופניים ועוד, ואייקון נפרד לריצה בלבד.
מעבר לכך תמצאו פה שורת פונקציות שימושיות שמתבקשות בשעון - ניטור דופק, מעקב אחרי שינה, מדידת רמת חמצן בדם, מצפן, איתור של הטלפון מהשעון, שימוש בשעון כפנס, שליטה במצלמת הטלפון מהשעון, שליטה על אפליקציית מוזיקה והווליום וכן הלאה. אם יש מיקרופון, אז מה עם סייעת וירטואלית? יש, אבל רק את אלקסה של אמזון, שרשמית לא זמינה בארץ.
הוא גם יודע להתקשר ולענות לשיחות
אפשר להשתמש בשעון גם לשיחות - אין בו חייגן וכדי להתקשר אפשר לדפדף בשעון ברשימת השיחות אחרונות או לבחור באפליקציה של שיאומי בסמארטפון רשימת אנשי קשר מועדפים שתופיע בשעון. אפשר גם להגדיר באפליקציה מספר אליו תוכלו לחייג באמצעות 3 לחיצות על כפתור השעון - טוב לשימוש במקרי חירום. ואפשר גם במהלך שיחה לבחור להעביר אותה מהטלפון אל השעון, כמו שמעבירים לרמקול או לאוזניה.
איך זה עובד? בגדול בסדר. הרמקול בשעון מספיק חזק כדי לשמוע את הצד השני, רק קחו בחשבון שגם מי שנמצא לידכם ישמע אותו, מן הסתם. גם המיקרופון עבד בסדר ובצד השני לא העירו על הבדל באיכות ולא ידעו בכלל שאני מדבר דרך השעון.
מה בכל זאת בעייתי? השעון לפעמים קצת משתלט על התקשורת. בכמה מקרים כשהתקשרו אליי ועניתי לשיחה בטלפון, השמע דווקא היה בשעון ורק כעבור זמן קצר הוא עבר אל הטלפון.
מעבר לשיחות, אפשר כמובן לקבל התראות שונות לשעון, וגם אותן תוכלו לסנן דרך האפליקציה בסמארטפון כדי שלא תוצפו ותוטרדו על ידי הרטט של השעון - למשל לקבל עדכון על הודעת SMS אבל לא על ווטסאפ, ולהיפך. המכשיר מציג הודעות מלאות בעברית מ-SMS ומווטסאפ, אבל מסתבך כשבהודעה יש גם מספרים - הם פשוט מתהפכים.
ה-Redmi לא מציג את תוכן העדכונים מטלגרם אלא רק מציג התראה שהגיעה הודעה חדשה. בשעונים מתקדמים יותר אפשר גם לענות להודעות, באמצעות תגובות מוכנות מראש, מקלדת קטנה או שימוש במיקרופון, אבל ב-Redmi זה לא קיים.
לפי נתוני שיאומי, הסוללה מספיקה לעד 12 ימים - תלוי באופן השימוש, למשל אם תבחרו להשאיר את המסך כבוי עד שתעירו אותו לפעולה או שתעדיפו שתופיע תצוגה קבועה של השעה, מה שיקפיץ הודעה שחיי הסוללה יירדו בכ-50%. השעון אכן החזיק מעמד ימים ארוכים בלי בעיה (גילוי נאות - גם בלי פעילות ספורטיבית כלשהי). כשנותרו 15% בסוללה מופיעה התראה והמלצה להטעין, המשכתי עד ל-10% ואז טעינה של כחצי שעה הספיקה כדי למלא 50% מהסוללה.
המסך לא בהיר מאוד - אפשר להסתדר איתו בשמש לרוב השימושים, אבל צריך למצוא את הזווית המתאימה לקריאת הודעות.
סיכום
ה-Redmi Watch 3 מציע שורה של תכונות חכמות, אבל לא הכי מתקדמות ולא מדובר בדגם יוקרתי. אין פה חנות אפליקציות, אק"ג או אפשרות למענה להודעות, אבל בתור שעון חכם בסיסי הוא מכסה את רוב האפשרויות המתבקשות.
הסוללה מחזיקה מעמד כמה ימים בלי בעיה, החיבור לטלפון עובד בצורה חלקה ויש תמיכה בעברית - שבעייתית במקרים ספציפיים של שילוב ספרות. בעיה נוספת בחיבור לטלפון היא כאמור שיחות שמתעכבות לרגע בשעון לפני שהן עוברות אל הטלפון - אפשר להתרגל לחיות עם זה, אבל אפשר גם לצפות ליותר.
ה-Redmi נמכר תמורת 499 שקל - מחיר סביר לשעון חכם, אבל יש מתחרים שמציעים קצת יותר באותה רמת מחיר.