סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מטה אינטל ב קליפורניה
מטה אינטל בקליפורניה (צילום: גטי)

ארה"ב שוקלת להעניק לאינטל סובסידיות של יותר מ-10 מיליארד דולר

הסובסידיות יחולקו במסגרת התוכנית בגובה 39 מיליארד דולר שיזם הממשל לחיזוק תעשיית השבבים האמריקאית. באינטל מתכוונים להשקיע עשרות מיליארדי דולרים בהקמת מפעלים באריזונה ובניו מקסיקו, זאת בנוסף להקמת אתר חדש באוהיו, שעשוי להפוך למפעל הגדול מסוגו בעולם. החברה גם מקימה מפעל שבבים חדש בקרית גת בהשקעה של 25 מיליארד דולר

הממשל האמריקאי מנהל מגעים מתקדמים לקראת הענקת סובסידיות של יותר מ-10 מיליארד דולר לאינטל, כך לפי דיווח בסוכנות בלומברג המתבסס על אנשים המעורים בנושא. לדבריהם, המו"מ סביב הסובסידיות יצא לדרך וחבילת התגמולים של אינטל תורכב קרוב לוודאי מהלוואות וממענקים ישירים. ממשרד המסחר האמריקאי, שאחראי על חלוקת המענקים, ומאינטל לא התקבלה תגובה לדיווח.
הסובסידיות יחולקו במסגרת התוכנית בגובה 39 מיליארד דולר שיזם הממשל לחיזוק ייצור השבבים והמוליכים למחצה. משרד המסחר כבר הכריז על חלוקת שני מענקים קטנים יותר במסגרת התוכנית, ושרת המסחר ג'ינה רימונדו הודיעה מוקדם יותר החודש כי המשרד מתכנן לחלק עוד מספר מענקים בתוך חודשיים. התוכנית נועדה לסבסד ייצור שבבים והשקעות נלוות בשרשרת האספקה, כשהמענקים אמורים לשמש לבניית מפעלים ולהגברת הייצור.
באינטל מתכוונים להשקיע עשרות מיליארדי דולרים בהקמת מפעלי שבבים באריזונה ובניו מקסיקו, זאת בנוסף להקמת אתר חדש באוהיו, שלפי אינטל עשוי להפוך למפעל השבבים הגדול בעולם. אולם, בוול סטריט ג'ורנל דיווחו כי אינטל מתכננת לדחות את השלמת הבנייה של המפעל באוהיו עד 2026, וזאת בשל האטה בשוק השבבים. ייתכן כי הגברת קצב חלוקת המענקים הממשלתיים תעודד את הקדמת פתיחת המפעל.
מלבד אינטל, גם יצרנית השבבים הטייוואנית TSMC הגישה בקשה לקבלת מימון מהממשל האמריקאי לבניית מפעל באריזונה. כמו כמו, מיקרון וסמסונג בונות מפעלים חדשים בארה"ב ומקוות לקבל את הסובסידיות.
אינטל גם מקימה מפעל שבבים חדש בקרית גת, בו תשקיע 25 מיליארד דולר, ובתמורה תקבל תמריצים מהממשלה בגובה 3.2 מיליארד דולר, שיתפרסו על פני מספר שנים.