סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בדיקה
אסוס Vivobook Pro 15 OLED: מחשב ליוטיוברים וצרכני תוכן שלא רוצים להשקיע

אם אתם חובבי סרטים, שאוהבים לערוך סרטונים או תמונות ובין לבין לשחק קצת, הלפטופ החדש של אסוס יכול להתאים לכם כמו כפפה ליד. בעיקר אם התקציב שלכם מוגבל

מחשבים המשמשים ליצירת תוכן כגון וידיאו או גרפיקה ואפילו לצריכה שלו באיכות גבוהה, אינם תמיד עסק זול. כשמוסיפים לכך גם כרטיס גרפי ומעבד מספיק חזק כדי לבצע עריכת וידאו או גיימינג, זה מקפיץ את המחיר לאזור ה-8 עד 10 אלף שקל. אסוס זיהתה כאן נישה מעניינת והכניסה אליה מחשב נייד, ה-Vivobook Pro 15 OLED.


המחשב מיועד לספק את הצעירים המילניאלים שרוצים לערוך סרטוני יוטיוב, לרטש תמונות בפוטושופ, לצפות בסרטים ואולי גם להריץ את מיינקראפט או CS:GO בשביל הכיף. מחירו האטרקטיבי והמפרט המפתה שלו יכולים להפוך אותו לאופציה ראויה.
4 צפייה בגלריה
מחשב נייד לפטופ אסוס Vivobook Pro 15 OLED
מחשב נייד לפטופ אסוס Vivobook Pro 15 OLED
אסוס Vivobook Pro 15 OLED. מחיר אטרקטיבי
(צילום: רפאל קאהאן)

עיצוב ומבנה: משעמם ופלסטיק לרוב

החלק החלש לטעמי של ה-Vivobook Pro 15 OLED הוא בעיצוב ואיכות הבנייה שלו. מדובר במחשב גדול יחסית עם מסך רציני וכבד בזכות חיפוי זכוכית וטכנולוגיית ה-AMOLED שתחתיו. הוא לא מאוד רזה והמסך די עבה יחסית לגוף.
בנוסף, כולו מפלסטיק אפור ומרגיש די פשוט. השימוש בפלסטיק שומר על המשקל נמוך, אבל יש לו שני חסרונות, הוא יותר פגיע לתאונות שימוש והמסך שכאמור מחופה בזכוכית מרגיש יותר כבד מהחלק התחתון, מה שהופך אותו לקצת חסר שיווי משקל. זה לא שהוא יתהפך לכם אם רק תטו את המסך אחורה, אבל בואו נאמר שאם תתפחו קלות על החלק העליון של המסך במצב פתיחה מקסימלית הוא בהחלט יכול ליפול על גבו.

4 צפייה בגלריה
מחשב נייד לפטופ אסוס Vivobook Pro 15 OLED
מחשב נייד לפטופ אסוס Vivobook Pro 15 OLED
עיצוב סתמי
(צילום: רפאל קאהאן)
מעבר לכך העיצוב לא מרשים, אפילו מעט סתמי, אבל יאמר לזכות אסוס שהם הצליחו לדחוס בו מקלדת מלאה עם קלידי מספרים בנפרד. הטראקפד גדול ונוח לשימוש וציר הפתיחה שמחזיק את המסך דווקא נראה אמין למדי. מה שכן, לא ניתן לפתוח את המסך מעבר לזווית של כ-110 מעלות, כנראה בגלל חוסר האיזון המובנה של המחשב.
הצבע שאסוס בחרו הוא אפור עכבר בהיר והם צבעו בו את כל המחשב. זה ממש משעמם - סוג של אנטיתזה לרעיון של מחשב מעצבים ויוצרי תוכן. אז נכון שגם המק נראה ככה, אבל שם העיצוב הרבה יותר מושקע וקלאסי. אפילו כפתורי המקלדת אפורים, והם אמורים לבלוט כדי להקל על ההקלדה. בקיצור, אם אתם חובבי עיצוב - עצרו כאן - אין מה לראות. אם עיצוב זה לא החלק החשוב עבורכם אתם יכולים להמשיך.

חומרה ותוכנה: מעבד במשקל כבד, כרטיס גרפי בינוני וזיכרון קבוע מראש

אם העיצוב והמבנה פחות מוצלחים, אולי המפרט חומרה יציל את כבודו של ה-Vivobook Pro 15 OLED. כאן תמצאו (בגרסת הסקירה שקיבלנו) מעבד i7 דור 11 של אינטל בגרסה הפחות חזקה שלו, אבל מספיקה לרוב השימושים להם הוא מיועד. עם זאת, שימו לב שיש לו גם גרסת AMD יותר מוצלחת, אם זה חשוב לכם.
בכל אופן, יש כאן גם כרטיס אנבידיה RTX 3050 המיועד יותר לגיימינג קל עד בינוני אך המשימה העיקרית שלו היא לסייע ביצירת תוכן. את החלק האחרון אגב הוא מבצע ביעילות סבירה. קידוד של סרטון וידאו לוקח זמן סביר בהתאם לכך שאתם לא מנסים לרנדר סרטון 8K של שעתיים באיכות מקסימלית. זכרון הפעולה בן 16 גיגה-בייט ואין שום אפשרות להגדיל (או להקטין) אותו, בנוסף הוא מולחם ללוח האם אז מה שקניתם זה מה שתקבלו לעולמי עד.

4 צפייה בגלריה
מחשב נייד לפטופ אסוס Vivobook Pro 15 OLED
מחשב נייד לפטופ אסוס Vivobook Pro 15 OLED
הרמקולים ממוקמים בתחתית המחשב
(צילום: רפאל קאהאן)
האחסון מבוסס על כונן קשיח מהיר בפורמט M.2 שזה דווקא טוב. קיבלנו כונן 1 טרה-בייט של סמסונג שעושה עבודה טובה. החיסרון הוא שאין מקום לכונן נוסף, מה שאומר שאם דחסתם בו סרטונים ומשחקים תאלצו לרכוש אחד חדש, שכן היתרון הוא דווקא ביכולת לשדרג אותו בקלות. כל מה שנדרש הוא לפתוח כמה ברגים ולהחליף את הכונן הישן. אגב, גם את השבב של האינטרנט האלחוטי אפשר לשדרג אם תרצו.
הסוללה עושה עבודה לא רעה למרות המעבד החזק (אבל מרובע ליבות בלבד) עם 63 וואט-שעה תוכלו להוציא ממנו בין 9 ל-10 שעות בצריכת תוכן כגון נטפליקס או יוטיוב, כ-3 עד 5 שעות במצב עבודה עם אופיס ודפדפן ועד כ-1 פלוס אם אתם משחקים. מה שמביא אותנו לחלק המעניין - מדיה וגיימינג.

מולטימדיה וממשק: מסך יפה ורמקולים עמומים

נתחיל מגולת הכותרת, מסך ה-OLED מתגאה ברזולוציה FHD, קצב הרענון שלו מוגבל ל-60 הרץ מה שלא מסייע בתחום הגיימינג. הבהירות מגיעה ל-400 ניט שזה נתון לא רע ללפטופ. הוא מסוגל להציג צבעים באיכות מעולה עם כיסוי מלא של סולם DCI-P3. הרמקולים לעומת זאת בעייתיים, אסוס מיקמה אותם בתחתית המחשב וקל מאוד לחסום אותם אם המחשב נמצא על הברכיים או מונח על משטח רך כמו שמיכה או כרית. בנוסף, הם לא מאוד חזקים ואיכות הצליל שלהם ממוצעת בלבד, אלה לא רמקולים שאפשר למנף לצפייה בסרט הוליוודי עתיר אפקטים. מצלמת הרשת המובנית לא מספקת את האיכות הגבוהה ביותר והרזולוציה מוגבלת ל-720p בלבד, שזה די עלוב, אבל יצרני המחשבים נוטים לא להשקיע במצלמות הרשת המובנות, אז ניחא.
בכל הקשור למולטימדיה, ה-Vivobook Pro 15 OLED מנסה לרקוד על כל החתונות, גם יצירת תוכן, גם צריכה שלו וגם גיימינג. הבעיה שהוא ממוצע ברוב המשימות. מבחינת יצירת תוכן הוא יכול לספק ביצועים טובים אם אתם בלוגרים או יוטיוברים, אבל אם אתם מכוונים ליותר הוא לא מספיק. המקלדת שלו רכה מדי לטעמי ולא תספק קלדנים מקצוענים, בנוסף הוספת בלוק המספרים בצד ימין מכריח להקליד מצד שמאל, שכן המקלדת לא ממורכזת. הטראקפד טוב וחלק אבל לא יוצא דופן והוא לא תמיד מדויק. מבחינת שקעים אין כאן מספיק, אמנם תמצאו שלושה שקעי USB רגילים, אך שניים מהם בתקן 2.0 המיושן והאיטי יחסית. יש כאן גם שקע USB 3.0 מהיר ועוד שקע ת'אנדרבולט 4 מהיר במיוחד שאליו ניתן לשרשר עוד התקנים.יש גם חיבור HDMI וחריץ לכרטיס זיכרון. אגב, משהו פחות נחמד זה שקע הטעינה, בעוד רוב היצרנים עוברים לשקעי USB-C (אפילו אפל) באסוס התעקשו על חיבור קנייני שלהם כך שלא תוכלו לחבר מטען של נייד כדי לטעון את המחשב.

4 צפייה בגלריה
מחשב נייד לפטופ אסוס Vivobook Pro 15 OLED
מחשב נייד לפטופ אסוס Vivobook Pro 15 OLED
אין מספיק שקעים
(צילום: רפאל קאהאן)

לסיום, מבחינת גיימינג אין כאן בשורה. השבב הגרפי של אנבידיה הוא מהסוג הפשוט יותר ולא יאפשר לכם לשחק באיכות מלאה. תצטרכו לקצץ קצת באנימציה ובתצוגה כדי לקבל חוויית משחק טובה. בנוסף הוא לא מתחמם מדי וזה דווקא טוב, שכן אפשר בקלות לעבוד איתו על הברכיים גם למשך יותר משעה בלי להרגיש שהמחשב אופה לכם אותם. אבל כאמור, זה בונוס. בסך הכל תמצאו שהמחשב הזה עושה קצת מהכל באיכות טובה אבל הוא לא מבריק בשום סעיף.

סיכום ואלטרנטיבות: עושה את העבודה אבל לא מבריק בשום סעיף

את ה-Vivobook Pro 15 OLED ניתן לרכוש במחיר של כ-5,300 שקל בלבד. זו דווקא הנקודה החזקה כאן כי מחשב עם יכולות יצירת תוכן, גיימינג או מסך OLED עולה בדרך כלל 2,000 עד 3,000 שקל יותר. מחשבי גיימינג ייעודיים יכולים גם להגיע ליותר מפי 2.5 ולא ממש ניתן להזיז אותם יותר מדי בגלל חיי הסוללה הקצרים והמטען האימתני המתלווה להם בדרך כלל.
המחשב הקרוב ביותר ל-Vivobook Pro 15 OLED הוא ה-XPS 15 של Dell שעולה פי שניים בערך ואני אפילו לא לוקח בחשבון את המקבוק פרו של אפל שיכול אפילו להגיע לפי שלוש ויותר. זו למעשה תמצית הסיפור כאן, אתם מקבלים הרבה מאוד מחשב לשקל. אבל כדי לשמור על המחיר הזה אסוס נאלצה לסדרה של פשרות שעשויות לא להתאים לכולם. עם זאת, אם אתם חובבי סרטים, שאוהבים לשחק קצת ולערוך סרטוני יוטיוב או תמונות ה-Vivobook Pro 15 OLED יכול להתאים לכם כמו כפפה ליד בעיקר אם התקציב שלכם מוגבל.