סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
נשיא טורקיה רג'יפ ארדואן אינסטגרם
נשיא טורקיה ארדואן (צילום: Akos Stiller/Bloomberg, Instagram)

טורקיה החזירה את הגישה לאינסטגרם: "הסכימה לעמוד בדרישות הצנזורה שלנו"

טורקיה, המדורגת חמישית בעולם מבחינת מספר המשתמשים באינסטגרם, חסמה את הגישה לאפליקציה בתחילת החודש בטענה כי אינה מצייתת ל"חוקים והכללים" במדינה, זאת לאחר שחסמה למשל פוסטים שהביעו תנחומים על הנייה. הצעד עורר תרעומת מצד משתמשים ובעלי עסקים שמשתמשים בפלטפורמה לשיווק

טורקיה הודיעה בסוף השבוע כי החזירה את הגישה במדינה לאינסטגרם, זאת לאחר שלטענת הממשלה פלטפורמת המדיה החברתית הסכימה לעבוד עם הרשויות ולציית לחוקי צנזורה. טורקיה חסמה את הגישה לאפליקציה בתחילת החודש בטענה כי היא אינה מצייתת ל"חוקים והכללים" במדינה ולנושאים בעלי רגישות ציבורית. כך, בכיר בממשלה האשים כי אינסטגרם חסמה פוסטים שהביעו תנחומים על החיסול של מנהיג החמאס איסמעיל הנייה.
אולם, חסימת הגישה שנמשכה תשעה ימים עוררה כעס ומחאות מצד משתמשים ובעלי עסקים קטנים, שעיקר השיווק שלהם מתבצע דרך הפלטפורמה. טורקיה מדורגת חמישית בעולם מבחינת שימוש באינסטגרם עם יותר מ-57 מיליון משתמשים במדינה. לפניה מדורגת הודו, ארה"ב, ברזיל ואינדונזיה, כך לפי פלטפורמת הנתונים סטטיסטה.
"בעקבות המו"מ שניהלנו מול נציגי אינסטגרם החלטנו להסיר את החסימה", מסר שר התחבורה והתשתיות הטורקי, עבדולקדיר אוראלוגלו, בפוסט שפרסם בפלטפורמת המדיה החברתית X. "הם הבטיחו לעבוד בשיתוף פעולה איתנו כדי לעמוד בדרישות שלנו בנוגע לפשעים חמורים וצנזורה על המשתמשים". בטורקיה פשעים חמורים כוללים רצח, תקיפה מינית, סחר בסמים, ניצול ועינויים. "הושגו שיפורים משמעותיים בהגדלת הבטיחות של הסביבה הדיגיטלית, ציות לחוקים, הגנה על זכויות המשתמשים ופיתוח מנגנון פיקוח הוגן", הוסיף. לדבריו, מטא – החברה האם של אינסטגרם – הסכימה לציית לחוקים בטורקיה ולהסיר פוסטים ותכנים הכוללים התייחסויות לפשעים מסויימים או ל"תעמולה טרוריסטית". מאינסטגרם לא התקבלה תגובה.