טכנולוגיית זיהוי הפנים של קלירוויו תשמש את צבא אוקראינה
טכנולוגיית זיהוי הפנים של קלירוויו תשמש את צבא אוקראינה
החברה העבירה למשרד ההגנה האוקראיני את הטכנולוגיה מבוססת הבינה המלאכותית, שתסייע לה לחשוף את הזהות של התוקפים הרוסים ושל ההרוגים האוקראינים, לחסום מידע כוזב שמפיץ הקרמלין ולאחד משפחות של פליטים
משרד ההגנה האוקראיני יתחיל בקרוב להשתמש בטכנולוגיית זיהוי הפנים של חברת קלירוויו, העושה שימוש בבינה מלאכותית, כפי שאמר מנכ"ל החברה לרויטרס. זאת, לאחר שהחברה האמריקאית הציעה לאוקראינה לאמץ את הטכנולוגיה שלה כדי לחשוף את זהותם של התוקפים הרוסים, להילחם במידע כוזב ולזהות את המתים.
לאוקראינה יש כעת גישה חופשית למנוע החיפוש העוצמתי לפרצופים - מה שמאפשר לרשויות לזהות מבוקשים בנקודות בידוק, כפי שאמר דייויד וולוסקי, יועץ של החברה ודיפלומט לשעבר בממשליהם של ברק אובמה וג'ו ביידן. הצעד החל להתגבש לאחר שרוסיה פלשה לאוקראינה ומנכ"ל קלירוויו הואן טון-ט'את שלח מכתב לעיריית קייב, בו הציע עזרה - כך, על פי עותק של המכתב שהגיע לרויטרס. קלירוויו אמרה שלא הציעה את הטכנולוגיה לרוסיה, המכנה את הפלישה שלה לאוקראינה "מבצע מיוחד".
מוקדם יותר השבוע אמר דובר של משרד הדיגיטציה האוקראיני כי חברות מערביות רבות הבטיחו לסייע לאוקראינה ולספק לה חומרת אינטרנט, כלי אבטחת מידע וסיוע נוסף. מייסד קלירוויו אמר שלחברה שלו יותר מ-2 מיליארד תמונות משירות המדיה החברתית הרוסי VKontakte, מתוך מסד מידע של 10 מיליארד תמונות בסך הכל. מאגר המידע הזה יכול לעזור לאוקראינה לזהות את מתיה ביתר קלות.
מחקר שנעשה בארה"ב מצא כי תהליך ריקבון הגופות פוגם ביכולת הטכנולוגיה, בעוד שמחקר אחר, שנעשה ב-2021, הראה דווקא ממצאים מבטיחים. טון-ט'את כתב גם שהטכנולוגיה של החברה יכולה לעזור לאחד פליטים עם משפחותיהם, לזהות פעילים רוסים ולסייע לממשלה להפריך טענות שקריות בקשר למלחמה. עם זאת, הוא הוסיף שהוא אינו יודע לאילו שימושים מנצלת ממשלת אוקראינה את הטכנולוגיה.
לדברי וולונסקי, ממשלת אוקראינה צפויה להתחיל להשתמש בטכנולוגיה בימים הקרובים. "התמונות מ-VKontakte הופכות את מאגר המידע של קלירוויו לנרחב יותר מזה של PimEyes - מנוע חיפוש פנים פתוח לציבור בו משתמשים תכופות לזיהוי אנשים בצילומי מלחמה", הוא הוסיף.