סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

מכה לטיקטוק: בימ"ש פדרלי בארה"ב תומך בחוק הכופה מכירה או איסור על פעילותה

בית המשפט הפדרלי לערעורים דחה את העתירה של החברה הסינית שלה 170 מיליון משתמשים אמריקאים ואישר את החוק שלפיו הבעלים של טיקטוק, בייטדאנס, תיאלץ למכור אותה לגורם שאינו סיני עד ה-19 בינואר - או לחדול מפעילותה בארה"ב. ההערכות הן שהחברה  תערער לבית המשפט העליון

טיקטוק קרובה צעד אחד להיעלמות בארצות הברית, לאחר שפאנל של שופטים פדרליים אישר היום (ו') את החוק שעלול להוביל לאיסור פעילותה של האפליקציה הסינית הפופולרית בארה"ב באמצע ינואר אם לא תימכר לחברה שאינה סינית. שלושת השופטים בבית המשפט לערעורים של מחוז קולומביה דחו את העתירה של טיקטוק לביטול החוק. כך מדווח "הניו יורק טיימס".
ההחלטה עלולה להיות מכה מכרעת עבור האפליקציה באחד משווקיה הגדולים בעולם - יותר מ-170 מיליון אמריקאים משתמשים באפליקציה, והפכו אותה לתופעה תרבותית. האובדן הקרב של האפליקציה בארצות הברית עורר דאגה בקרב פעילי חופש הביטוי ויוצרים שהכנסתם תלויה בטיקטוק. ההחלטה גם מעלה שאלות חדשות עבור הנשיא הנבחר דונלד טראמפ, שהצהיר שוב ושוב על תמיכתו באפליקציה, אך אין לו דרך ברורה להצלתה לפי החוק החדש.
החוק, שנחתם באפריל, מחייב את הבעלים הסיני של טיקטוק, בייטדאנס, למכור את האפליקציה לחברה שאינה סינית עד 19 בינואר, או לעמוד בפני איסור על פעילות בארצות הברית. טיקטוק, שנמצאת על הכוונת של פוליטיקאים אמריקאים מאז 2020 בגלל קשריה עם סין, אמרה שמכירה כזו בלתי אפשרית, בין השאר בגלל שהיא תיחסם על ידי ממשלת סין. החברה טענה שהחוק מפלה באופן לא הוגן את טיקטוק ושאיסור יפגע בזכויות התיקון הראשון של משתמשים אמריקאים.
לא ברור בדיוק מה יקרה אחר כך עם האפליקציה. מומחים מצפים שהחברה תערער לבית המשפט העליון, אם כי אין ערובה שהשופטים יתייחסו לערעור. לא ברור גם איך הנשיא הנבחר טראמפ יפעל בהמשך. דובר הצוות שלו אמר בנובמבר כי "הוא יספק" את התוכנית להצלת האפליקציה, אך סיפק מעט פרטים כיצד הוא יעשה זאת.
דובר מטעם טיקטוק הגיב על הפסיקה: "לבית המשפט העליון בארה"ב יש היסטוריה מוכחת בהגנה על זכותם של אזרחי ארצות הברית לחופש הביטוי, ואנו מצפים שיעשו זאת גם בסוגיה חוקתית חשובה זו. למרבה הצער, הפעילות שקידמה את איסור השימוש בטיקטוק בארה"ב מבוססת על מידע שגוי, פגום ותיאורטי בלבד, דבר שמוביל להחלת צנזורה מוחלטת על אזרחי ארצות הברית".