בדיקת כלכליסטHP Dragonfly G3: מחשב מנהלים דקיק ויפה - אך יקר
בדיקת כלכליסט
HP Dragonfly G3: מחשב מנהלים דקיק ויפה - אך יקר
הוא מעוצב כמו רהיט מודרני, חטוב, קשוח ויש לו כל מה שניתן לבקש במחשב פרימיום שמיועד למנהלים עסוקים או למקצוענים שנודדים בדרכים. עם זאת הוא לא חף מחסרונות, אם כי אלה לא הופכים אותו ללא ראוי, רק למשהו שצריך להתחשב בו
מחשבים למנהלים עסוקים זכו בשנים האחרונות לשינוי תדמית, לא עוד מכונה אפרורית ומשעממת כמו מחשבי ThinkPad אלא ניידים מצודדים עם שיק אופנתי שיוציאו את העיניים לקולגות בישיבות. את המגמה הובילה כמובן אפל שמחשבי המקבוק אייר ופרו שלה הראו את הדרך. אבל בשנים האחרונות יצרניות ווינדוס מצטרפות למגמה ומנסות להציע משהו מעבר ליכולות טכניות גרידא.
ה-Dragonfly G3 החדש של HP הוא בדיוק מסוג המחשבים האלה. מותג Dragonfly מוצמד ב-HP למחשבים ארגוניים ותחנות עבודה עוצמתיות. בעוד דגמיו הקודמים של קו הניידים זה התבסס על מחשבים היברידיים, כלומר כדוגמת הסרפס פרו של מיקרוסופט שיכולים להפוך לטאבלט, ה-G3 חוזר לתצורה מסורתית יותר של מחשב נייד בתצורה מוכרת, וזוכה בדרך להגדרה Ultraportable - כלומר מחשב נייד שאפשר בקלות לדחוף בתיק מסמכים בלי שמשקלו יעיק על המשתמש.
עיצוב ומבנה: מגנזיום, אלומיניום וגוף קליל
ה-G3 הוא מחשב נאה לכל הדעות. הוא נראה יוקרתי מהרגע שתשלפו אותו מהקופסה. כולו אומר לוקסוס. הוא זמין בשני צבעים שעל פניו נראים "משעממים", כחול או אפור כהה, אבל הגוונים נראים הרבה יותר עמוקים ממה שהייתם מצפים. הוא הכל חוץ ממשעמם. הוא נראה דיסקרטי, אבל משדר אמינות, ובאופן נדיר הוא גם מעוגל בשוליו מה שמעניק למשתמש אחיזה נוחה ובלי זוויות חדות שחותכות בעור הידיים. בגבו מוטמע הלוגו של HP בצבע כסף מבריק. וזה בערך כל מה שתמצאו עליו שמנסה למשוך את העין. הגוף עצמו בנוי מחלקי אלומיניום ומגנזיום, הוא מרגיש חזק ועמיד. לא ניסינו להטיח אותו על הרצפה אבל ניכר שהוא יכול לספוג התעללויות שאולי היו פוגעות קשה מחשב פשוט יותר. הוא דק יחסית (16.3 מ''מ) ובעיקר קל יותר ממתחריו הישירים, משקלו כ-1.165 ק''ג, ומעטים המחשבים הניידים שיכולים להתחרות במשקל הזה.
אבל הוא לא עדין. לפחות לפי HP שציידה אותו בתקן MIL-STD 810H שמעיד על כך שעבר סדרה קשוחה של מבחני עמידות ברמה צבאית. הוא אמנם מתעוות מעט בצד של המסך אבל תוכלו להחזיק בו בחלק התחתון של המקלדת בלי שום בעיה או תחושה שהוא תיכף מתפרק. המקלדת והטראקפד מעוצבים יותר משאר החלקים והאחרון תחום בפס כסוף עם אפקט נאה ביותר. לא תמצאו כאן לוגו בצבעים בוהקים או אפילו את שם החברה למעט לוגו דיסקרטי בתחתית המסך. הלה מחובר לגוף דרך ציר ארוך אחד ולא שני צירים כמו שמקובל בהרבה מאוד מחשבי מנהלים. ניתן לפתוח אותו עד ל-180 מעלות מה שמאפשר להציג את המסך על שולחן העבודה. בחלקו התחתון תמצאו את שבכת המאווררים ושני פתחים לרמקולים עם כיוונון של חברת האודיו-וידאו הדנית בנג אונד אולופסן (B&O). בסך הכל מדובר במחשב נאה מאוד שמצליח להציע עיצוב שלא מתכתב עם אף מתחרה - הישג לא קטן בהתחשב בניסיון של כל המתחרים לחקות את המחשבים של אפל.
חומרה וביצועים: סוס עבודה עם מעבדים חסכוניים ומסך מרהיב
רמז לייעודו של ה-G3 כמחשב מנהלים ניתן למצוא בפורמט המסך, 3:2, שהולך והופך לפופולרי במחשבים כאלה. אם מחשבים עד כה צוידו במסכים בפורמט 16:10 או 16:9, מיקרוסופט שינתה את הפרדיגמה עם השקת לפטופי הסרפס הראשונים שצוידו בדיוק במסך בפורמט הזה. היתרונות שלו הם ביכולת להציג דפי אינטרנט, קבצי אקסל ומצגות בפריסה יותר גבוהה מאשר הפורמטים האחרים. כלומר, ניתן לדחוס יותר שטח תצוגה באותו גודל מסך שעומד אגב על 13.5 אינץ'. HP מציעה מספר אפשרויות מסכים, מסך מגע מבוסס IPS ברזולוציית FHD, מסך OLED מרהיב או כמו מחשב הסקירה מסך FHD עם פאנל Sure Vuew שמיועד לשמור על המשתמש מפני עיניים חטטניות שמציצות מעבר לכתף. התצוגה בכל מקרה מאוד מוצלחת והבהירות גבוהה יחסית, הצבעים עשירים והניגודיות טובה מאוד. זה מסך שלא מעייף את העיניים גם אם תעבדו עליו כמה שעות ברצף. אין כאן שבב גרפי ייעודי אלא רק שבב גרפי Iris Xe של אינטל מוטמע במעבד. אבל זה לא מחשב גיימינג גם אם הוא מסוגל להתמודד עם גיימינג קל, הוא גם לא מיועד לפוטושופ או לעריכת סרטים, אבל הוא מספיק עוצמתי כדי לאפשר זאת במקרה הצורך.
מפרט החומרה שלו מתחיל במעבדי i5 דור 12 ו-i7 דור 12, אמנם אנחנו כבר מתחילים לראות מעבדי דור 13 מגיעים לשוק, אבל בינתיים אלה די נדירים. מחשב הסקירה מצויד במעבד i7 דור 12, ומגובה במרחב אחסון מבוסס SSD בן 1 טרה-בייט וזיכרון פעולה בן 32 גיגה-בייט. אבל ניתן לקבל אותו כמובן עם מפרט יותר צנוע. אבל צריך לשים לב לדבר אחד, HP ציידה את ה-G3 במעבדי סדרה U של אינטל אלה מיועדים לחסוך בחשמל ולהציע חיי סוללה ארוכים עם צריכת חשמל של 15 וואט, זאת אומרת שהם לא מיועדים לעומסי עבודה כבדים - בניגוד למעבדי סדרה P שמציעים צריכה של 28 וואט ושמציידים חלק מהמתחרים. התוצאה היא שאין בעיה לבצע מטלות משרדיות או אפילו מטלות יצירת תוכן קלות, אבל זה לא מחשב המיועד לבצע חישובי אקסל על טבלאות של אלפי פריטים. הוא אחלה כדי לקרוא ולהכין תקציב של מאות שורות, אבל אל תבקשו ממנו לחשב את התקציב השנתי של חברה בורסאית גלובלית. הוא לא מיועד לזה. אגב, כמחשב לצריכת מדיה הוא מעולה ומציע תצוגה נפלאה ואיכות צליל מעולה. בנוסף היתרון של מעבד חסכוני באנרגיה הוא בזמן שימוש ארוך במיוחד - הוא מגיע בקלות ל-15 שעות הפעלה ברצף שזה מרשים מאוד ושני רק למקבוק אייר עם מעבדי M2 החדשים.
יתרון נוסף של ה-G3 ביחס לתחרות הוא בכמות השקעים והמחברים. בעוד הנטייה כיום היא להתקמצן בהם, ב-HP דווקא ציידו אותו בכל טוב. תמצאו שקע USB-C בתקן ת'נדרבולט משני צידי הגוף, מצד שמאל תמצאו שקע HDMI מלא וחריץ לכרטיס סים עם תמיכה בדור 5, כמו כן יש כאן תמיכה בסים וירטואלי eSIM. בצד ימין יש גם שקע אוזניות פיזי משולב עם מיקרופון ושקע USB-A בתקן 3.1 כמו גם חיבור לכבל אבטחה. מצלמת הרשת המובנית מעולה, HP הבינו שאנחנו כבר בדור הזום וכך המצלמה תומכת ברזולוציה של 5 מגה-פיקסל בעוד אחרים מסתפקים ב-1080p או אפילו 720p בלבד. בנוסף HP הוסיפו כאן אפליקציית ניהול מצלמה שמאפשרת לטשטש את הרקע או לבצע התאמה אוטומטית של הפריים והתאורה. אין כאן תריס פרטיות פיזי אלא מנגנון אלקטרו-אופטי המופעל על ידי כפתור ייעודי במקלדת שחוסם את העדשה בשברירי שנייה. לקינוח ישנם שני מיקרופונים בחלק העליון שמצוידים במסנני רעשים ומסוגלים להעביר את הקול שלכם גם אם אתם נמצאים 3 מטרים מהמחשב שלכם.
תוכנה וממשק: מקלדת מצויינת וטראקפד חלקלק
המקלדת של ה-G3 אינה הטובה ביותר בה התנסיתי, אני מוטה מאוד לזו של מחשבי לנובו, אבל זו של HP מצוינת לסוגה. עומק הלחיצה טוב מאוד וההתנגדות אמנם אולי קצת מוגזמת ומעייפת בהקלדה ארוכה (כמו זו של הסקירה) אבל מבטיחה הקלדה מדויקת. היצרנית גם לא התבלבלה ומיקמה את כפתור ההדלקה משמאל לכפתור ה-delete שלא כמו מחשבים מסוימים שסקרתי לאחרונה. אגב, סורק טביעות האצבעות מוטמע בתוך אחד הקלידים מימין למקשי הרווח וה-alt במקום מחוץ למקלדת. אבל מכיוון שלא חסר לי שום מקש בשימוש השוטף אז אני לא רואה בכך בעיה, אולי אפילו יתרון מכיוון ששטח הפנים שלו גדול יותר מאלה של סורקים אחרים. יש לי קצת השגות על תצורת מקשי החיצים - העליון והתחתון קטנים יחסית ודחוסים אבל זו לא בעיה שפוגעת בחוויית ההקלדה. הטראקפד לעומת זאת מעולה. הוא חלקלק במידה, מדויק ונוח מאוד לשימוש. הוא גם שקט ודיסקרטי וקולט כל מחווה בלי להתבלבל.
הבעיה העיקרית עם מחשבי HP היא שהם מגיעים לרוב עם חבילת אפליקציות של היצרנית שבחלקן לא ניתנות להסרה בקלות. המצב ב-G3 מוכיח את הנקודה הזו ביתר שאת. ספרתי 13 כאלה, וזה לא כולל את אפליקציות מיקרוסופט וכמובן אלה של אינטל. בסה''כ יש כאן משהו כמו 40 אפליקציות לפני שבכלל הגעתם להתקנה של האפליקציות שלכם. HP הוסיפה כאן גם את חבילת תוכנות האבטחה שלה, Wolf, לא התעמקתי ביכולות שלהן מכיוון שאין לי רשת ארגונית ומחלקת IT - אבל יש כאן גם תמיכה ב-evo של אינטל - כלומר איש תמיכה יכול התחבר מרחוק למחשב ולטפל בו או לתחזק אותו מרחוק בבטחה. ניתן גם להפעיל אפליקציות או אפילו עמודי אינטרנט בקונטיינרים מבוססי מכונה וירטואלית בזעיר אנפין כדי להגן על מערכת ההפעלה. כמו כן ניתן לבצע התקנה מחדש של גיבוי מרוחק ברשת המקומית. בקיצור, חוץ ממנעול אופנוע יש כאן הכל כדי לחסום האקרים או גורמים זדוניים מלהתעסק לכם במחשב. שוב, לא בדקנו את ההגנות עם רד טים מקצועי, אבל אני די בטוח שלא תסבלו מגניבה של נתונים אם תתנהלו במינימום של אחריות.
סיכום ואלטרנטיבות: מחשב מנהלים מצוין, אבל יקר מאוד ויש לו מתחרים לא פחות טובים
ה-G3 עולה בהתאם לתצורה בין 8,000 ל-9,000 שקל בממוצע ואפילו יותר. כמובן שאם תרצו לבצע בו התאמות מיוחדות לארגון שלכם, תוסיפו עוד. במחיר הזה הוא מתחרה במיטב התוצרת של אפל, Dell ולנובו. לזכותו משקל קל מאוד, צנום בכ-250 גרם מהמתחרים הכי קלים, המקבוק אייר M2 וה-Dell XPS 13 plus. עם זאת מבחינת חבילה כוללת, הוא עדיין לא מצליח להכות את מוביל הקטגוריה הנצחי, הלנובו ThinkPad X1 קרבון. בעיקר בגלל שהוא יקר מאוד ביחס אליו. אמנם יש לו יתרונות במשקל, בזמן סוללה, מפרט שקעים וחיבורים כמו גם במסך המצוין, אבל הוא מציע ביצועי חומרה פושרים יחסית, כאמור על חשבון חיי סוללה משובחים. הוא מתאים מאוד לאלה שנוהגים לטוס הרבה או שמבלים הרבה מאוד זמן בדרכים ומגיעים גם למקומות עם קישוריות אינטרנט מוגבלת. אז יכולת ההתחברות שלו לאינטרנט סלולרי יכולה להציל נפשות. אם אתם צריכים מחשב שיכול להתמודד עם עומסי עבודה קצת יותר כבדים כמו למשל רינדור של קבצי וידאו, טבלאות אקסל כבדות או התמודדות עם פיתוח וחישובים הנדסיים העדיפו את המתחרים שיתנו מענה טוב יותר.