החברה של מאסק שרוצה לחבר את המוח למחשב: קיבלנו אישור FDA לניסויים בבני אדם
החברה של מאסק שרוצה לחבר את המוח למחשב: קיבלנו אישור FDA לניסויים בבני אדם
נויראלינק הודיעה כי קיבלה אישור רשמי לערוך את הניסוי הקליני הראשון שלה בבני אדם; החברה מפתחת שתלי מוח שאמורים לעזור ללוקים בשיתוק קשה באמצעות תרגום אותות עצביים לתנועה חיצונית
נויראלינק, סטארט-אפ הנוירוטק שייסד אלון מאסק, הודיע אתמול (ו') שקיבל אישור ממינהל המזון והתרופות (FDA) לערוך את הניסוי הקליני הראשון שלו בבני אדם.
נויראלינק בונה שתלי מוח שמכונים "לינק" ואמורים לעזור לחולים עם שיתוק חמור באמצעות תרגום אותות עצביים לתנועה חיצונית. המשמעות היא שחולים במחלות ניווניות קשות כמו ALS יוכלו לחזור לתקשר עם סביבתם על ידי הזזת סמן והקלדה באמצעות מוחותיהם.
"זוהי התוצאה של העבודה המדהימה של עובדי נויראלינק, בשיתוף פעולה צמוד עם ה-FDA, וצעד ראשון חשוב שיום אחד יאפשר לטכנולוגיה שלנו לעזור לאנשים רבים", כך מסרה החברה בעקבות הפרסום. עוד מסרה שטרם החלה לגייס משתתפים לניסוי.
נויראלינק היא חלק מתעשיית ממשק המחשב-מוח (BCI) שהולכת ומתפתחת בשנים האחרונות. מדובר במערכת שמפענחת אותות מוחיים ומתרגמת אותם לפקודות עבור טכנולוגיות חיצוניות. נויראלינק היא אולי השם הידוע ביותר בתחום הזה הודות לבעלים, שמחזיק גם בטסלה, SpaceX וטוויטר. מדענים חוקרים טכנולוגיות BCI כבר עשורים, ומספר חברות פיתחו עם השנים מערכות מבטיחות בציפייה שיגיעו אל השוק, אך קבלת האישור מה-FDA לניסוי מסחרי בבני אדם אינו משימה קלה, ודורשת מחברות לערוך קודם לכן מספר סבבי ניסוי יסודיים. שום חברת BCI לא הצליחה עד היום לקבל את אישור ה-FDA, וכעת נויראלינק קרובה מעט יותר להכנסת המוצר לשוק.
BCI יצריך את המטופלים לעבור ניתוח מוח חודרני. המערכת בנויה סביב "לינק", שתל מעגלי קטן שמעבד ומתרגם אותות עצביים. בלינק מחובר לסדרה של חוטים דקים וגמישים שמוחדרים ישירות לרקמת המוח, שם הם קולטים את אותותיו.