בלעדי
"כשיוצאים מהלם השכול, מבינים שלבנות סטארט־אפ זה הניצחון": גיא איזנקוט חושף את חברת ה־AI שלו
אחרי נפילת אחיו בעזה, היזם גיא איזנקוט, בנו של הח"כ והרמטכ"ל לשעבר, פיתח את הסטארט־אפ החדש שלו: תוכנה למניעת שגיאות בכתיבה של קוד מבוסס AI. איזנקוט מכר לפי ארבע שנים את ברידג'קרו לפאלו אלטו ב־200 מיליון דולר
שנה אחרי נפילתו של אחיו גל בעזה, גיא איזנקוט חושף לראשונה את הסטארט־אפ החדש שלו. איזנוקט (36) הוא בנו הבכור של הרמטכ"ל לשעבר וח"כ גדי איזנקוט, ויזם סדרתי שכבר מכר לפי 4 שנים את הסטארט־אפ ברידג'קרו לענקית הסייבר פאלו אלטו ב־200 מיליון דולר.
לכלכליסט נודע כי הסטארט־אפ החדש, בשם BAZ, יוצא כעת מפעילות של שנה מתחת לרדאר לאחר שכבר גייס 8 מיליון דולר בסבב סיד ראשון. כעת הוא משיק את המוצר שלו שאמור למנוע שגיאות בתכנות מבוסס בינה מלאכותית. רשמית הסטארט־אפ הוקם באוגוסט 2023, אלא שעוד לפני שאיזנקוט והמייסד השותף נמרוד קור (בן 35, אחיינו של אבשלום קור) הספיקו להתקדם, פרצה המלחמה ושניהם גוייסו לשירות מילואים ממושך ביחידת המודיעין 8200. איזנקוט המשיך לשרת במילואים עד ה־7.12 אז נפל אחיו הצעיר גל (25) בקרב בצפון רצועת עזה, וקור המשיך עוד מספר חודשים לאחר מכן. "בפועל החברה קמה כשאני קמתי מהשבעה", אומר כעת איזנקוט בשיחה עם כלכליסט, "לא היו מחשבות לעצור, להפך, הייתי צריך לתעל את האנרגיה, והאופציה לסגת לא היתה על השולחן. זה גם סוג של תרפיה, ברגע שיוצאים מההלם, חוזרים בחזרה לחיים ומבינים שלבנות חברה בישראל, לשלם משכורות לעובדים כאן, זה הניצחון".
הסטארט־אפ BAZ מעסיק היום 13 עובדים במשרדים בתל אביב, כאשר איזנקוט משמש כמנכ"ל וקור כסמנכ"ל טכנולוגיות (CTO). השניים שירתו יחד ב־8200 וקור גוייס גם כעובד השלישי בברידג'קרו. לאחר שנה של פיתוח מתחילים מעלים כעת איזנקוט וקור לאוויר את הפתרון של BAZ שאמור לסייע בתהליך וריפיקציה (אימות) של תוכנות בעידן של כתיבת קוד אוטומטי על ידי קו־פיילוטים של בינה מלאכותית. התוכנה בודקת בין היתר שהקוד החדש לא משבש את פעילותן של אפליקציות קיימות.
השם BAZ מגיע מעולם התכנות שם נהוג להכניס את הביטויים foo bar baz במקומות שבה אמור להיכנס קוד עתידי שעוד לא נכתב. לפי איזנקוט הפלטפורמה החדשה מחליפה את בדיקות מיזוגי הקוד הידניות בתהליך אוטומטי ומקצר ב־40% את זמן האנליזה של כל הנקודות הרגישות לשיבושים. לחברה עוד אין לקוחות, אלא רק 11 שותפי תכנון ופיתוח (design partners).
את ההון הראשוני בסבב סיד גייסו איזנקוט וקור בהובלת קרנות באטרי ונצ'רס ו־BOLDSTART ונצ'רס, שהשקיעו בעבר גם בברידג'קרו. בגיוס השתתפו גם קרנות VERMILLION, סיקרט גורד ופיוז'ן. השותף בבאטרי שהוביל את הגיוס הוא ברק שוסטר, שהקים יחד עם איזנקוט את ברידג'קרו. ברידג'קרו נחשבת לאחד האקזיטים המוצלחים והמהירים בישראל שכן היא הוקמה ב־2019 על ידי איזנקוט, שוסטר ועידן טנדלר ונמכרה שנתיים בלבד לאחר הקמתה ב־2021 לפאלו אלטו לאחר שגייסה 18 מיליון דולר בלבד. טנדלר, שהיה מנכ"ל החברה מכהן היום כסגן נשיא בכיר בפאלו אלטו והקים את הארגון PLACE.IL להגברת גיוון העובדים בתעשיית ההייטק. עוד לפני כן עבדו השלושה יחד בסטארט־אפ הסייבר פורטסקייל שהוקם ונוהל על ידי טנדלר ונמכר לחברת האבטחה האמריקאית RSA ב־20 מיליון דולר ב־2018.
איזנקוט שהיה סמנכ"ל המוצר של ברידג'קרו מונה לאחר האקזיט לאחראי על אבטחת אפליקציות בפאלו אלטו. בתקופה זו המחלקה גדלה מ־20 ל־120 עובדים ויצרה מכירות של כמה עשרות מיליוני דולרים. במהלך כהונתו הוא הוביל גם את רכישת הסטארט־אפ הישראלי סיידר ב־300 מיליון דולר ב־2022. איזנקוט פרש מפאלו אלטו באוגוסט 2023 כדי להקים את BAZ.
השבוע האחרון היה סוער במיוחד בעולם הבינה המלאכותית עם זינוקה של DeepSeek הסינית לצמרת האפליקציות בחנות של אפל והחשש מפני ערעור על ההגמוניה האמריקאית בתחום. איזנקוט, שמכיר מקרוב את התחום, חושב שמדובר בקריאת השכמה דרמטית עבור ההייטק הישראלי.
"ישראל לא באירוע. בכל פעם שאני נמצא בארה"ב אני רואה את האנרגיות החדשות שם סביב AI. בקליפורניה יש טירוף ברחובות, הטאלנט נוהר בחזרה לחברות הענק, בברים ובמשרדים יש מיטאפים וסיעורי מוחות על הנושאים האלה ובישראל יש תחושה שנותרנו מאחור", אומר איזנקוט. "עד עכשיו לכולם היה נוח לחיות בפרדיגמה שמדובר באירוע אמריקאי ושהכסף הגדול הולך לשם. זה נתן לישראלים את התירוץ, אבל אני לא מקבל את זה. יש לנו את הטאלנט, את החברות הבינלאומיות, את היזמים המנוסים ויש הרבה ישראלים וישראלים לשעבר שמובילים את התחום. אני בתחושה קשה שאנחנו מאחור במרוץ הזה ללא סיבה אמיתית. עכשיו הסינים לימדו אותנו שאין תירוצים. זה אולי ברבור שחור ברמת המאקרו העולמי אבל בישראל יש כאן הזדמנות ליזמים לאתגר את הפרדיגמות הקיימות, פתאום נפתחות דלתות חדשות. צריך להפסיק להתבכיין ולהיזכר שלמרות שלא היינו הראשונים עם פתרונות ענן, כן היינו הראשונים בעולם באבטחת סייבר לענן", הוא מסכם.