סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
החברות הישראליות בתערוכת CES
(עומר כביר)

CES 2023
ממכונה ביתית לגידול ירקות ועד ריח בסרטים: הישראליות בתערוכת CES

חידושים ופריצות דרך בתחומים כמו רכב אוטונומי, גידולים חקלאיים בסלון, טעינה מהירה לרכבים חשמליים ואפילו בדיקות שתן ביתיות ללא מגע יד אדם. אלו החברות הישראליות הבולטות שהציגו השנה בתערוכת הטכנולוגיה CES בלאס וגאס

זה לא מפתיע כבר שכמה מהחברות המעניינות ביותר שמציגות ב-CES הן חברות ישראליות. השנה, מצאנו בתערוכה ישראליות שייצרו חידושים ופריצות דרך בתחומים כמו רכב אוטונומי, גידולים חקלאיים בסלון, טעינה לרכבים חשמליים ואפילו בדיקות שתן ביתיות ללא מגע יד אדם. הנה כמה מהחברות הישראליות הבולטות שהציגו השנה בביתן של מכון הייצוא.

Olive Diagnostics

  • מייסדים: גיא גולדמן וקורי כץ
  • שנת הקמה: 2019
  • מיקום: ירושלים
  • מספר עובדים: 25
  • השקעות: 7 מיליון דולר
  • משקיעים בולטים: eHealthVenture ומכבי שירותי בריאות
אוליב מפתחת מוצר לבדיקה שתן ביתית, ללא מגע והתעסקות בשתן. "הבן אדם משתין באסלה כמו שהוא משתין מגיל שנתיים", אמר המייסד והמנכ"ל גיא גולדמן. "המכשיר שלנו מבצע ניתוח מולקולרי של השתן, וגם ברמה של נפח, צבע לחץ. זה מאפשר לזהות מחלות עוד לפני הופעת תסמינים. יכול להיות שיש לך אבנים בכליות ואתה בכלל לא מודע לזה עד שאין לך כאב. אנחנו מזהים את הדברים האלו שבועות לפני. אנחנו מבצעים את הבדיקה בעזרת סטרטוסקופיה, אופטיקה. לאור בתדרים שונים יש אינטראקציה עם מולקולות. אנחנו משגרים את האור, בודקים מה יש בצד השני ואם יש ירידה בכמות האנרגיה אנחנו יודעים שפגענו במולקולה הזו". העלות של המכשיר עם החיישן היא 450 דולר, כשבנוסף יש תשלום חודשי של 20 דולר בעבור ניתוח הדאטה. "כרגע יש חבילת ניתוח אחת, אבל בעתיד תהיה חבילה לחולי סוכרת, או לאנשים שעוברים טיפול כימותרפי".
6 צפייה בגלריה
גיא גולדמן מייסד Olive Diagnostics
גיא גולדמן מייסד Olive Diagnostics
גיא גולדמן, מייסד Olive Diagnostics. "לזהות מחלות עוד לפני הופעת תסמינים"
(צילום: עומר כביר)

Zooz

מייסדים: ניר זוהר, אילן בן-דוד ודודי פינקו
מנכ"ל: בועז וייזר
שנת הקמה: 2013
מיקום: לוד
מספר עובדים: 50
השקעות: חברה ציבורית
"אנחנו פיתחנו טכנולוגיה שמאפשרת להטעין ולהתקין עמדות טעינה אולטרה-מהירות לרכבים חשמליים, במקומות שבהם התשתית מוגבלת או חלשה", אומר דניאל רענני, מנהל השיווק של Zooz. "פיתחנו טכנולוגיה לאגירת אנרגיה מבוססת גלגלי תנופה. המערכת שלנו מתחברת לרשת הקיימת, נטענת לאט מההספק הקיים, וכשמגיע רכב לתחנת הטעינה אנחנו נותנים לו דחף של אנרגיה ומאפשרים לו להטען בזמני מאוד מהירים – רבע שעה או אפילו 12 דקות ופחות עד לטעינה מלאה. זה המקום שתעשיית הרכב מכוונת אליו, זו החוויה שנהגים מצפים לקבל וטכנולוגיות כמו שלנו מאפשרות לעשות את זה".

6 צפייה בגלריה
דניאל רענני, מנהל השיווק של Zooz
דניאל רענני, מנהל השיווק של Zooz
דניאל רענני, מנהל השיווק של Zooz. "עמדות טעינה אולטרה-מהירות לרכבים חשמליים"
(צילום: עומר כביר)

iRomaScents

מייסדים: אבנר גל וארין ברי
מיקום: הרצליה
שנת הקמה: 2019
בכל הנוגע לחוויות חושיות, האנושות הצליחה להשתלט בצורה מצוינת על חוש הראייה עם מכשירי וידיאו והשמיעה עם מכשירי אודיו. iRomaScents רוצה לעשות את אותו הדבר לריח. "פיתחנו מוצר שיודע להפיץ ריחות", אומר המייסד והמנכ"ל אבנר גל. "הוא מכיל בתוכו קסטה שכוללת 43 ריחות, והיא מתחלפת וניתנת למילוי מחדש. השימושים מגוונים: סרט עם משחק מחשב ריחני שמאפשר להריח את הסצנות השונות כשהריחות מסונכרנים עם ההתרחשויות; חינוך, במוסדות השכלה או במוזיאונים לצרף אלמנט של ריח; ואחת האפליקציות החשובות היא קמעונאות. היום, קניית אפטרשייב לדוגמה היא תהליך ארוך שבסופו אחרי הרחה של מספר מוצרים מתייאשים ויוצאים מהחנות. אנחנו מסוגלים לספק לצרכן, לפי הדרישות והעדפות שלו, ריח של המוצר שהכי מתאים לו לצד שלוש חלופות שונות, והאפשרות שהוא יקנה הרבה יותר גבוהה. זה חוסך מקום על מדפים בחנויות וומונע גניבות בקבוקים. זה הדור הבא של מכירה של מוצרים ריחניים".

6 צפייה בגלריה
אבנר גל מייסד iRomaScents
אבנר גל מייסד iRomaScents
אבנר גל מייסד iRomaScents. "אנחנו מסוגלים לספק לצרכן ריח של המוצר שהכי מתאים לו לצד שלוש חלופות שונות
(צילום: עומר כביר)

AgwaFarms

מייסדים: אלון וולך וניב סטולרסקי
מנכ"ל: גל וואלך
מיקום: פארק בר לב בגליל
שנת הקמה: 2020
אם גם אתם תמיד חלמתם לגדל ירקות טריים למשפחה, אבל אין לכם גינה או את הכישרון הדרוש, לאגווהפארמס יש את הפתרון בשבילכם. "אנחנו פיתחנו מכונה ביתית לגידול ירקות מבוססת בינה מלאכותית, שמספקת למשפחות את כל תצרוכת הירקות הביתית שלהם", אמר המייסד אלון וולך. "אנחנו מספקים ירקות טריים וטעימים ללא כימיקלים. המכונה סורקת את הצמחים עם חיישנים ומצלמות, מעלה את כל הדאטה לענן ושם התוכנה האגרונומית שלנ מנתחת את המידע ושולחת בחזרה למכשיר הוראות לבצע פעולות כמו דישון, תאורה, השקיה – כל מה שהצמח צריך בשביל להצליח. קהל היעד שלנו זה בעלי משפחות שרוצים לדאוג לתזונה הבריאה של המשפחה שלהם. חבר'ה עירוניים, בדרך כלל בשנות ה-40 ומעלה. אבל יש גם חבר'ה צעירים שמודעים לאיכות החיים שלהם ורוצים לייפסטייל בריא יותר". המכונה עולה 3,600 שקל, בתוספת תשלום חודשי של 120 שקל שכולל את האגרונום הווירטואלי, הקפסולות לגידול הצמחים, דשנים וכל הצרכים של הלקוח מבחינת תחזוקת המכונה.

6 צפייה בגלריה
אלון וולך מייסד AgwaFarms
אלון וולך מייסד AgwaFarms
אלון וולך מייסד AgwaFarms. "אנחנו מספקים ירקות טריים וטעימים ללא כימיקלים"
(צילום: עומר כביר)

Healables

מייסד: ד"ר משה לייבוביץ'
שנת הקמה: 2017
מיקום: ירושלים
מספר עובדים: 10
השקעות: 2.9 מיליון דולר
משקיעים: רשות החדשנות ואנג'לים
Healables מייצרת מכשיר לסיוע להתאוששות מפעילות ספורט אינטנסיבית. "פיתחנו פלטפורמה מבוססת AI ומכשיר לביש שמסוגל לספק תרפיה לגוף באמצעות מיקרו-זרמים חשמליים", אומר מרקו לנדאו, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של Healables. "ב-CES השקנו מכשיר וולנס וספורט בעיצוב שרוול שאפשר להלביש על הזרוע או הרגל, בבית או על ידי פיזיותרפיסט או מאמן אישי. מדובר בסוג טיפול שקיים כבר שנים רבות, כשהחדשנות שהביא המייסד שלנו היא היכולת לכווץ משמעותית את המכשירים הגדולים למכשיר לביש קטן וקל לשימוש".

6 צפייה בגלריה
מרקו לנדאו, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של Healables
מרקו לנדאו, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של Healables
מרקו לנדאו, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של Healables. "החדשנות היא היכולת לכווץ משמעותית את המכשירים הגדולים למכשיר לביש קטן וקל לשימוש"
(צילום: עומר כביר)

Carteav

מייסד: אבינועם ברק
שנת הקמה: 2021
מיקום: ראשון לציון
מספר עובדים: 20
השקעות: 7 מיליון דולר
משקיעים בולטים: זוהר זיסאפל, יהודה זיסאפל ואלטשולר שחם

6 צפייה בגלריה
אבינועם ברק מייסד carteav
אבינועם ברק מייסד carteav
אבינועם ברק מייסד carteav. "החיבור בין אזור מנוהל למהירות אטית מאפשר לי למזער את הבעיה"
(צילום: עומר כביר)

לדברי מייסד ומנכ"ל קרטיב, אבינועם ברק, אין סיכוי שנראה בשנים הקרובות מכונית אוטונומית אמיתית. "יש אינסוף תסריטים שצריך לטפל בהם, כי מה שקורה ברחובות רגילים זה מצבים כאוטיים. זה לא ייגמר. צריך להתחיל מבעיות קטנות, ומשם לגדול. זה לא יכול להתחיל במיינסטרים", הוא אומר. הפתרון של החברה הוא רכב אוטונומי שנוסע במהירות נמוכה ורק באזורים מוגבלים, כמו קמפוסים של אוניברסיטאות, שדות תעופה או יישובים קהילתיים קטנים, במודל הזמנה אישית דוגמת טוובר (בניגוד לשאטלים אוטונומיים של חברות אחרות שנוסעים במסלול קבוע). "הוצאנו את הבעיות שעוצרות את השוק. אם אתה נוסע לאט, הבעיה של החיישנים הרבה יותר פשוטה ומחיר הטעות הרבה יותר נמוך. אם אתה עובד באזור מנוהל, אתה שולט במי יכול להיכנס. החיבור בין אזור מנוהל למהירות אטית מאפשר לי למזער את הבעיה". תרחיש מוגבל זה, אומר ברק, יאפשר לו להשיק את הרכב של קרטיב בצורה מסחרית בתוך 12 חודשים.