סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
אלון מאסק טוויטר

תעודת "לא בוט": טוויטר בוחנת הוספה של תג למשתמשים שיאמתו את מספר הטלפון

על רקע דרישתו של אלון מאסק לחשיפת מספר החשבונות המזויפים ה"אמיתי" ברשת החברתית וכחלק מניסיונה להילחם בתופעה, היא עורכת בימים אלה ניסוי בתגיות אימות אישיות. "זו דרך לעזור לאנשים למצוא מידע מהימן ולתת להם יותר מידע לגבי סוגים שונים של חשבונות"

בשבוע שעבר ציינה חוקרת האפליקציות ג'יין מנצ'ן שטוויטר בוחנת תג פרופיל חדש עבור אנשים שאימתו את מספר הטלפון שלהם. היום (ג') אישרה החברה שהיא אכן מנהלת את הניסוי הזה כדי "לאפשר לאנשים להוסיף הקשר לחשבונות שלהם". זו עשויה להיות דרך לוודא שמשתמש מסוים אינו בוט. בנוסף, על פי טוויטר, זו "דרך לעזור לאנשים למצוא מידע מהימן ולתת להם יותר מידע לגבי סוגים שונים של חשבונות". החברה הוסיפה שהאימות הוא רק חלק אחד מהתהליך ושהיא רק בוחנת בשלב זה את אימות מספר הטלפון בעזרת משתמשים שמעוניינים בכך. היא לא פירטה עד כמה נרחב הוא הניסוי ומי יוכל לראות את התג.
טוויטר נמצאת בקרב משפטי נגד אלון מאסק בנוגע לרכישתה ומספר הבוטים הקיימים בפלטפורמה. מנכ"ל טסלה טוען שכמות חשבונות הספאם והבוטים בפלטפורמה גבוהה בהרבה מזה שטוויטר מצהירה עליו וחולק על האופן בו הגיעה החברה לאומדן של 5% בוטים בפלטפורמה.
לטוויטר יש כבר כמה סימני פרופיל מיוחדים, כמו התג המאומת לחשבונות ראויים לציון, שניתן לאנשים כמו עיתונאים וידוענים, תג של בוטים-מסייעים בפלטפורמה וסימן לפקידי ממשלה ומדיה בחסות המדינה. ואולם, בעוד שתגיות אלה ניתנות לכמות מוגבלת של חשבונות, תג אימות מספר טלפון עשוי לשמש מיליוני חשבונות.
החברה תיקנה לאחרונה באג שאיפשר לתוקפים להשיג מספר טלפון ולבדוק אם יש חשבון טוויטר שמקושר אליו – פרצה שהשפיעה על לפחות 5.4 מיליון משתמשים. כעת, החברה מעדכנת שהיא שיצאה בכמה יוזמות כדי לשמור על האותנטיות של השיח המתקיים בפלטפורמה בכך שהיא "נותנת לאנשים יותר דרכים לזהות ולהביע את עצמם בטוויטר ובפרופילים שלהם."
טוויטר אינה הפלטפורמה הראשונה שמנסה טכנולוגיית זיהוי עצמי. אפליקציות דייטינג כמו באמבל וטינדר כוללות תהליכי אימות מבוססי תמונה. בהודו, יריבתה המקומית של טוויטר Koo מציעה למשתמשים לאמת את זהותם באמצעות תעודת זהות ממשלתית מאושרת - ולזכות בתג.