סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

סקר: 40% מעובדי ההייטק רוצים להחליף מקום עבודה

הסיבה העיקרית לעזיבה היא שכר ותנאים אבל הסיבות העיקריות בגללן כן ירצו עובדי ההייטק להישאר במקום העבודה הנוכחי הן האפשרות לעבודה מהבית, תחושת הסיפוק והאתגר ואיזון בין העבודה לבית

השנתיים האחרונות שינו את סדרי העדיפויות של עובדים רבים ואת השינויים ניתן לראות בבירור בענף ההייטק. 40% מעובדי ענף ההייטק לא היו מעוניינים להמשיך לעבוד בחברה הנוכחית בשנתיים הקרובות למרות שקרוב לשני שליש (63%) מעובדי ההייטק דווקא מאוד מרוצים מהבוס הישיר ומדרגים אותו בציונים גבוהים (8-10), כך עולה מסקר של חברת הגיימינג SciPlay.
בעוד שהסיבות העיקריות בגללן רוצים עובדי ההייטק לעזוב הן חוסר שביעות רצון מהשכר והתנאים (69%) וחוסר בתחושת סיפוק ואתגר (48%), הסיבות המרכזיות בגינן כן ירצו להשאר במקום העבודה הנוכחי – הינן האפשרות לעבוד מהבית באופן חלקי או מלא (51%), תחושת הסיפוק והאתגר (49%) ואיזון בין העבודה לבית (47%).
האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים והאפשרות לעבוד מהבית הפכו להיות גם סיבות סיבות לעזיבה, כאשר 40% מהנסקרים ציינו אותן כסיבות המרכזיות לכך שיחפשו מקום עבודה אחר.
מהסקר עולה גם כי 62% מהמשיבים ציינו כי יחס טוב, כנות ומקצועיות הן שלוש התכונות שהם הכי מעריכים במנהל או המנהלת הישירים שלהם. לעומת זאת 24% מהמשיבים ציינו כי יחס שאינו מכבד נחשב לתכונה העיקרית הפחות מוערכת במנהלים הישירים. 62% מהמשיבים תיארו את תפקידם כחלק ממחקר ופיתוח.
הרצון לעזוב בגלל שכר ותנאים חזק יותר אצל אנשי ניהול מוצר מאשר אצל אנשי מחקר ופיתוח, ככל הנראה בגלל שאנשי פיתוח משתכרים יותר. עם זאת, נושא העבודה מהבית חשוב יותר לאנשי הפיתוח מאנשי המוצר או השיווק, כאשר 23% מהם ציינו את העובדה שלא מאפשרים להם לעבוד מהבית באופן מלא או חלקי כסיבה לרצון לעזוב לעומת 16% מאנשי ניהול המוצר ו-7% בלבד מאנשי השיווק או המכירות.
2 צפייה בגלריה
עובדי הייטק אפל הרצליה
עובדי הייטק אפל הרצליה
עובדי הייטק בהרצליה
(דנה קופל)
נושא המשרדים המפנקים לא מאוד מטריד את אנשי הפיתוח, כאשר 14% בלבד מהם ציינו את העובדה שהמשרדים לא מספיק מפנקים כסיבה לעזוב לעומת 29% ו-28% מאנשי השיווק ומנהלי המוצר (בהתאמה).
"פרמטר חדש לגמרי שנכנס לשיקולים בבחירת מקום עבודה הוא האפשרות לעבוד במודל היברידי. עד לפני שנתיים זה לא היה קיים כמשהו שעובדים הסתכלו עליו. בדרך כלל הפרמטר החשוב ביותר לעובדים היה תחושת סיפוק ואתגר ועכשיו זה במקום השני", אומרת מעין אייזנר רוזנמן, סמנכ"לית משאבי אנוש ב-SciPlay.
לגבי הנתון שלפיו 40% מהעובדים בהייטק לא מעוניינים להישאר במקום עבודתם בשנתיים הקרובות אמרה אייזנר כי "זה מספר לא מבוטל של עובדים וזה נתון קשה ובעייתי מבחינת מקומות עבודה. אנחנו רוצים לראות איך אפשר לנצח את הנתונים האלה ולהמשיך ולשמר עובדים. ראינו שסיבה מרכזית לעזיבה היא שכר ותנאים, זה לא מהדברים שבגללם נשארים אבל כן משהו שעוזבים בגללו. אנחנו נמצאים בשוק תחרותי שבו חברות יכולות לנפנף בשכר גבוה וזה מפתה עובדים. עם זאת, אנחנו עדים גם לתופעה של עובדי בומרנג שעוזבים לטובת שכר גבוה יותר אבל חוזרים תוך זמן קצר".
2 צפייה בגלריה
מעין אייזנר רוזמן סייפליי
מעין אייזנר רוזמן סייפליי
מעין אייזנר, סייפליי
(צילום: סייפליי)
הסקר האינטרנטי בדק את האופן שבו עובדי ענף ההייטק בישראל תופסים את תנאי העסקתם והוא נערך בקרב 502 משיבים בחודש דצמבר, 2021 עם רושניק – בית למחקרי שווקים. מדגם אקראי ארצי מייצג, של יהודים דוברי עברית עובדי ענף ההייטק בגילאי 25 עד 44. (ברבות משאלות הסקר הסה"כ גבוה מ-100%, מכיוון שהיה ניתן לציין יותר מתשובה אחת).