סגור
גג עמוד techtalk דסק

TechTalk
שלושת ענפי הטק החמים לשנים הבאות

החיים הדיגיטליים שלנו ישתנו בקרוב ללא היכר, הודות למחשוב קצה, למחשוב ענן ולבינה מלאכותית. ליאור הנדלסמן, שותף בקרן ההון סיכון Grove Ventures, יכול לשער כיצד יתממש העתיד המסעיר הזה

באוגוסט האחרון שוחח משקיע ההון סיכון האמריקאי מארק אנדריסן (שהיה בין המשקיעים המוקדמים של חברות כמו טוויטר, לינקדאין, פייסבוק וגיטהאב) עם "בלומברג" וקבע כי אחת הסיבות שבגינה אנחנו רואים הערכות שווי הולכות ומתעצמות לחברות טכנולוגיות היא העובדה שאנחנו חיים בעידן של טרנספורמציה דיגיטלית. "חברות טכנולוגיה חדשות הן שמניעות את השינוי הזה ומממשות את היתרונות הגלומים בו", אמר באותו ריאיון. "זה התרחש עוד בטרם עידן הקורונה, אבל יש טיעון מבוסס כי הקורונה האיצה את התהליך".
האמירה הזאת לא נותרה רק ככותרת. רחוק מכך. בתוך מספר חודשים חברת ההשקעות של אנדריסן השיקה שורת קרנות הון סיכון חדשות המנהלות מילארדים בתחומי הביוטק, הקריפטו, הפינטק, המסחר (Consumer), הכלים והתוכנות לארגונים (enterprise), וכן קרן לשלבי סיד וקרן לשלבי השקעה מתקדמים. בנוסף לכך, בספטמבר נפוצו שמועות על כך שהקרן מצוייה בעיצומו של גיוס קרן שתוקדש לתחומי הגיימינג.
1 צפייה בגלריה
ענן נטאפ
ענן נטאפ
מיחשוב ענן
(צילום: istock)
אנדריסן, משפיע ככל שיהיה, אינו לבד. גם בענקיות הטכנולוגיה מבינים שאנחנו מצויים בתקופה ייחודית. פייסבוק, כידוע, הכריזה על מהלך של מיתוג מחדש - שינוי שמה ל-Meta וסגמנטציה של הביזנס של החברה לשתי חטיבות: אחת לאפליקציות ולרשתות החברתיות שברשותה ושנייה לפלטפורמות העתיד שהיא מפתחת - ה"מטהוורס" - עם אמצעים כמו משקפי מציאות רבודה.
בסרטון: מארק צוקרברג מדגים את המטהוורס:
]
גוגל, מצדה, הכריזה עוד במאי על "פרוייקט סטארליין", שיאפשר תקשורת מרחוק שתיראה קרובה מתמיד, אפל משקיעה רבות בשבבים חדשניים בשנים האחרונות, שיתמכו במוצריה עתירי החישובים. באפריל השנה הודיעה ענקית הטכנולוגיה של טים קוק כי תשקיע 430 מיליארד דולר בחמש שנים בארצות הברית, בחדשנות בתחומים כגון שבבים ורשתות 5G אלחוטיות.
פרוייקט סטארליין של גוגל:
זוהי, כמובן, רק הצצה קטנה לעתיד הממשמש ובא. ב-Grove Ventures אנחנו מאמינים כי שלושה תחומים עיקריים יניעו את עיקר תהליכי הטרנספורמציה הדיגיטלית בשנים הקרובות:
1. מחשוב קצה (Edge) – פתרון של פריסת תשתיות המיועד לאחסנה של פתרונות וישומים קרוב למשתמש, באופן שיעצב מחדש את סביבת מרכזי הנתונים ואסטרטגיות הרשת. כמויות הנתונים הנאספות מחיישנים וממשתמשים הולכות וגדלות, ובהתאם לכך ההסתמכות על חוות שרתים לניטור, שליטה ועיבוד כמויות גדולות של דאטה הופך לפחות רלוונטי. ארגונים רבים מעבירים חלק מהעומסים המחשוביים ממרכזי נתונים גדולים למחשוב קצה (פתרון היברדי, המשלב תשתיות פיזיות, לצד חיבוריות מבוססת ענן). זו הסיבה שבחרנו להשקיע בחברות כמו Wiliot, Ramon.Space, TriEye ו-No Traffic עוד בשלבים המוקדמים ואנחנו שמחים כי בחודשים האחרונים כולן הכריזו על סבבי גיוס משמעותיים.
כמויות הנתונים הנאספות מחיישנים וממשתמשים הולכות וגדלות, ובהתאם לכך ההסתמכות על חוות שרתים לניטור, שליטה ועיבוד כמויות גדולות של דאטה הופך לפחות רלוונטי
2. מחשוב ענן ומרכזי נתונים (Cloud & Data Centers) – התהליך של מעבר מלא לענן הואץ במאוד שנים האחרונות והיצע שירותי הענן גדל. כעת, כשיותר יישומים ואביזרים יושבים בקצה הרשת גדל הצורך בשליטה ובניטור מיטבי שלהם מרחוק, באמצעות כלים ותוכנות שיאפשרו למהנדסי תוכנה ולמנהלי רשתות לנהל ולתפעל את הרשת של הארגון בצורה מיטבית. בנוסף לכך עולה הצורך בשבבים חכמים - ענף הסובל כעת ממחסור חמור - ובפלטפורמות שמאפשרות לנהל מרכזי נתונים עמוסים במהירויות גבוהות מתמיד. גם כאן, הצתוותנו ליזמים ולחברות שאנחנו מאמינים שיכולים להוביל את המהפכה, כמו למשל NeuroBlade ו-lumigo.
3. בינה מלאכותית ואוטומציה (AI & Automation) – הרצון לנסות לדמות את החשיבה ואת החוכמה האנושית באמצעים טכנולוגיים הוא ענף במדעי המחשב שתפס תאוצה וזכה למימון רב בשנים האחרונות. בנוסף, הוא הפך לנושא לדיון מתלהט בחברות ובארגונים, ואפילו בין יזמי העל אילון מאסק ומארק צוקרברג נפתחה חזית של דיון ארוך בהיבטי ההשפעות העתידיות של הבינה המלאכותית עלינו. חברת הפורטפוליו שלנו ActiveFence הפועלת כדי להפוך פלטפורמות דיגיטליות לבטוחות יותר ולזכות באמון המשתמשים, וחברות כמו Nucleai ו-Navina, ישנו את הדרך שבה תרופות מפותחות ואת הדרך שבה רופאים עובדים.
שלושת התחומים הללו יעצבו מחדש את העולם באופן מרתק. משקיעים ויזמים מצליחים, כמו מארק צוקרברג ומארק אנדריסן, כבר החלו להניע אותו. וכולנו הולכים לקחת בו חלק.
ליאור הנדלסמן הוא שותף בקרן הון הסיכון Grove Ventures