"מלמדים את הדאטה לדבר": אילומקס גייסה 13 מיליון דולר לשילוב בינה מלאכותית בארגונים
"מלמדים את הדאטה לדבר": אילומקס גייסה 13 מיליון דולר לשילוב בינה מלאכותית בארגונים
החברה הוקמה ב-2021 על ידי אינה טוקרב סלע, לשעבר סמנכ"לית בינה מלאכותית בסייסנס ודירקטורית בכירה בתחום למידת מכונה ב-SAP. הפלטפורמה של החברה ממפה ומשקפת באופן אוטומטי את כלל הדאטה הארגוני המובנה, ומוסיפה לו משמעות סמנטית. את הסיבוב הובילו הקרנות קרדומן קפיטל, אמדוקס ונצ'רס וסמסונג ונצ'רס
חברת הסטארט-אפ אילומקס (illumex) גייסה 13 מיליון דולר בסיבוב סיד. את הסיבוב הובילו הקרנות קרדומן קפיטל, אמדוקס ונצ'רס וסמסונג ונצ'רס, בהשתתפותן של הקרנות ICI, Jibe, איירון ניישן, גינוסר ונצ'רס, ICON, טודיי ונצ'רס ומשקיעים פרטיים.
הפלטפורמה של החברה ממפה ומשקפת באופן אוטומטי את כלל הדאטה הארגוני המובנה, ומוסיפה לו משמעות סמנטית. הפלטפורמה מנתחת מטא-דאטה (metadata), ללא כל מגע בדאטה רגיש, ובונה גרף ידע סמנטי המשמש מקור אמת יחיד שמאגד את כל הדאטה לפי טרמינולוגיה עסקית עקבית ולפי הקשר.
אילומקס מאפשרת לארגונים להתמודד עם אתגרי הדאטה שפוגעים בהטמעת בינה מלאכותית ג'נרטיבית (Generative AI) באמצעות יצירה אוטומטית של שכבה סמנטית שמאחדת את השיום של מאגרי נתונים מנותקים ומוסיפה להם קישוריות והקשר עסקי. בנוסף, הפלטפורמה מייצרת מילון של טרמינולוגיה עקבית הייחודית לתחום העסקי של הארגון. ארגונים גדולים, בהם חברת התרופות טבע וחברת השירותים הפיננסיים קרסון, כבר עושים שימוש בפלטפורמה של אילומקס. במקביל החברה מתחזקת שותפויות אסטרטגיות עם מייקרוסופט, גוגל ואמזון.
אילומקס הוקמה ב-2021 על ידי אינה טוקרב סלע, לשעבר סמנכ"לית בינה מלאכותית בסייסנס, ודירקטורית בכירה בתחום למידת מכונה ב-SAP. אילומקס היא בוגרת תכניות ההאצה של Intel Ignite ו-ICON. החברה מעסיקה 15 עובדים במשרדים בישראל, עם רוב נשי. "יש לנו הרבה חוקרות ומפתחות מוכשרות", אומרת אינה . "אנחנו מתחילים את שלב המימוש העסקי של החברה. יש לנו לקוחות גדולים ומגייסים אנשי מכירות ואנשי שיווק וערוצים. יש לנו שני עובדים בארה"ב ונרחיב את המשרדים שם".
בשיחה עם כלכליסט אומרת אינה טוקרב סלע, מנכ"לית החברה והמייסדת שלה: "אנחנו מלמדים את הדאטה לדבר, הדאטה שנמצא בכל מיני מקומות ואין לו שימוש כעת. מה שאנחנו עושים זה לבוא לחברות ומקורות המידע שלהם ולייצר שכבה אחידה ושפה עסקית אחידה בארגון שמכסה את כל מקורות הנתונים ועליה אפשר לשים כלים כמו ChatGPT, ולא חייבים לשאול את השאלות כמו שהדאטה מוצגת. ואנחנו מקבלים את שאלת המשתמש ויודעים על ההקשר של השאלה שלו ויוצרים תשובה יותר מדויקת. הפכנו שפות של תעשיות לדאטה שעליה מאמנים את המודל שלנו".