סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
משרדי טיקטוק לוס אנג'לס טיק טוק
משרדי טיקטוק בלוס אנג'לס (צילום: Getty Images)

טיקטוק נגד החוק שמחייב למכור את פעילותה בארה"ב: "לא מהווה סכנה לביטחון הלאומי"

הרשת החברתית עתרה לבית משפט פדראלי נגד החוק שמחייב את חברת האם שלה למכור את נכסיה בארה"ב או להיחסם. לטענת טיקטוק, המידע על משתמשיה בארה"ב נמצא על שרתים של אורקל במדינה וגם החלטות התוכן שמשפיעות על משתמשיה האמריקאים מתקבלות בארה"ב

אפליקציית טיקטוק מסרה לבית משפט פדרלי לערעורים אתמול (ה') כי משרד המשפטים האמריקאי טועה ביחס לקשרים שמנהלת החברה עם סין. האפליקציה מבקשת מבית המשפט להפוך חוק שדורש מחברת האם שלה, בייטדאנס הסינית, למכור את נכסיה של טיקטוק בארה"ב או לספוג חרם. כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס.
טיקטוק, אשר עתרה נגד החוק, טוענת שמשרד המשפטים האמריקאי טעה בעובדות, לאחר שעורכי דין מטעמו אמרו בחודש שעבר שהאפליקציה מהווה סיכון לביטחון הלאומי של ארה"ב בכך שהיא מאפשרת לממשלת סין לאסוף מידע על אמריקאים ולהתערב באופן חשאי בתוכן שהם מקבלים. טיקטוק אמרה אתמול שאין מחלוקת על כך שהמלצות התוכן של האפליקציה והמידע על המשתמשים בה מאוחסנים בארה"ב על שרתי ענן של אורקל, ושהחלטות וויסות התוכן שמשפיעות על משתמשים אמריקאים מתבצעות בארה"ב.
החוק עליו מערערת החברה, ושעליו חתם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ב-24 באפריל, נותן לבייטדאנס ארכה עד ה-19 בינואר למכור את טיקטוק או לספוג חרם. הבית הלבן אמר שהוא רוצה שהבעלות הסינית תסתיים בשל סיבות של ביטחון לאומי, אך שאינו רוצה להגיע לכדי חרם על טיקטוק.
בית המשפט לערעורים יערוך שימוע בעל פה בנושא ב-16 בספטמבר. המועמד הרפובליקני לנשיאות דונלד טראמפ הצטרף לטיקטוק ואמר ביוני שלעולם לא יתמוך באיסור על האפליקציה. סגנית הנשיא קמלה האריס, המועמדת הדמוקרטית לנשיאות, הצטרפה לטיקטוק ביולי.
טיקטוק טענה אתמול שהחוק המדובר ישלול ממנה את חופש הביטוי. לדבריה, לשיטת משרד המשפטים האמריקאי החלטות התוכן באפליקציה, בהיותן מתקבלות על ידי גורם זר, אינן מוגנה על ידי החוקה האמריקאית. "על פי ההיגיון של הממשלה, עיתון שיפרסם מחדש את התוכן של רשת זרה – כמו סוכנות רויטרס למשל – אינו זכאי להגנה חוקתית", כך לדברי החברה.