סגור
גיימריסט הפניה חדשה גג עמוד דסקטופ

גיימריסט
סוני נכנעה: חתמה על הסכם שישאיר את "קול אוף דיוטי" בפלייסטיישן לעשר שנים

יצרנית הפלייסטיישן נעתרה למיקרוסופט חודשים לאחר שזו הגישה לה הצעה דומה, בניסיון לגרום לרגולטורים ברחבי העולם לאשר את רכישת אקטיוויז'ן בליזארד, יצרנית "קול אוף דיוטי". ההסכם נחתם יומיים לאחר שביהמ"ש בארה"ב דחה על הסף את הערעור שהגישה ה-FTC כדי למנוע את הרכישה

אחת מסדרות המשחקים הפופולריות ביותר בעולם, "קול אוף דיוטי" (Call of Duty), תישאר בפלטפורמה של פלייסטיישן לעשר השנים הבאות, הודות להסכם חדש שנחתם אתמול (א') בינה ובין מיקרוסופט. על פי החוזה, מיקרוסופט התחייבה כי על אף רכישת אקטיוויז'ן בליזארד (Activision Blizzard) המסתמנת, משחקים חדשים בסדרה ייצאו יהיו זמינים גם לבעלי פלייסטיישן, לפחות בעשור הקרוב.
מיקרוסופט הציעה לסוני לחתום על עסקה דומה בחודש דצמבר, אך יצרנית הפלייסטיישן סירבה. סוני התנגדה נחרצות לרכישת אקטיוויז'ן בליזארד, שתחזק את מיקרוסופט, יצרנית הקונסולה המתחרה, הנושפת בעורפה.
"קול אוף דיוטי", סדרת משחקים שגרפה יותר מ-30 מיליארד דולר לאורך השנים, נמצאת בלב הפולמוס העסקי והרגולטורי סביב רכישת אקטיוויז'ן בליזארד תמורת כ-69 מיליארד דולר. הרגולטורים באירופה, בריטניה וארצות הברית חששו שמא מיקרוסופט עלולה להפוך את "קול אוף דיוטי" למשחק בלעדי לאקסבוקס ו-PC, ולמנוע מסוני למכור את אחד המשחקים הפופולריים ביותר היוצאים מדי שנה.
מיקרוסופט נשבעה פעם אחר פעם להשאיר את קול אוף דיוטי בפלייסטיישן ולמכור את המשחק בפלטפורמות נוספות, בנימוק כי זו הדרך הרווחית ביותר לנהל את המותג. אולם סוני הטילה ספק בתנאי העסקה שהציעה מיקרוסופט. לכאורה, מיקרוסופט תוכל להציע את המשחק קודם כל בפלטפורמה שלה ורק לאחר מכן בקונסולות המתחרות. החברה עלולה גם להשתמש בכוח המיקוח שלה כדי לדרוש חלוקת הכנסות לרעתה של סוני.
"מהיום הראשון, היינו מחויבים להפיג את חששות הרגולטורים, הצרכנים ויצרניות המשחקים", צייץ נשיא מיקרוסופט, בראד סמית'. "אפילו לאחר שנחצה את קו הסיום לאישור העסקה הזו, נתמקד בלהבטיח שסדרת 'קול אוף דיוטי' תישאר זמינה ביותר פלטפורמות, עבור יותר צרכנים מאי פעם".
ההסכם של סוני ומיקרוסופט נכרת יומיים לאחר שבית המשפט לערעורים בארצות הברית דחה את הניסיון של נציבות הסחר הפדרלית (FTC) לסכל את עסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן. בתוך כך, רשות התחרות של בריטניה (CMA) חסמה את העסקה בחודש אפריל, אולם בשבוע שעברה, הודיעה כי תשקול לאשר אותה אם מיקרוסופט תסכים להגבלות מסוימות בתחום גיימינג מבוסס-ענן. הרגולטור הבריטי יודיע על החלטתו הסופית בחודש הבא.
מחר יפקע תוקפו של חוזה הרכישה בין מיקרוסופט לאקטיוויז'ן בליזארד, אם כי שתי החברות יוכלו להסכים על הארכתו. אם אכן תצא לפועל, לעסקה יהיו השלכות מרחיקות לכת עבור תעשיית המשחקים העולמית: מיקרוסופט תהפוך בין לילה לאחת המעסיקות, מפיצות ומפתחות המשחקים הגדולות בשוק הגיימינג.