סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

אינטל: נייצר שבבי ARM ונשקיע מיליארד דולר בסטארט-אפים לייצור שבבים

ענקית השבבים הודיעה גם כי תתחיל בפעילות ייצור של שבבי RISC-V, כגון אלה שבהם עושה שימוש גוגל; בין השאר ייתכן כי תחזור לעבוד עם אפל ותייצר לה את שבבי ה-M למחשבי המקבוק

אינטל הודיעה היום (ב') על כוונתה להשיק פעילות ייצור לשבבי ARM עבור חברות חיצוניות, כגון קוואלקום או אנבידיה. במקביל היא תתחיל בפעילות ייצור של שבבי RISC-V, כגון אלה שבהם עושה שימוש גוגל. בנוסף היא תקים קרן של מיליארד דולר המיועדת לסטארט-אפים בשלבים מוקדמים ובחברות המפתחות טכנולוגיות מתחום ייצור השבבים. קרן זו תפעל במסגרת אינטל קפיטל, זרוע השקעות ההון סיכון שלה.

זאת ועוד, אינטל גם תרחיב את יוזמת ייצור השבבים לחברות אחרות (פאונדרי), המכונה בתוך החברה Intel Foundry Services. פעילות זו מקיפה שבבים מבוססי ארכיטקטורות x86, Arm ו-RISC-V. ייתכן שהיא תחזור לעבוד עם אפל ותייצר לה את שבבי ה-M למחשבי המקבוק - מהלך שאם יתגשם יהיה אירוניה במיטבה.
קרן ההון סיכון החדשה תתמקד בהשקעות אקוויטי בסטארט-אפים, בהשקעות אסטרטגיות בפעילות הייצור ובהשקעות שיאפשרו לה לפתח יכולות התומכות בייצור ללקוחות חיצוניים.
חלק משמעותי מהקרן יוקצה בתחילה לזירוז האימוץ של RISC-V. מדובר בטכנולוגיה האחרונה בתחום השבבים - תקן קוד פתוח שפותח במקור באוניברסיטת ברקלי, ואשר מיועד להקל על פיתוח מעבדים ושבבים גם לחברות שחסרות את המשאבים האלה או שרוצות לחסוך לעצמן את המאמץ. ישנן כבר עשרות חברות שמפעילות את הארכיטקטורה הזו, ובהן חברות ענק כגון אנבידיה וכאמור גוגל, שפיתחה את שבב האבטחה החדש שלה (טיטאן M2) למכשירי הפיקסל 6 על בסיס ארכיטקטורת RISC-V.

2 צפייה בגלריה
אינטל מעבד מעבדים לפטופ שבבים שבב
אינטל מעבד מעבדים לפטופ שבבים שבב
(צילום: אינטל)

באינטל אומרים כי RISC-V נמצא עדיין בחיתוליו, וזקוק לתמיכת האקוסיסטם כדי לקדם ולעודד אימוץ שלו בשוק. לדברי פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל, "קרן ההשקעות החדשה תאפשר לקדם את האקוסיסטם לפיתוח טכנולוגיות של ארכיטקטורות שבבים". עוד מסבירים בחברה שהקרן עדיין בשלבים הראשונים שלה, אך ניתן כבר לקבל ממנה השקעות. בכל מקרה היא צפויה להיות רלוונטית גם לסצנת הסטארט-אפים הישראלית מאחר שמדובר בקרן גלובלית. עוד ציינו באינטל כי ישקיעו בחברות גם אם הן עובדות עם מתחרות שלה.
לפני פחות משנה חשף גלסינגר את האסטרטגיה החדשה של אינטל, שקיבלה את השם IDM 2.0. החברה הודיעה שתמשיך לפתח ולייצר שבבים, אך במקביל תפתח פעילות ייצור שבבים לחברות אחרות. גלסינגר כבר הצהיר שהחברה מתכוונת להיות שחקנית הייצור המובילה בעולם ולהתחרות ב-TSMC. אינטל אף הודיעה כי תייצר שבבים לקוואלקום ו-TSMC במסגרת הפעילות הזו.
כעת עולה שבפעילות הפאונדרי ישתתפו, בין היתר, ARM ו-SiFive, ולמעשה אינטל תציע ללקוחות לא רק את שבבי x86 אלא גם של חברות אלה. בנוסף ARM ו-SiFive יקבלו מאינטל גישה מוקדמת לטכנולוגיה שלה, לרבות גישה למפת דרכים תהליכית, ערכות עיצוב תהליכים (PDKs), הכשרה טכנית, השתתפות באירועי IFS ותמיכה ציבורית. בהתחשב בכך שרכישת ARM בידי אנבידיה כנראה לא תאושר על ידי הרגולטורים של התחרות, מדובר בהתפתחות מעניינת שיכולה להכניס את אינטל גם לתחום ייצור שבבי ARM בעצמה.

2 צפייה בגלריה
מנכ"ל אינטל פט גלסינגר על רקע הבניין של אינטל
מנכ"ל אינטל פט גלסינגר על רקע הבניין של אינטל
מנכ"ל אינטל פט גלסינגר על רקע בניין החברה
(צילום: בלומברג)
גלסינגר: "אנו יודעים שלא נוכל לממש את החזון הזה לבדנו. לכן אנו נוקטים גישה של שיתופי פעולה ובניית אקוסיסטם פתוח שתתמוך בצינור החדשנות של לקוחותינו. היו שתיארו את ניסיון העבר של אינטל במתן שירותי פאונדרי כמעידים על היעדר רצינות ביחס לאקוסיסטם פתוח. ההשקעות והשותפויות הנוכחיות נועדו לשדר מסר חזק שבסיבוב הנוכחי הדברים יהיו שונים לגמרי".