קרן סייבר אמריקאית חדשה תתמקד בישראל: "גייסנו חלק מהכסף תוך כדי המלחמה"
קרן סייבר אמריקאית חדשה תתמקד בישראל: "גייסנו חלק מהכסף תוך כדי המלחמה"
הקרן שייסדה SYN Ventures גייסה עד כה 75 מיליון דולר. מרסיו למפרט, השותף הישראלי של הקרן: "ישראלים יכולים לעשות גם השקעות וגם מילואים. אני לא חושב שנראה ביטולים של עסקאות שכבר נחתמו. יש לנו משהו ייחודי וכל עוד יש לנו את היזמים והיתרון הטכנולוגי זה ימשיך"
קרן הון הסיכון האמריקאית SYN Ventures השיקה קרן להשקעות בחברות סיד בתחום הסייבר, וגייסה עד כה יותר מ-75 מיליון דולר לאחר סגירה ראשונה. הסגירה הסופית של הקרן צפויה עד סוף השנה. זו קרן הסיד הראשונה של שותפי הקרן שהשקיעו רבות בעבר בחברות מקומיות.
SYN Ventures הוקמה בשנת 2021 על ידי ג'יי לק ופטריק היים, אליהם הצטרף בהמשך מרסיו למפרט כשותף מקומי בישראל. הקרן גייסה בעבר שתי קרנות להשקעות בחברות בשלבים מתקדמים יותר - הראשונה בסך 200 מיליון דולר והשנייה בסך 300 מיליון דולר - וזו הקרן הראשונה לשלבים ראשוניים.
מנהלי SYN Ventures השקיעו במצטבר ביותר מ-65 חברות סייבר, חלקן דרך הקרן הקודמת של השותפים - ClearSky. עשר מההשקעות האלו בוצעו בחברות ישראליות, בהן: Mitiga, BigID, טאלון סייבר סקיוריטי, RevealSecurity, טרנסמיט סקיוריטי ו-Refine Intelligence. ארבע חברות מתוכן: Solebit, Demisto Preempt ו-Intsights כבר נמכרו בסכום כולל של כ-1.2 מיליארד דולר. בדומה לפעילות העבר, גם קרן הסיד החדשה תבצע חלק משמעותי מהשקעותיה בשוק הישראלי.
בשיחה עם "כלכליסט" אומר מרסיו למפרט, השותף הישראלי של הקרן: "גייסנו חלק מהכסף תוך כדי המלחמה. חלק מהגיוס של הקרן החדשה גויס לפני שהתחילה המלחמה. מאז שהתחילה המלחמה פנו אלינו משקיעים של הקרן החדשה ושל הקרנות בעבר בעניין רב אבל אף אחד לא ביקש שנשנה אסטרטגיה או שלא נשקיע בישראליות והיו בודדים שרצו לדעת אם יש אימפקט על החברות הקיימות. יש לנו שש חברות שבהן השקענו בישראל וכל מי שפנה התעניין כיצד ניתן לסייע להן. חלק מהאנשים מכירים את השוק הישראלי ולמודי קרבות מהעבר ומעריכים את העובדים כאן ומחייכים ואומרים שישראלים יכולים לעשות גם השקעות וגם מילואים".
למפרט מוסיף: "בכל השיחות שלנו עם המשקיעים הקיימים והחדשים ציינו שאנחנו נשקיע חלק נכבד מהקרן החדשה בישראל ואף אחד לא שקל לסגת מההשקעה או ויתר על כזו", אומר למפרט. "מבחינתנו עסקים כרגיל ואנחנו כאמור רק ממוקדים בסייבר והיינו כך ונשאר כך. המצב לא גורם לנו לחשוב אחרת. השינוי הגדול שזו השקעה בשלב מאוד מוקדם. בעבר השקענו בחברות בשלבים יותר מאוחרים וכעת נשקיע בשלב הרעיון.
"בשבוע האחרון פגשתי שלוש קבוצות של יזמים עם רעיונות חדשים וזו לתחושתי כבר סיבה לאופטימיות. אם לא תהיה התפתחות גלובלית לא נראה שינוי במגמות בארץ בכמות החברות ומיזמים שקמים. אני רואה הרבה תנועה של גופים שישקיעו בישראל בתקופה הזו. אם ננטרל תסריטי קיצון אני לא חושב שיבוטלו כאן עסקאות. זו טראומה מאוד גדולה אבל זו כרגע מערכה צבאית, אלה דברים שעברנו בעבר וכל החברות הבינלאומיות מבינות וראו דבר אחד או שניים בישראל. אני לא חושב שנראה ביטולים של עסקאות שכבר נחתמו יש לנו משהו ייחודי וכל עוד יש לנו את היזמים והיתרון הטכנולוגי זה ימשיך".