סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מוסף חג העצמאות 25.4.23  מימין לשמאל מאור בן דיין לירן צביבל ו עומרי פלמון Weka
מאור בן דיין, לירן צביבל ועמרי פלמון מ-Weka. כוח האדם צמח אפילו בשנה החולפת

מקומות 4-10
מפיתוחים לאחסון ושליפת נתונים - ועד לחברה שמסייעת למטפלי נפש

לווקה נדרש עשור לפיתוח אבל כעת היא פורעת את השטר בגדול; סופרפּליי נהנית מהכנסות ותחזיות ורודות; הלו הארט הוכיחה מעקב אחרי הסכנות בשווקים; בוקאווי מביאה את מהפכת ההזמנות הדיגיטליות לתחבורה הציבורית; זסטי חוסכת כסף ללקוחותיה ומעריכה כמה שירותי ענן דרושים להם; מש מאפשרת לחברות לעקוב אחרי כל תשלום, ואליאוס מסייעת למטפלי נפש לשפר את סיכויי הצלחתם

מקום 4
Weka
  • תחום: בינה מלאכותית
  • הקמה: 2013
  • מייסדים: לירן צביבל, עמרי פלמון, מאור בן דיין
  • עובדים: 350, בישראל ובארצות הברית
  • גיוסים: 275 מיליון דולר מ־Generation Investment Management, Hitachi, Gemini, Norwest, Nvidia, Qualcomm Ventures, Ibex

לולא הקיפאון בשוק, כבר היה כאן יוניקורן
לווקה, המפתחת טכנולוגיה לאחסון ושליפת נתונים, נדרש עשור של פיתוח — אבל כעת היא פורעת את השטר בגדול
אם צריך להמר איזו חברה מרשימת הסטארט־אפים המבטיחים תגיע להנפקה בוול סטריט, ההימור הבטוח ביותר יהיה כנראה וֶּוקָה (Weka), המפתחת טכנולוגיה לאחסון ושליפה של נתונים.
לשלושת מייסדי חברת הדיפטק, עמרי פלמון, מאור בן דיין והמנכ"ל לירן צביבל, כולם בוגרי תוכנית תלפיות, נדרשו כמעט עשר שנים לפתח את המערכת שלה — אבל מסוף 2021 החברה כבר עלתה על המסלול הנכון, והחלה לחתום בקצב מזורז על הסכמים עם חברות ענקיות כמו HP והיטאצ'י (שגם השקיעו בחברה הישראלית), כך שהכנסותיה של ווקה צומחות בקצב מהיר.
על רקע זה אפילו היד הקפוצה של המשקיעים, החל במחצית השנייה של 2022, לא יכלה לפספס את הנסיקה של ווקה. לפני כחצי שנה השלימה החברה גיוס ענק של 135 מיליון דולר לפי שווי של 750 מיליון דולר, ואם לא היה מדובר ב־2022 הקפואה, סביר להניח שווקה כבר היתה הופכת ליוניקורן. הגיוס הזה הגיע פחות משנה מגיוס ההון הקודם, שבו ווקה קיבלה 73 מיליון דולר. על פי הערכות בשוק, מתחילת 2023 הספיקה ווקה להשלים עוד גיוס, שהיה כולו עסקת סקנדרי — כלומר, עובדים ובעלי מניות ותיקים מכרו חלק ממניותיהם למשקיעים, שעדיין צמאים למניות החברה.
המערכת של ווקה מאפשרת גישה ושליפה מהירה מאוד של נתונים, ובכך מאפשרת פעילות יעילה של אפליקציות רבות. לפי שעה החברה ממקדת את עיקר מאמציה בתחומי הבינה המלאכותית, הפיננסים והגנומיקה — כולם שווקים גדולים מאוד, אבל כאלה שגם יאפשרו לווקה להציג בקלות את השינוי המתרחש כתוצאה מהשימוש. המספרים לא דורשים בחינה מעמיקה: כך, למשל, אחד הלקוחות הסתייע בתוכנה של ווקה והוריד את זמן השליפה ממערכת המידע משבועיים לארבע שעות.
את הפתרונות שלה מוכרת ווקה בעיקר באמצעות הסכמי OEM; דרך חברות הענק, הטכנולוגיה שלה מגיעה לחברות רבות בעולם, כך שיש לה לא מעט עסקאות של שמונה ספרות. הדבר מאפשר לחברה יכולת חיזוי גבוהה למדי לגבי היקף ההכנסות העתידי — ובשלב זה התמונה ורודה למדי, חרף ההאטה המשמעותית בכלכלה הגלובלית. מכיוון שכך, ווקה לא רק שלא פיטרה עובדים בשנה האחרונה, אלא אף הגדילה את מצבת כוח האדם שלה, מ־250 עובדים ל־350 כיום.
ההצלחה של ווקה מושכת אליה לא מעט הצעות רכישה, אבל שלושת מייסדי החברה כבר התנסו באקזיט: החבורה נמנית עם יוצאי חברת XIV, שב־2008 נמכרה ליבמ תמורת 300 מיליון דולר. בסיבוב הזה, לדבריהם, הם רוצים לבנות חברת ענק.
מקום 5
Superplay
  • תחום: גיימינג
  • הקמה: 2019
  • מייסדים: גלעד אלמוג ואייל נצר
  • עובדים: 200, בישראל, אוקראינה, פולין ורומניה
  • גיוסים: 54 מיליון דולר מ־NFX, North83, VGames, ג'נרל קטליסט ו־Key1

יודעים לשחק את המשחק
סופרפּליי מראש העין שחררה עד כה שני משחקים בלבד, אבל נהנית מהכנסות גבוהות ותחזיות ורודות
תעשיית הגיימינג המקומית יודעת לייצר שחקניות משמעותיות לשוק העולמי. פלייטיקה ומון אקטיב הן רק שתיים מהחברות המכניסות מיליארדי דולרים בשנה, ובתעשייה פועלות עוד חברות רבות עם הכנסות עתק, שמעדיפות לשמור על חשאיות. בשנה שעברה חשף "כלכליסט" את חברת קנדיבור, וכעת הגיע תורה של סופרפּליי (Superplay). החברה, שהוקמה ב־2019 על ידי שני חברי ילדות מראש העין, מייצרת כיום הכנסות שלא יביישו את מרבית חברות הסטארט־אפ בישראל. המייסדים, גלעד אלמוג שמשמש מנכ”ל ואייל נצר, הם בוגרי פלייטיקה, ענקית הגיימינג הישראלית. ב־2015, החברה שהקים אלמוג נמכרה והוא הצטרף לפלייטיקה, שם כבר עבד נצר.
עד כה השיקה החברה שני משחקים מעולם הקז'ואל גיימס. הראשון, Dice Dreams, הוא משחק קוביות על לוח המאפשר לבנות ממלכות, לצאת למסעות ולהתמודד עם שחקנים אחרים. למשחק הכנסות שנתיות של 200 מיליון דולר, עם עשרות מיליוני הורדות. המשחק השני, Domino Dreams, החל את דרכו זה עתה, אך בתוך שנה צפוי להגיע להכנסות של 30 מיליון דולר. סוד ההצלחה של החברה טמון בעובדה שמיום הקמתה, מייסדיה בחרו דרך ייחודית ביחס לשאר החברות בתחום, והם מקפידים לשלב רמה אמנותית גבוהה עם בסיס טכנולוגי מוצק. שילוב זה איפשר להם ליצור משחקים מוכרים דוגמת סוליטר ודומינו, תוך שהם מעניקים להם נקודת מבט זווית חדשנית.
ייחוד נוסף של סופרפליי הוא הפיונס, דמויות מצוירות שהן חלק מכל המשחקים שהחברה מפתחת ותפתח בעתיד, וישמשו ליצירת מרצ'נדייז, סדרות טלוויזיה ועוד שלל הזדמנויות מונטיזציה.
המטה המרכזי של החברה שוכן בישראל, והיא מעסיקה עובדים גם באוקראינה, פולין ורומניה. בין משקיעיה ניתן למצוא את קרן ההשקעות NFX של גיגי לוי, שהשקיע במרבית חברות הגיימינג המצליחות בישראל, וביניהן מון אקטיב.
העתיד של החברה ורוד מאוד, כשמשחק נוסף שלה נמצא בפיתוח בימים אלה. בזכות ההכנסות המשמעותיות שלה כבר מתחילים בסופרפליי לחשוב על התרחבות, בדומה לחברות גיימינג אחרות, בדגש על פלייטיקה - שצמחה הודות לרכישה של חברות הדומות לה.
6 צפייה בגלריה
מוסף חג העצמאות 25.4.23  סופרליי  superplay סטארטאפ  גלעד אלמוג אייל נצר
מוסף חג העצמאות 25.4.23  סופרליי  superplay סטארטאפ  גלעד אלמוג אייל נצר
גלעד אלמוג (מימין) ואייל נצר
( צילום: superplay)
מקום 6
Hello Heart
  • תחום: הלת'־טק
  • הקמה: 2013
  • מייסדים: זיו מלצר, מעיין כהן ומיכל גוטמן
  • עובדים: 180, בישראל ובארה"ב
  • גיוסים: 138 מיליון דולר מ־IVP, BlueRun Ventures, Maven Ventures ו־Resolute Ventures

נוגעת ללב
הלו הארט, שעוזרת למשתמשים לעקוב אחרי מדדי בריאות, הוכיחה שהיא עוקבת היטב גם אחרי הסכנות בשווקים
יש מעט מאוד נשים יזמיות בישראל שהחברות שהן מובילות מגיעות להכנסות של עשרות מיליוני דולרים. אחת מהחברות הללו היא הלו הארט (Hello Heart), שהוקמה על ידי זיו מלצר, מעיין כהן, שמנהלת את החברה, ומיכל גוטמן. החברה פיתחה מוניטור למדידת לחץ דם, המשולב באפליקציה שמאפשרת לאנשים לנהל מעקב אחר כל המדדים הרפואיים שלהם.
בשנה האחרונה רשמה הלו הארט זינוק בפעילותה, עם הכנסות של 55 מיליון דולר ב־2022 ותחזית צמיחה משמעותית לתוך 2023 ו־2024. זאת, אף שהיא פועלת בשוק המתמודד עם מיתון. עם זאת, המיתון השפיע על מנהלי החברה - שבחרו לשנות כיוון וכעת מעדיפים לעבוד מול הממשל האמריקאי וחברות פדרליות, במקום מול תאגידים. שינוי כיוון זה הציל את הכנסות הלו הארט, ויצר לה עתיד בטוח גם בשנים הקרובות. הדבר מתבטא גם בגיוסים, ובמאי האחרון, כשרוחות של חוסר ודאות כבר נשבו בשוק, הצליחה החברה לגייס 70 מיליון דולר.
ההובלה הניהולית של החברה בלטה במשבר של סיליקון וואלי בנק, כאשר כהן החליטה למשוך את כספי החברה במהירות מהבנק, מתוך חשש עמוק שהחברה לא תוכל לשלם לעובדיה ולספקיה ולמעשה תהיה תחת איום קיומי. מספר העובדים הנמוך יחסית בהלו הארט מתחבר לאתוס של החברה, השואפת להיבנות באופן יעיל ודיגיטלי - בדיוק כפי שהיא בונה את מוצריה. עם זאת, צפוי מספר העובדים לגדול מ־180 ל־230, מתוכם 90 בישראל.
לאחרונה ציינה הלו הארט שתי אבני דרך משמעותיות. כחלק מהחזון שלה להפוך לכלי טיפול דיגיטלי בכלל היבטי בריאות הלב, היא השיקה כלי המספק למשתמשים טיפים מותאמים אישית לשיפור רמות הכולסטרול והטריגליצרידים, כאשר הטיפים עוברים אופטימיזציה באמצעות AI. אבן הדרך השנייה היא ההכרה שקיבלה החברה מארגון בריאות הלב האמריקאי, כטכנולוגיה המספקת מענה לאחת הבעיות העמוקות של מערכת הבריאות בארצות הברית — טיפול לקוי במחלות לב הנגרם מאבחון שגוי, והצורך במניעתן בקרב מיעוטים ונשים. כמו כן פיתחה החברה תוסף המתזכר את המשתמשים לקחת את התרופות שלהם, כולל המינון והתזמון המדויקים. מוצר נוסף שלה בודק את דפוסי התנהגות של המשתמשים ומייעץ להם כיצד לשפר אותם — למשל, להוסיף עוד זמן הליכה יומי. התובנות האישיות שמקבלים המשתמשים מסייעות להם להרגיש טוב יותר וליהנות מלחץ דם תקין — כמו גם מדדי בריאות נוספים משופרים.
6 צפייה בגלריה
מוסף חג העצמאות 25.4.23 מעיין כהן  מייסדת הלו הארט
מוסף חג העצמאות 25.4.23 מעיין כהן  מייסדת הלו הארט
מעיין כהן, מייסדת שותפה של הלו הארט, ומד לחץ דם של החברה. במקום לעבוד מול תאגידים, עובדים מול הממשל האמריקאי
( צילום: מיכה לבוטן)
מקום 7
BookAway
  • תחום: תחבורה
  • הקמה: 2017
  • מייסדים: נועם טויסטר, דיוויד יצחקי, עומר טשכמר וג'ונתן בן סעיד (שאינו פעיל בחברה)
  • עובדים: כ־460, מתוכם 100 בישראל
  • גיוסים: 81 מיליון דולר מ־Aleph VC, Corner Ventures, Red Dot Capital מנורה מבטחים ו־Tenere Capital

עולה על הרכבת
בוקאווי מביאה את מהפכת ההזמנות הדיגיטליות גם אל כרטיסי הרכבת והאוטובוסים - מ־6,000 ספקים ברחבי העולם
הקורונה היתה מכה קשה ומפתיעה לכלכלה העולמית בכלל ולתעשיית התיירות והנסיעות בפרט. תנועת התיירות נבלמה וחברות סטארט־אפ רבות שפעלו בתעשייה נפגעו ונסגרו. אחת מחברות הסטארט־אפ הראשונות להיפגע היתה BookAway, שפיתחה פלטפורמה להזמנת כרטיסי נסיעה בתחבורה קרקעית וימית. עד הקורונה היא רשמה הכנסות נאות ביותר, אך ביום אחד, הכנסותיה של בוקאווי קרסו לאפס.
לאחר שמייסדי החברה ביצעו קיצוץ משמעותי בהוצאות ובכוח האדם, הם והבינו שנוצרה להם הזדמנות לחשיבה מחודשת וליצירת טכנולוגיה פורצת דרך - שתאפשר להם לספק פתרון לבעיה כאובה של תעשיית התיירות. בעוד ששלל מערכות דיגיטליות מאפשרות הזמנה מהירה ונוחה של כרטיסי טיסה ברחבי העולם, כמעט לא קיימות מערכות כאלה עבור התחבורה הימית ובעיקר היבשתית, קרי רכבות, אוטובוסים ומעבורות, בחלקים גדולים מהעולם. המשימה שלקחה על עצמה בוקאווי היא להעביר גם את העולם הזה לדיגיטל, ככל האפשר. זו אינה משימה פשוטה, בעיקר במדינות הפחות מפותחות - אך החברה מתקדמת צעד אחר צעד וכבר רושמת הצלחות.
החברה ביצעה במהלך 2022 שורה של עסקאות בהן רכשה ארבע חברות מתחרות באסיה, דרום אמריקה ומזרח אירופה, ועוד חברה המתמקדת בטכנולוגיה, ויצרה חיבור ביניהן. כך הצליחה בוקאווי לבנות מערכת מאוחדת, המאפשרת ללקוחות להזמין כרטיסי נסיעה באוטובוסים ורכבות מ־6,200 ספקים שונים במקומות רבים בעולם. זאת, בדרך דיגיטלית מהירה, קלה ונוחה - בדיוק כפי שהתרגלנו להזמין טיסות או חדרים בבתי מלון. המהפך שעברה החברה הביא אותה לצמיחה גדולה בהכנסות, כאשר את השנה הנוכחית היא תסיים עם כמה עשרות מיליוני דולרים, ובשנה הבאה תרשום צמיחה משמעותית ביותר כתוצאה מחיבור טוב של הרכישות. הרכישות הביאו לחברה עובדים רבים וכיום היא מעסיקה כ־400 עובדים בעולם.
החברה הוקמה ב־2017 על ידי נועם טויסטר, מנכ"ל קבוצת בוקאווי; דיוויד יצחקי, מנכ"ל בוקאווי; עומר טשכמר, סמנכ”ל התפעול בקבוצת בוקאווי; וג'ונתן בן סעיד (שאינו פעיל כיום בחברה). רק במאי האחרון, בלב המיתון העמוק בשוק ההשקעות העולמי, הצליחה בוקאווי לגייס 35 מיליון דולר במסגרת סבב C. סכום דומה גייסה החברה ב־2020 בסבב B. את הגיוס הובילה Red Dot Capital והשתתפו בו מנורה מבטחים ו־Tenere capital והמשקיעים הקיימים Entree capital ו־Corner Ventures. הסבב מביא את סך גיוס ההון של החברה מיום הקמתה ל־81 מיליון דולר. החברה פועלת בכ־90 מדינות ברחבי העולם, ב־13 אלף ערים וביותר מ־300 אלף נתיבי תחבורה.
6 צפייה בגלריה
מוסף חג העצמאות 25.4.23 מימין: דיויד יצחקי, נועם טוויסטר ועומר טשכמר חברת הסטארט-אפ Bookaway
מוסף חג העצמאות 25.4.23 מימין: דיויד יצחקי, נועם טוויסטר ועומר טשכמר חברת הסטארט-אפ Bookaway
דיוויד יצחקי, נועם טוויסטר ועומר טשכמר. מסביב לעולם בדרך הדיגיטלית
( צילום: עירד נצר)
מקום 8
Zesty
  • תחום: אופטימיזציה של תשתיות ענן
  • הקמה: 2019
  • מייסדים: מקסים מלמדוב ואלכסיי בייקוב
  • עובדים: 170, בישראל ובארצות הברית
  • גיוסים: 117 מיליון דולר מ־Next47 S-Capital, Sapphire, B-Capital

ענן מתוכנן
זסטי מעריכה עבור לקוחותיה כמה שירותי ענן דרושים להם, וכך חוסכת להם כסף. צמיחת שוק הענן מבשרת לה טובות
בזסטי (Zesty) כל כך בטוחים במוצר שלהם שבשנה הראשונה של חוזה עם לקוח הם לא גובים ממנו דמי מינוי, אלא רק דמי הצלחה: החברה לוקחת 25% מערך החיסכון שיצרה ללקוח בעלויות הענן שלו. על פי נתוני החברה, היא מספקת ל־500 לקוחותיה החזר של 400% על ההשקעה בתוך חודש אחד בלבד.
זסטי זיהתה "נקודת כאב" אקוטית: חברות שהעבירו תשתיות ארגוניות לענן גילו שקשה מאוד לחזות את כמות משאבי המחשוב שיידרשו להן. החיזוי צריך לאחוז במקל בשני קצותיו: גם להכין לארגון די משאבי מחשוב לצרכיו, וגם להגביל אותם כדי למנוע עלויות מיותרות. הפתרון של זסטי הוא פשוט: היא מתחברת כ"פלאג אין" לתשתית הארגונית, ומוצאת את נקודת האיזון בין הקצוות האלה. השירות שלה תומך ב־AWS, הענן של אמזון, וב־Azure של מיקרוסופט. אמזון אף מציגה את הפתרון של זסטי במרקטפלייס שלה, ואנשי המכירות שלה מקבלים עמלה על מכירת שירותי זסטי. זה גם מסייע לאמזון לשכנע את הארגונים לא להחזיר חלק מתשתית המחשוב שלהם למשרד הפיזי נוכח העלייה בהוצאות על ענן, שמלווה כל צמיחה.
זסטי אינה היחידה בשוק האופטימיזציה, אלא שלאור התחזיות שהיקף שוק הענן יעמוד על יותר מטריליון דולר ב־2030, יש לה לאן לצמוח. לא מן הנמנע שמיקרוסופט או אמזון פשוט יבלעו אותה עם הזמן, וישלבו את הכלי בשירותי הענן שלהן. בינתיים היא מעמיקה את החדירה לשוק האמריקאי, ומקסים מלמדוב, המייסד המשותף והמנכ"ל, יעבור בקרוב לקליפורניה; שותפו, סמנכ"ל הטכנולוגיה אלכסיי בייקוב, ינהל את הפעילות בישראל.
6 צפייה בגלריה
מימין אלכסיי בייקוב מייסד  ו CTO ו מקסים מלמדוב מייסד ומנכ"ל
מימין אלכסיי בייקוב מייסד  ו CTO ו מקסים מלמדוב מייסד ומנכ"ל
אלכסיי בייקוב ומקסים מלמדוב. יירכשו על ידי אמזון או מיקרוסופט?
(צילום: אירינה יונק)
מקום 9
Mesh Payments
  • תחום: פינטק
  • הקמה: 2018
  • מייסדים: עודד זהבי וערן קטוני
  • עובדים: 150, בישראל ובארצות הברית
  • גיוסים: 123 מיליון דולר מ־ Alpha Wave, Tiger Global, TLV Partners, Entree Capital ו־Meron Capital

לשלוט בכל הוצאות הארגון - ולחסוך
בשוק עולמי שרודף אחרי התייעלות, מש מאפשרת לחברות לעקוב מקרוב אחרי כל תשלום
בימים אלה, כשחברות אמריקאיות מבקשות לחסוך ולקצץ כמעט בכל אלמנט אפשרי, חברת הפינטק הישראלית מש פיימנטס (Mesh Payments) נמצאת בצד הנכון של התעשייה. הפלטפורמה של מש מאפשרת למנהלי כספים לרכז ולנהל את כל תשלומי החברה במקום אחד והיא נועדה להחליף את כרטיסי האשראי הארגוניים, שאין שליטה או מידע עליהם בזמן אמת. הפתרון של מש מייעל את העבודה של מנהלי הכספים והעובדים, ומאפשר ניהול כולל של תהליך התשלומים — מאישור התשלום ועד עדכון התשלומים באופן אוטומטי.
בשנה האחרונה רשמה מש צמיחה משמעותית עם גידול מרשים בהכנסותיה לעשרות רבות של מיליוני דולרים, ותחזית לגידול גם בעתיד. על פי הערכה, כמיליארד דולר לפחות עברו בעסקאות אשראי דרך החברה, שצברה יותר מ־1,000 לקוחות.
מש, שהוקמה על ידי עודד זהבי וערן קטוני, שצברו ניסיון בעולם התשלומים, השלימה בספטמבר גיוס משמעותי של כ־60 מיליון דולר. המייסדים הקפידו לאורך כל הדרך על גיוס עובדים זהיר, וגם העלייה בשווי החברה היתה מדודה, ללא שאיפות להגיע למעמד יוניקורן או חשיפה של השווי.

6 צפייה בגלריה
מימין ערן קטוני ועודד זהבי חברת מש
מימין ערן קטוני ועודד זהבי חברת מש
ערן קטוני (מימין) ועודד זהבי. צמיחה זהירה אך משמעותית
(צילום: הגר בדר)

מקום 10
Eleos
  • תחום: הלת'־טק
  • הקמה: 2020
  • מייסדים: אלון יופה, דרור זיידה, אלון רבינוביץ'
  • עובדים: 73 בישראל וארה"ב
  • גיוסים: 28 מיליון דולר מ־Eight Roads Ventures, aMoon F-Prime Capital, Lool Ventures ו־Arkin Holdings

טוב לנפש, טוב לכיס
אליאוס מסייעת למטפלי נפש לסכם ולנתח את פגישותיהם עם מטופליהם, וכך לשפר את סיכויי ההצלחה שלהם
בניגוד ליזמים ישראלים רבים שמקימים חברות משום שהם חשבו על פתרון, מייסדי אליאוס (Eleos) הקימו את החברה מתוך היכרות עמוקה דווקא עם הבעיה. שלושתם למדו יחד באוניברסיטת רייכמן, חלקם מכירים מהשירות המשותף בחיל האוויר, אבל המכנה המשותף האמיתי לשלושתם הוא דווקא היכרות עם בעיות אישיות מתחום הנפש, כגון פוסט טראומה וחרדות, שחוו בעצמם או עם בני המשפחה.
שלושת המתכנתים זיהו שטיפולים פסיכולוגיים אינם מדידים, מה שפוגע באפקטיביות שלהם. כדי לפתור את הבעיה הם בנו תוכנה לניתוח של טיפול נפשי, שמבוססת על קול ועל עיבוד שפה טבעית (NLP): בסוף כל פגישה, המטפלות והמטפלים שמשתמשים באליאוס מקבלים סיכום, שאותו הם יכולים גם לערוך עם תובנות, ישירות בתיק המטופל. מעבר לתועלת למטופל, הטכנולוגיה גם מייעלת ב־40% את הזמן שהמטפלים מקדישים לתיעוד הפגישות, ומספקת מדדים מספריים ליעילות הטיפול. ואם זה לא מספיק, התוכנה מספקת תמונת מצב של המטופל במשך סדרת הטיפולים, ואפילו מסייעת באבחון תחלואי נפש, מה שבאליאוס מכנים "MRI לבריאות הנפש".
אליאוס הוקמה בעיתוי מצוין במרץ 2020, כשכניסת העולם לסגרים בעקבות מגפת הקורונה הגבירה את המודעות ואת הביקושים לטיפולי נפש, וסיפקה דחיפה גם לשוק הטיפולים מרחוק באמצעות וידיאו. החברה החלה למכור ב־2021, ומאז מכפילה פי ארבעה את ההכנסות מדי שנה, מה שצפוי גם השנה. לא פחות חשוב: שולי הרווח שלה נעים סביב 80% כבר כיום, והיא צפויה להגיע לרווחיות בקרוב. חלק ממנועי הצמיחה מבוססים על מימון שמעניק הממשל האמריקאי לארגונים עבור בריאות הנפש של העובדים. כמו כן, החברה מתרכזת במכירות לקליניקות גדולות, אסטרטגיה שמבוססת על כספי הביטוח הממשלתי מדיקייר, המכסה 70% מהוצאות על בריאות הנפש בארצות הברית.
כמו כל שוק, גם השוק של אליאוס רווי במתחרים, אבל רובם פנו למישורים של אוטומציה של סיכומים קליניים או איסוף נתונים לבניית ביג דאטה על רמות הדיכאון באוכלוסייה — ללא מרכיב של ניתוח ומדידה, שבו מתמקד הסטארט־אפ הישראלי.
6 צפייה בגלריה
מוסף חג העצמאות 25.4.23 מייסדי אליאוס  eleos מימין אלון יופה  אלון רבינוביץ  דרור זיידה
מוסף חג העצמאות 25.4.23 מייסדי אליאוס  eleos מימין אלון יופה  אלון רבינוביץ  דרור זיידה
אלון יופה, אלון רבינוביץ’ ודרור זיידה. MRI לבריאות הנפש
( צילום: עומרי מירון)