סנונית ראשונה? Forter מאמצת שבוע עבודה של 4 ימים כל שבוע שני
סנונית ראשונה? Forter מאמצת שבוע עבודה של 4 ימים כל שבוע שני
בהשראת פיילוט שנערך באיסלנד, ועל רקע התחרות הקשה על טאלנטים בהייטק, חברת מניעת הונאות המסחר האלקטרוני הנהיגה יום חופש ביום ראשון אחת לשבועיים ובסך הכל עוד 26 ימי חופש לכל עובד; "הענף כולו סובל מטשטוש הגבולות בין חיי העבודה לחיים האישיים"
שבועות ספורים לאחר דיווחים על כך שפיילוט שנערך באיסלנד ובדק מעבר לשבוע עבודה של ארבעה ימים זכה "להצלחה מסחררת", הכריזה היום (ב') חברת Forter העוסקת במניעת הונאות מסחר אלקטרוני על מעבר למודל עבודה חדש שבמסגרתו מעבר לשבוע עבודה של ארבעה ימים פעם בשבועיים, ומתן בחירה מלאה לעובדים בכל הקשור לעבודה בבית או במשרד.
המודל האיסלנדי הוכתר כהצלחה מכיוון שפריון העובדים נשאר זהה למרות הפחתת שעות העבודה ושמירה על שכרם. אותם עובדים באיסלנד שהשתתפו בפיילוט דיווחו כי חשו פחות לחץ וכי הם סובלים פחות משחיקה. עוד הוסיפו כי האיזון בין העבודה והחיים האישיים השתפר, וכי היה להם יותר זמן לבלות עם המשפחה, לפתח תחביבים ולהשלים את מטלות הבית.
המודל החדש בחברת פורטר פותח בהשראת המודל האיסלנדי ועיקרו הוא מעבר לשבוע עבודה של ארבעה ימים כל שבוע שני. למעשה מדובר ביום חופש, ביום ראשון, שאינו יום בחירה ובמהלכו היומנים של העובדים חסומים ולא ניתן לקבוע במהלכו פגישות. החברה בחרה בימי ראשון על מנת לייצר חוסר סינכרון עם הלו"ז של בתי הספר והגנים כמו גם עם העבודה של בני ובנות הזוג - כדי שהיום הזה יוקדש כולו לעובדים.
"הענף כולו סובל מטשטוש הגבולות בין חיי העבודה לחיים האישיים", אומר נעם ואקרט, דירקטור משאבי אנוש ב-Forter. "יוזמת ימי ההערכה שלנו היא רק אחת הדרכים בהן אנו מטפלים בנושא זה על ידי עידוד העובדים להקדיש זמן להשקעה בצרכים האישיים שלהם. הקורונה דרשה מאיתנו לערוך שלל התאמות לעולם העבודה כפי שהכרנו אותו ויש לנו את כל הכוונה להמשיך להיות קשובים לעובדי פורטר כדי לבצע את ההתאמות הללו בצורה האפקטיבית והמשמעותית ביותר עבורם".
את ההטבה אפשר לראות גם פשוט כתוספת של 26 ימי חופש לכל עובד. בנוסף, בחברה מקדמים שעות עבודה גמישות, וסביבת עבודה היברידית. המהלך נעשה על רקע תחרות קשה על טאלנטים בענף ההייטק ומודלים היברידים וגמישים שונים שמאמצות חברות בענף.
לפי החברה, הנתונים שנצברו על ידה בשנה האחרונה מאששים את נתוני המודל האיסלנדי ואינם מראים סימנים לירידה בפרודקטיביות העובדים בהשוואה לחודשים מקבילים.
הבסיס למודל החדש הונח עם פרוץ מגיפת הקורונה כאשר החברה ניסתה להתמודד עם מיצאת האיזו הנכון בין הבית לעבודה, היא החלה ביוזמה שנועדה להקל על העומס בימי המשבר הראשונים והעניקה חופשה לעובדים בימי ראשון פעם בשבועיים על חשבון החברה.