"העצה שלי לסטארט-אפיסטים: לא לפחד לטעות"
"העצה שלי לסטארט-אפיסטים: לא לפחד לטעות"
במסגרת פרויקט המנטורינג +Growth של כלכליסט ופועלים טק נפגשו טל יעקובסון מ־Perion וטל קירשנבאום מ־Ledge ודיברו על משברים ושיתופי פעולה
מימין: טל קירשנבאום, מנכ"ל Ledge, וטל יעקובסון, מנכ"ל Perion
---
טל יעקובסון, מנכ"ל Perion המספקת שירותי טכנולוגיה לפרסום דיגיטלי עבור מפרסמים ומוציאים לאור, נפגש עם טל קירשנבאום, מנכ"ל Ledge שמפתחת מערכת שעוזרת לאנשי כספים בחברות טכנולוגיה לעשות אוטומציה ולנהל את הכספים שלהם בצורה יעילה ושקופה. השיחה נערכה במסגרת פרויקט +Growth של כלכליסט ופועלים טק לטובת חיזוק החוסן של תעשיית ההייטק בישראל - סדרת מפגשי 1:1 בין יזמים מנוסים לחברות סטארט־אפ בתחילת דרכן, שמטרתם לייעץ, לתמוך ולספק ידע על יזמות ויצירתיות, ניהול סטארט־אפים ובניית חברות לצמיחה.
טל יעקובסון, ספר על משבר שנתקלת בו בתחילת הדרך ומה למדת ממנו שיכול לעזור ליזמים צעירים.
"אחד הדברים שהכי זכורים לי מתחילת הקריירה שלי זה שניהלתי את השיווק של איזו חברה גדולה, ועשיתי פדיחה. שלחתי ניוזלטר שכולם ראו את האימייל אחד של השני. כולם התחילו לעשות 'Reply to All' ולהיכנס בי. הלכתי למנכ"ל באותו יום ואמרתי לו 'אני מתפטר, מצטער על הפדיחה'. הוא אמר לי שאם אני רוצה לא לעשות טעויות, אני צריך לא לעשות כלום. 'אם עשית משהו לפעמים זה מגיע עם פדיחות, תשתפר, תתארגן על עצמך ותחזור למקום'. למדתי מזה לא לפחד לטעות, לקחת בעלות על הטעויות שלי, להיות נחוש לתקן ולהיות מאוד כן לגבי כל מה שקרה. זה דבר שמוביל אותי כל השנים".
עצת הזהב של טל יעקובסון, Perion: "הכי חשוב זה לבנות צוות שגם משלים אותך ושאתה יכול לרוץ איתו למרחקים ארוכים. זה מהותי ואני רואה את ההבדלים בין פאונדר בודד לעבודת צוות"
טל קירשנבאום, מה הקושי הכי גדול שנתקלת בו בשנה האחרונה?
"קריסת סיליקון ואלי בנק תפסה אותנו גם כחברה שמחזיקה את הכספים שלנו שם וגם כחברה שמשרתת אנשי כספים בחברות טכנולוגיה שמנהלות שם כספים והזדקקו לעזרה – מה צריך לעשות ואיך להגיב. היינו בקבוצה האחרונה שהוציאה את הכסף והעברנו לבנק אחר, בישראל. הרגולטור התערב וגיבה את החברות בצורה מאוד מרשימה ומהירה. זה היה סופ"ש מאוד מלחיץ לחברה צעירה".
טל, מה ייעצת לטל?
יעקובסון: "דיברנו הרבה על איך מייצרים שיתופי פעולה שנותנים קפיצה משמעותית לארגון. זה כמעט נכון בכל שלב גם לסטארט־אפים וגם לחברות בגודל שלנו שהן יותר ותיקות. איך לחפש עוגנים גדולים של שיתוף פעולה שיכול להקפיץ את השווי של החברה. חברות לא עובדות בוואקום, הן צריכות שותפים סביבן ועוד עוגנים".
מה למדתם אחד מהשני?
יעקובסון: "שזה כמעט לא משנה איזה גודל חברה אתה מנהל, האתגרים הם אותם אתגרים. כמנכ"ל אתה בדרך כלל צריך לחשוב בשני מישורים כל הזמן, המישור הטקטי היומיומי והמישור האסטרטגי ארוך הטווח".
קירשנבאום: "טל הדגיש את החשיבות של כל מיני מכפילי כוח. זה יכול להיות גם האנשים שאתה דואג שיהיו סביבך שאתה יכול לשאוב מהניסיון וצורת החשיבה שלהם".
מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית פועלים טק שיזמה את פרויקט +Growth אמרה: ״במסגרת הפרויקט חשבתי לא מעט על המצב של היזמים, על כך שהם שרויים בפעילות אינטנסיבית כל כך של להרים ולהריץ סטראט-אפ בימים שמסביב הכל עוסק במלחמה והאתגרים לא מפסיקים להגיע. ומכיוון שהדרך מסטארט-אפ לחברה גדולה ומצליחה היא ארוכה ברוב הפעמים, זה מדגיש בעיני את החשיבות של שמירה על איזונים: לדעת לקחת הפסקות, לבלות עם אנשים אהובים ולהשאר בריאים בגוף ובנפש, על מנת לצלוח את המאמץ האינטנסיבי מאוד הנדרש בסטארט-אפ".