סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עידן טנדלר איל וולדמן בכנס של עמותת Place-IL
איל וולדמן ועידן טנדלר בכנס של עמותת Place-IL (צילום: טל רביב)

מייסד Place-IL: "המטרה שלנו השנה - לסייע בקליטת עובדים מעוטף עזה בהייטק"

עידן טנדלר בכנס השנתי של העמותה: "השנה זו הוכיחה גם שלהייטק יש עוד תפקיד - לחבר את החברה הישראלית מכל קצוות הארץ"; אייל וולדמן: "חשוב לא לתת למלחמה לשנות כיוון, לשים את העיניים על הכדור"; יוגב גרדוס, ראש אגף התקציבים במשרד האוצר: "שילוב חרדים וערבים בשוק התעסוקה וההייטק הוא הערובה היחידה לשגשוג"

"המטרה של Place-IL היא להגדיל את קליטת העובדים מאוכלוסיות בייצוג חסר, והשנה, בעקבות המלחמה, לסייע בקליטת תושבי עוטף עזה והנגב המערבי" - כך אמר הבוקר עידן טנדלר, יו"ר ומייסד Place-IL, בפתיחת הכנס השנתי של העמותה. 
במטרה להגדיל את קליטת העובדים מהנגב המערבי, עוטף עזה ומאוכלוסיות בייצוג חסר בחברות ההייטק, קיימה Place-IL את הכנס השנתי בהשתתפותם של נציגים מעשרות חברות הייטק ובכירי המשק. הכנס התקיים במשרדי Google ישראל, השותפה המייסדת של Place-IL, בתל אביב.
טנדלר אמר: "המטרה של Place-IL היא לגרום לחברות ההייטק לקלוט עובדים מכלל האוכלוסיות בישראל. כיום לצערנו יש אוכלוסיות רבות שהן בייצוג חסר בהייטק: דרוזים, ערבים, אנשים מהפריפריה ועוד. לפני שנתיים החלטנו לצאת עם היוזמה ב-Place-IL. הקמנו פלטפורמה שלמה עם תהליכים ייחודיים וייעודיים ובהמשך ראינו אנשים שנכנסו להייטק בזכותנו.
"בשנה אחרונה קרו שני דברים גורליים. כנראה שזאת הייתה השנה הכי קשה של המדינה. החברה שלנו הרבה יותר שברירית ממה שחשבנו, וראינו שהחלקים של ישראל לא תמיד יודעים לדבר. שנית, המלחמה. אמנם אנחנו עדיין חווים פחד ושכול, אך עם זאת נחשפנו לחברה ישראלית חזקה שהראתה שהיא יודעת להיות מאוחדת. השנה זו הוכיחה גם שלהייטק יש עוד תפקיד והוא לחבר את החברה הישראלית מכל קצוות הארץ.
"אם נקלוט עוד עובדים מעוד אוכלוסיות, אם נחבר את המגזרים, נוכל לחבר את ישראל. וכאן אני קורא לחבריי בהייטק, אם כל חברה תקלוט עוד שני מתמחים, Place-IL תכפיל את עצמה, הפערים יצטמצמו ומדינת ישראל תרוויח חברה חסונה יותר ומשק משגשג".
ברק רגב, מנכ"ל Google ישראל, השותפה המייסדת של Place-IL: "אנחנו מאמינים ברעיון של Place-IL, וביכולת של המשק ביחד להתקדם. אמנם עכשיו המשק לא פורח כמו שפרח לפני שנתיים, אבל 'טאלנט' בהייטק עדיין חסר. ואנחנו כן רואים מדדים בחודש-חודשיים האחרונים שמעידים על שיפור. זאת הזדמנות בשביל כולנו".
1 צפייה בגלריה
כנס של עמותת Place-IL
כנס של עמותת Place-IL
הכנס של עמותת Place-IL
(צילום: טל רביב)
קרן הלפרין-מוסרי, מנכ"לית Place-IL, אמרה: "אם נמשיך לעשות את אותו הדבר שוב ושוב יהיה מוזר לצפות לתוצאות אחרות. כך אנחנו חושבים ב-Place-IL. אנחנו מאמינים שצריך לתת הזדמנות אמיתית לאנשים מאוכלוסיות מגוונות. יש פוטנציאל גם אצל מישהו שונה שאנחנו לא רגילים אליו. אנחנו גאים להציג שכמעט חצי מהמתמחים נקלטו למשרות קבועות. אנחנו קוראים לכן החברות לקחת סיכון ולשלב ג'וניורים, להשקיע בחניכה ולהכיר את הסביבה החדשה להם. תוכנית ל-2024: סקייל, התרחבות למקצועות חדשים וצמצום פערי ידע של מועמדים לטובת העלאת סיכוייהם להתקבל".
אייל וולדמן, יו"ר Waldo Holdings , זוכה פרס ישראל ביזמות וחדשנות טכנולוגית, אמר: "צריך לעשות את הכל כדי להצליח וזה מה שאתם צריכים לעשות. חשוב לא לתת למלחמה לשנות כיוון, לשים את העיניים על הכדור".
יוגב גרדוס, ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, פנה בכנס לראשי ההייטק: "שילוב חרדים וערבים בשוק התעסוקה וההייטק הוא הערובה היחידה לשגשוג". 
לדבריו, "הדמוגרפיה משפיעה על שוק העבודה, הגירעון והפריון. אנו רואים שנשים ערביות עובדות בשיעור גבוה בגלל הרבה תהליכים חיוביים שקורים בחברה הערבית. מנגד אנו רואים כי אצל הגברים החרדים אין גידול בשיעורי התעסוקה בעשור האחרון לעומת הנשים. גברים חרדים משתתפים מעט בשוק העבודה וגם כשהם נכנסים השכר נמוך".
פאנל גיוס ג'וניורים: גיגי לוי-וייס, שותף מנכ"ל NFX: "ראיתי אנשים שבאו מאוכלוסיות חלשות. הבנתי שלי היה את המזל, למדתי, אני מסתדר בהייטק עם משכורת טובה, וחשבתי איך אני יכול לעזור פה? עם הזמן התחלתי להיות מודע למה שקורה במדינה, הבנתי שזה גם הדבר שנכון למדינה, לא רק חברתית אלא למדינה גם כי חסרים עובדים וגם זה מה שיעלה את הפריון". לדבריו, "אחד הסודות להצלחה זה לעבוד עם Place-IL . זה באמת פותר חלק גדול משמעותי מהאתגר בלגייס יותר דייברסיטי".
רנין סלאמה, מנהלת מוצר בכירה במיקרוסופט: "במיקרוסופט אנחנו רוצים להגדיל את מספר העובדים הערבים וגם את המודעות לגיוון". יעל  אבירם רוזנפלד, דירקטורית גיוס, אנבידיה: "בכל מקום צריך לדבר גיוון. לחשוב מה עושים בחגים, להנכיח את זה כל הזמן".