סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

פרסום ראשון
אקזיט מרעננה: אינטל רוכשת את הסטארט-אפ סקרינובייט ב-150 מיליון דולר

החברה פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת אינטראקציה חלקה ויעילה בין מספר רב של מכשירים ומסכים; 40 עובדיה צפויים להיקלט כעת באינטל. עד היום גייסה סקרינובייט כ-8 מיליון דולר, בין השאר מאינטל קפיטל, דרכה נוצר החיבור בין החברות; החברה הישראלית פעלה עד כה מתחת לרדאר, אולם לקוחותיה כוללים ענקיות כמו HP ודל, להן היא מוכרת במיליוני דולרים

אינטל העולמית קונה את את סקרינובייט (Screenovate) - סטארט-אפ ישראלי הפועל בתחום חוויית המשתמש. סכום העסקה לא פורסם, אך מוערך ב-150 מיליון דולר. הטכנולוגיה של סקרינובייט מאפשרת אינטראקציה חלקה ויעילה בין מספר רב של מכשירים ומסכים, תוך שמירה על איכות, ביצועים וחוויית משתמש אופטימליים.
מדובר בטכנולוגיה חשובה מאוד לפעילותה של אינטל, שתוכל לחזק את פלטפורמת EVO שלה ולספק ללקוחותיה הרבים חוויית משתמש טובה יותר ב-PC. סקרי הלקוחות של אינטל מעידים כי משתמשים זקוקים למעברים חלקים יותר בין כל המכשירים שלהם, ובמיוחד בין ה-PC לטלפון - ואת זה בדיוק מבקשת לפתור הטכנולוגיה של סקרינובייט.
עד היום גייסה סקרינובייט כ-8 מיליון דולר, בין השאר מאינטל קפיטל, דרכה נוצר החיבור בין החברות. החברה הוקמה ב-2010 על ידי ד"ר שוקי גלזר, המשמש כמנכ"ל, ומייסדים נוספים הכוללים את ארנון קטלן, גלעד בן יוסף ומתן שפירא. היא מעסיקה 40 עובדים ברעננה - וכעת כולם, כולל הבכירים, יצטרפו לאינטל. גלזר מכר בעבר את חברת ג'יטקו למיקרוסופט ב-110 מיליון דולר. קטלן, שהיה בכיר בג'יטקו, הצטרף לסקרינובייט כמייסד לאחר האקזיט.
החברה הישראלית פעלה עד כה מתחת לרדאר כאחת מחברות הפורטפוליו של קרן אינטל קפיטל, אולם לקוחותיה כוללים ענקיות כמו HP ודל, להן היא מוכרת במיליוני דולרים. כעת, הודות לחיבור עם אינטל, בה תיקלט החברה בקבוצת מחשוב הקליינט, הטכנולוגיה שלה תוכל לחבר בין כל מערכות ההפעלה הקיימות - ובכך להעניק ללקוחות אינטל חווית גלישה משודרגת. אינטל מתכננת להמשיך בפיתוח ובשיווק מוצריה הקיימים של סקרינובייט, ולפעול יחד עם צוות החברה לשיפור חוויית המשתמש במחשב האישי.
1 צפייה בגלריה
צוות סקרינובייט
צוות סקרינובייט
צוות סקרינובייט
(צילום: סקרינובייט)
"ממחקרים רבים שעשינו בתחום עולה חשיבותה העצומה של חוויית המשתמש באופן בלתי תלוי בסוג המכשיר שבו הם משתמשים", אמר ג'ים ג'ונסון, סגן נשיא ומנכ"ל הנדסת פלטפורמות קליינט באינטל. "אחד מיעדנו באינטל הוא לפעול להשגת פתרונות חדשניים שימלאו באופן האופטימלי את צרכי הלקוחות שלנו, בהם הצורך בחוויית שימוש חלקה ויעילה ב-PC ובפלטפורמת Intel Evo. רכישת סקרינובייט תסייע לנו לקדם מטרה זו מאחר שהיא משלימה את תיק טכנולוגיות הפלטפורמה שלנו ומספקת פתרונות ללקוחותנו במצבים של אינטראקציה בין מגוון מכשירים. אנו מחכים ומצפים להצטרפותם של מהנדסי סקרינובייט המוכשרים לשורותיה של אינטל".
"סקרינובייט היא חלוצה ומובילה בפיתוח טכנולוגיה לשילוב מתקדם בין מכשירי קצה המבוססים על מערכות הפעלה שונות ויש לה שותפויות איתנות עם שחקנים מובילים בתעשייה", הוסיף גלזר. "ההזדמנות להפוך לחלק מאינטל, עם כיסוי השוק, עוצמת הטכנולוגיה והמצוינות בקישוריות המאפיינים אותה, פותחת אופקים חדשים לכולנו".
רכישות נוספות של אינטל בישראל כוללות את חברת Cnvrg.io, שנרכשה ב-2020 ב-60 מיליון דולר, את יצרנית השבבים האבנה לאבס שנרכשה ב-2019 ב-2 מיליארד דולר, ואת מוביל איי שנרכשה ב-2017 ב-15.3 מיליארד דולר.