עומרי כספי הקים קרן הון סיכון של 50 מיליון דולר: "נשקיע ב-20 חברות לפחות"
עומרי כספי הקים קרן הון סיכון של 50 מיליון דולר: "נשקיע ב-20 חברות לפחות"
קפטן נבחרת ישראל בכדורסל לשעבר הקים את קרן Sheva יחד עם דיוויד ציטרון, משקיע ותיק בתחום ההון סיכון. הקרן צפויה להשקיע בלפחות 20 חברות סכום שנע בין 1-2 מיליון דולר לכל מיזם. היא הוקמה בתחילת 2022 והחלה לפעול בחודש מרץ, לאחר שביצעה סגירה ראשונית של 30 מיליון דולר ו- 3 השקעות במיזמים שטרם נחשפו
עומרי כספי, לשעבר קפטן נבחרת ישראל בכדורסל והכדורסלן הישראלי הראשון ששיחק בליגת ה- NBA, הקים את Sheva, קרן הון סיכון חדשה להשקעות בסטארט-אפים. הקרן הוקמה יחד עם דיוויד ציטרון, משקיע ותיק בתחום ההון סיכון, שבתפקידיו הקודמים שימש כשותף בקרן Global Founders Capital האירופאית ולפני כן כפרינסיפל בקרן Flint Capital האמריקאית. הקרן תנהל 50 מיליון דולר להשקעה בחברות צעירות.
בשיחה עם כלכליסט מסבירים השניים מדוע בחרו להצטרף לעולם ההשקעות. "התהליך התחיל בארה"ב הרבה שחקנים סביבי נהיו כאלה כמו סטף קרי, לברון ג'יימס, קווין דוראנט ואחרים שסללו את הדרך. כשהייתי בגולדן סטייט התחלתי להשקיע באופן פעיל", אמר כספי שמודע לכך ששמו יסייע לקרן בפתיחת דלתות במקומות רבים בישראל ובארצות הברית. "אנחנו מקווים שבקרן הראשונה שמו של עומרי יסייע לנו מאוד אבל אנחנו נהיה חייבים מהר מאוד להראות תוצאות והשקעות איכותיות", אמר דיוויד ציטרון.
"אנחנו יודעים לשלב בין הערכים ששנינו מביאים, דיוויד מביא ניסיון של שנים בהשקעות בתחום ואני מביא את כל מה שלמדתי בעולם הכדורסל לאורך השנים שאני מוצא בו הרבה דימיון לעולם היזמי. בשניהם אני חש את ההתמודדות עם לחץ ומצבים קשים", אמר כספי. הצלחנו לגבש סביבנו בקרן הרבה מאוד משקיעים איכותיים שיתנו לנו ערך מוסף לכל החברות שבהן נשקיע". הוסיף כספי.
כספי כאמור נחשף לפעילות ההשקעות בתקופתו בגולדן סטייט והשקיע במספר חברות סטארט-אפ, שהבולטות ביניהן DocuSign שהונפקה בנאסד"ק ו-DayTwo המאפשרת לאזן את רמות הסוכר בדם. לאחר יותר מעשור ב-NBA והחזרה לישראל, כספי הגביר את פעילותו כמשקיע אנג'ל במיזמים בשלב מוקדם, ביניהם Boards המפתחת פלטפורמה לאנשי שיווק ועוד. כיום הוא מחזיק בפורטפוליו של עשרה מיזמים.
החיבור עם דיוויד ציטרון נוצר לפני שנה וחצי עם חזרתו של כספי לארץ. "עמרי פנה אלי דרך הלינקדאין, לא הייתה לנו הכרות מוקדמת וחשבתי בהתחלה שזה ניסיון פישינג. למרות שאני אוהד הפועל ירושלים שרוף, כבר בשיחה ראשונית הבנו שיש פוטנציאל לשיתופי פעולה. מאחר ואני פועל מעל עשור בתעשיית ההון סיכון במיקוד על ארלי סטייג', תחום שכספי בחר להתמקד בו", אומר ציטרון, שהוביל בעבר השקעות בחברות: Frontegg, Sorbet, Cyolo, Faros.ai. "כשדיברנו עם חברות שהיינו משקיעים בהן יחד, היזמים היו מציעים לנו להגיע יחד לפגישות כי יש בינינו דינמיקה מעולה. לשמוע את זה פעם אחת זה נחמד, אבל זה פידבק שגבר ולאחר שלוש וארבע פעמים התחלנו להרגיש שיש לנו פרודקט-מרקט-פיט לשילוב שלנו".
Sheva היא קרן בהיקף של 50 מיליון דולר המיועדת להשקעות בשלב מוקדם, בעיקר בשלבי ה- Pre-Seed, Seed ובמקרים מסוימים גם בסבבי A. הקרן צפויה להשקיע בכ-20 חברות סכום שנע בין 1-2 מיליון דולר לכל מיזם. היא הוקמה בתחילת 2022 והחלה לפעול בחודש מרץ, לאחר שביצעה סגירה ראשונית של 30 מיליון דולר ו- 3 השקעות במיזמים שטרם נחשפו.
מיקוד הפעילות של הקרן ביזמים שהוקמו על ידי ישראלים בארץ או בחו"ל, אך היא פתוחה להשקיע גם ביזמים זרים בוורטיקליים מגוונים. בין המשקיעים בקרן ניתן למנות את מור גמל ופנסיה, יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל מייסדי ארמיס, פמלי אופיסס גדולים מארה"ב וקרנות אמריקאיות גדולות שיש להן פעילות אינטנסיבית בישראל, שיכולות להמשיך להשקיע בחברות הפורטפוליו של Sheva בשלבים מאוחרים יותר.