חמש אוניברסיטאות ישראליות בצמרת המוסדות שבוגריהם ייסדו יוניקורנים אמריקאיים
חמש אוניברסיטאות ישראליות בצמרת המוסדות שבוגריהם ייסדו יוניקורנים אמריקאיים
ע"פ נתוני פרופ' סטרבולייב מסטנפורד, הטכניון מוליך מבין האוניברסיטאות הלא אמריקאיות בסיכוי לייסד יוניקורן בארצות הברית - פי 25 מהממוצע; רייכמן הפתיעה במקום השני. תל אביב מוליכה במספר המייסדים - 42, אבל שישית בעולם בסיכוי לייסד יוניקורן
חמש משבע האוניברסיטאות הלא אמריקאיות שלבוגריהן הסיכויים הטובים ביותר לייסד יוניקורן בארצות הברית הן ישראליות; הטכניון היא הראשונה ואוניברסיטת רייכמן החדשה מפתיעה במקום השני. כך עולה ממחקר של פרופ' איליה סטרבולייב, מנהל קרן הון הסיכון של בית ספר למנהל עסקים באוניברסיטת סטנפורד, שאת עיקריו הוא פרסם אתמול (ד').
במקום הרביעי המכון האירופאי ללימודי מנהל עסקים (INSEAD) שלו ארבע קמפוסים. הפתיעה גם אוניברסיטת בן גוריון, שהגיעה למקום ה-5, לפני אוניברסיטת תל אביב (6) והאוניברסיטה העברית (7). הישראליות מקדימות את אוניברסיטאות קיימברידג' (8) ואוקספורד הבריטיות (11). תוצאות אלו הן אמנם אות כבוד למוסדות הללו, אך הן בעייתיות מבחינת הכלכלה הישראלית, שלה עדיף שהיוניקורנים האלה יוקמו כאן.
הניתוח התייחס רק לאוניברסיטאות שאינן בארה"ב, שיש להן לפחות עשרה מייסדי חדי-קרן ייחודיים, סך הכל 17 מוסדות ברשימה. ע"פ סטרבולייב, 31 מייסדי יוניקורנים אמריקאיים הם בוגרי הטכניון, והסיכוי של בוגר הטכניון להקים יוניקורן בארצות הברית גדול פי 25 משל בוגר אוניברסיטה ממוצע שהקים חברה בהשקעת הון סיכון. הסיכוי של בוגר של רייכמן ואוניברסיטת טסינגואה, שתיהן במקום השני, עומד על פי 11.3, ומשתיהן יצאו 14 מייסדים יוניקורנים.
אוניברסיטת תל אביב מוליכה בכל העולם במספר מייסדי היוניקורנים האמריקאים, 42 במספר, אבל הסיכוי של בוגר תל אביב להקים יוניקורן הוא פחות משל המוסדות הישראלים האחרים - פי 5.6, כנראה משום שיש ייצוג גדול יותר לאוניברסיטה הזו בין מייסדי החברות האמריקאיות שלא הפכו ליוניקורנים.
מאוניברסיטת רייכמן נמסר: "הממצאים מדגישים את התרומה המשמעותית של האוניברסיטה לתעשיית הטכנולוגיה הבינלאומית, ואת תפקידה המרכזי בהצלחתה של המדינה כמובילת טכנולוגיה עולמית".