סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עובדי פס הייצור של פוקסקון ב גואנדונג
עובדי פס הייצור של פוקסקון במחוז גואנדונג בסין (צילום: אי פי איי)

פוקסקון פועלת להוציא את הייצור מסין: תקים מפעל בהודו בהשקעה של 700 מיליון דולר

על רקע המתיחות הגוברת בין ארה"ב לסין, נערכת הספקית הטייוואנית של אפל להשקיע מאות מיליוני דולרים במפעל ליד בנגלור. ההשקעה היא אחת הגדולות ביותר שביצעה עד כה פוקסקון בהודו, ומדגישה את הסיכון ההולך וגובר לכך שסין תאבד את מעמדה כיצרנית רכיבי האלקטרוניקה הגדולה בעולם

פוקסקון, הספקית של אפל, מתכוונת להשקיע 700 מיליון דולר בהקמת מפעל חדש בהודו לשדרוג הייצור המקומי, זאת כחלק ממהלך להוצאת הייצור מסין על רקע המתיחות הגוברת בין ארה"ב לסין, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות בלומברג.
פוקסקון הטייוואנית מתכוונת לשדרג את המפעל השוכן על שטח של 2,200 דונם בסמוך לשדה התעופה בבנגלור. ההשקעה היא אחת מהגדולות ביותר שביצעה עד כה פוקסקון בהודו ומדגישה את הסיכון הגובר שסין תאבד את מעמדה כיצרנית רכיבי האלקטרוניקה הגדולה בעולם.
לפי הדיווחים, באפל ובמותגים אמריקאיים נוספים פונים לספקים שלהם בסין בבקשה שיחפשו חלופות למעבר למדינות כמו וייטנאם והודו. הפעילות החדשה שמועברת להודו צפויה לייצר כ-100 אלף משרות במדינה.
ההחלטה של פוקסקון להעביר חלק מהייצור להודו התקבלה לאחר שהמפעל הגדול ביותר שלה בסין נאלץ להיסגר בנובמבר בשל הגבלות הקורונה שהיו אז בתוקף במדינה, מהלך שעורר מהומות בקרב העובדים שנותרו נצורים במפעל. ככל שתבחר פוקסקון להקים בהודו את המפעל החדש שלה, יהווה הדבר ניצחון לראש הממשלה נרנדרה מודי, שפועל לצמצום הפער הטכנולוגי מול סין.
בהתאם לכך הודו מציעה תמריצים פיננסיים לספקיות של אפל כמו פוקסקון, שהחלה בשנה שעברה לייצר את הדגם החדש של מכשירי האייפון במפעל במדינת טאמיל נאדו בהודו. יריבות קטנות יותר שלה כמו ויסטרון ופגטרון מרחיבות גם כן את הפעילות שלהן בהודו, וספקיות כמו ג'ביל קורפ החלו לייצר רכיבים לאיירפודס במדינה.