למרות הכל, 2024 תיחשב כאחת השנים המוצלחות ביותר של ההייטק הישראלי
למרות הכל, 2024 תיחשב כאחת השנים המוצלחות ביותר של ההייטק הישראלי
על פי דוח של לאומיטק ו- IVC בשנה החולפת גייסו חברות טכנולוגיה ישראליות 9.58 מיליארד דולר ב-443 סבבי גיוס, גידול של 38% ו-13%, בהתאמה - בהשוואה ל-2023. תחום הסייבר היה דומיננטי מבחינת היקף ההון שמשך, מנכ"לית לאומיטק: ״צופים ש-2025 תמשיך את המגמה הזו"
שנת 2024 לפי כל התרחישים היתה אמורה להיות שנה קשה להייטק הישראלי אבל ההייטק הישראלי אינו מקשיב לתרחישים והשנה המגיעה לסיומה בימים הקרובים מסתמנת כאחת השנים המוצלחות ביותר שלו. על פי דוח לאומיטק ו- IVC לשנה כולה והרבעון הרביעי של השנה בשנה החולפת גייסו חברות היי-טק ישראליות 9.58 מיליארד דולר ב-443 סבבי גיוס, גידול של 38% ו-13%, בהתאמה לעומת 2023.
את הסכום שגויס ברבעון הרביעי הובילו חמישה גיוסי ענק, הבולטים ביניהם על ידי חברת Cyera שגייסה 300 מיליון דולר וחברת Armis שגייסה 200 מיליון דולר.
מנכ"לית לאומיטק, מיה אייזן-צפריר:"אנחנו רואים כי ישנן חברות שכבר עכשיו יודעות לתרגם את הטכנולוגיות שנולדו או נוסו במלחמה לעסקאות בפועל, לצד אימוץ שיטות עבודה חדשניות שנולדו פעמים רבות כתוצאה מאתגרי התקופה. אלו מעניקים להייטק נקודת פתיחה מצוינת לשנה הבאה, דבר שבא לידי ביטוי גם בנעשה בשטח עם פעילות עסקית ערה. גם הורדת הריבית בארה"ב נותנת רוח גבית להייטק הישראלי, שמושפע מאוד מתנאי המאקרו, ואנחנו צופים ש-2025 תמשיך את המגמה הזו".
הגיוסים ברבעון הרביעי הסתכמו ב- 2.36 מיליארד דולר ב- 112 סבבי גיוס, ירידה של 4% בסכומים ועליה קלה במספר הסבבים לעומת הרבעון השלישי של השנה.
התוצאות לשנת 2024, שיקפו שינוי מסוים בתמהיל הכספים וסוג הפעילות בהיי-טק הישראלי. חלק משמעותי מהגיוסים, הגיע מגיוסי הענק של מעל 100 מיליון דולר כל אחד ובעיקר הגיוסים החריגים שלSafe Superintelligence שגייסה מיליארד דולר ברבעון השלישי, ו- Wiz שגייסה 965 מיליון דולר ברבעון השני.
תחום הסייבר היה דומיננטי מבחינת היקף הון שמשך, הסכום שחברות הסייבר גייסו השנה היה גבוה ומעבר לטווח הערכים של השנים האחרונות (38%). הסיבה העיקרית היא גיוס ההון של חברת Wiz ברבעון השני, אך גם הגידול במספר הגיוסים שהיו השנה בתחום, ל- 76, לאחר שנתיים של ירידה. עם זאת, גם בנטרול גיוסי הענק וגיוסי חברות הסייבר, ניכרת חזרה לצמיחה בשנת 2024 לעומת 2023, גם מבחינת הסכום וגם מבחינת מספר הסבבים.
בפילוח הגיוסים השנה לפי סוגי הסבבים, ניכר כי מספר הגיוסים המוקדמים (Seed + A) זינק, לאחר שנתיים של ירידה. גם מספר גיוסי ההון מסוג B עלו בשנה האחרונה לאחר שמספרם צנח ביותר מ- 70% בין השנים 2021 – 2023.
ברקע המלחמה המתמשכת, הייי-טק הישראלי הפתיע בשנת 2024 ביציבותו. חלק מרכזי בהפתעה הגיע מהתנהלות המשקיעים, שלא רק שלא נעלמו עקב חוסר הוודאות, אלא ההשתתפות שלהם בסבבי הגיוס גדלה. קו המגמה של מספר המשקיעים שמשתתפים בהשקעות רבעוניות התייצב השנה בהתאם לערכים שראינו בשנים 2018 – 2019. בחלוקה למוצא הגיאוגרפי של המשקיעים, השתתפות המשקיעים הישראלים עדיין במגמת ירידה, בעוד הנוכחות של המשקיעים הזרים התייצבה ואף עלתה במשך השנה.