הותירו חותםעשרת הסמארטפונים שהכי הרשימו אותנו ב-2022
הותירו חותם
עשרת הסמארטפונים שהכי הרשימו אותנו ב-2022
קשה להגיד שהשנה החולפת היטיבה עם שוק הטלפונים החכמים בכל הנוגע לשדרוגים ולשכלולים, אבל עדיין, הושקו במהלכה כמה מכשירים שבהחלט יכולים להיות הסמארטפון הבא שלכם. מדריך לכל מי שמחפש אחד כזה, בתקציב שמן או רזה
השנה האזרחית נגמרת וזה זמן לא רע לסיכום קצר של סקטור המובייל, או יותר נכון הסמארטפונים. קשה לחשוב על עוד מוצר טכנולוגי שיש לו כל כך הרבה השפעה על החיים שלנו. הוא משמש אותנו לתקשורת, לתיעוד וצילום, לניווט, לתשלום, לשמירה על הבריאות, לבידור, למציאת זוגיות וחברים, ללימודים ואם נחפור עוד קצת נמצא עוד כמה דברים שאפשר לבצע עימו. הוא עוזר אישי בכיס שלנו שזמין בכל עת.
ואולם, כמוצר בפני עצמו, אנחנו חייבים לציין שבניגוד למכונית או למחשב, השנה הנוכחית לא ממש הרשימה עם חדשנות. היצרנים נאלצו להתמודד עם ירידה במכירות ובהזמנות בעקבות סיום משבר הקורונה, משבר שבבים גלובלי, אינפלציה ומלחמה בין רוסיה לאוקראינה שסיבכה את העולם.
התוצאה היא שהשנה לא היו ממש סמארטפונים שסיפקו לנו משהו שונה מאלה הושקו בשנה שעברה או אפילו במידה מסוימת מהשנה שלפניה - והמצב לא צפוי להשתנות השנה. על פי הערכות עדכניות מכשירי הגלקסי S23 של סמסונג למשל לא צפויים להציג שינויים ביחס לדגם של השנה - לפחות לא ברמת החומרה. אולי יהיו שיפורים ברמת התוכנה, אבל הם בעיקר ישמשו לשדרוג יכולות החומרה ולא לפיצ'רים חדשים. אפילו האייפון האחרון היה בעיקר שיפור נקודתי של האייפון משנה שעברה - עד כדי כך שהאייפון 14 הרגיל המשיך לעשות שימוש באותו מעבד כמו הדגם מ-2021.
בכל אופן, אם אתם לא חייבים, אנחנו ממליצים לכם להמשיך ולנסות לסחוב עם הסמארטפון הנוכחי שלכם. זו מגמה עולמית, אגב: אם בעבר משתמשים היו מחליפים מכשיר כל שנתיים בערך, כיום הממוצע עומד כבר על שלוש שנים ואפילו יותר,אם אתם בעליו של דגם פרימיום.
ובכל זאת, מי שמעוניין להחליף מכשיר ישן בהחלט יכול למצוא משהו חדש, או חדש יחסית, וטוב. סקרנו השנה עשרות דגמים של סמארטפונים בכל רמות המחיר, ואלה המכשירים שהרשימו אותנו.
1. סמארטפון האנדרואיד שיתאים לרובנו: סמסונג גלקסי S22
סדרת גלקסי S של סמסונג מצליחה להחזיק את ראש טבלת מכשירי הפרימיום כבר שנים רבות. סמסונג הצליחה למרות ירידה במכירות ופספוס ביעדים למכור כמעט כ-30 מיליון מהם - וזה לא מפתיע: מדובר במכשירי האנדרואיד שמציעים את התמורה הטובה ביותר למחיר. הסדרה כוללת מצלמה טובה מאוד, עמידות למים ולאבק, עיצוב שימושי, מסך מצוין, ממשק מצויין וזמן סוללה ארוך מספיק כדי שיתאימו לרוב המוחלט של המשתמשים. עם זאת, סמסונג עדיין מסתפקת בטעינה יחסית איטית ומציעה אותו במחיר שלא תמיד מתאים לכל אחד. סדרת S22 זכתה השנה בכך שהיא מצוידת במעבד קוואלקום ולא סמסונג כפי שהיה בסדרות של השנים הקודמות - מה שאומר שמדובר במכשירים שיכולים בקלות להחזיק שלוש שנים ואפילו יותר אם אתם שומרים עליו. המכשיר החביב עלינו מהסדרה הוא דווקא דגם הבסיס. הוא בעל מסך קטן משל דגמי הפלוס והאולטרה, אבל הוא טוב עבור 90% מהצרכים של 90% מהמשתמשים.
2. האייפון שיתאים לרובנו: אייפון 13
חובבי האייפונים נוטים לבחור בדגמי הפרימיום של המכשיר, אבל השנה אפל לא ממש חידשה ביכולות של מכשיר הדגל שלה. אמנם דגמי הפרו מציעים מצלמה מעולה ואת עיצוב המגרעת החדש המכונה Dynamic Island בשילוב עם המעבד החדש, אבל ביחס לעליית המחיר קשה זה לא בהכרח שווה את זה. מכל מקום, אם אייפון הוא המכשיר שקורץ לכם, דווקא דגמי האייפון 13 יספקו לכם תמורה טובה יותר למחיר. מתוך כל הדגמים, האייפון שיתאים לרוב המשתמשים הוא ה-13 הרגיל שמציע 98% ממה שתקבלו באייפון 14, שעולה כמה מאות שקלים יותר. אם דגם הפרו קורץ לכם מאוד, קחו בחשבון שלא תמיד תמצאו את כל תתי-הדגמים שלו בחנויות השונות. החברה ספגה מכה קשה בגלל סגרי הקורונה בסין שהשביתו את מפעל האייפונים העיקרי של קבלנית הייצור שלה, פוקסקון. זאת, בשילוב עם הבעיות הגלובליות שכבר מוכרות לנו הביאו לכך שלא כל הדגמים של סדרת הפרימיום זמינים ולפעמים תיאלצו להתפשר על משהו קצת אחר.
3. הסמארטפון המתקפל המומלץ: סמסונג גלקסי Z4 פליפ
אם מכשירי הגלקסי S לא הרשימו במכירות, דווקא סדרת הסמארטפונים המתקפלים של היצרנית הקוריאנית הצליחה למכור יותר ממה שציפו למכשיר שנחשב לנישתי למדי בתצורה שלו כשהוצג לעולם לפני יותר משלוש שנים. אף עלפי שהגלקסי פולד הגדול נחשב לספינת הדגל של החברה, המכשיר הנמכר בסדרה הוא דווקא הפליפ. על פי הערכות, מכירותיו מייצגות כ-70% מ-10 מיליון הסמארטפונים המתקפלים שהחברה מכרה השנה. הפליפ מציע תצורה שקל מאוד לחיות איתה: המסך שלו גדול מאוד, המצלמה טובה הרבה יותר מבשנים קודמות - והוא גם נמכר במחיר שקל יותר להשלים עימו. עם זאת, סמסונג צריכה להיזהר. במהלך השנה הקרובה צפוי להגיע לישראל לפחות מכשיר מתקפל נוסף של Oppo הסינית שגם הוא זמין בשתי תצורות - טאבלט וצדפה. מבדיקה של הדור הראשון שלו מצאנו שמדובר במכשיר שקל לחיות איתו ביום-יום אף יותר מאשר הדגמים של סמסונג. בנוסף, הוא צפוי לעלות מעט פחות. אבל עד שהוא יהיה זמין לרכישה, אם חשקה נפשכם במכשיר בעל מסך מתקפל - הפליפ הוא הדגם שכדאי מאוד לרכוש.
4. סמארטפון הביניים המומלץ: סמסונג A53 או רילמי 9 פרו פלוס
זו הקטגוריה הכי צומחת בכל העולם - ולא בכדי: מדובר על סמארטפונים שלרוב מספקים 80% מהיכולות של מכשיר פרימיום, אבל במחיר שלרוב קטן בחצי. השנה יש שני מכשירים שמציעים שילוב של תכונות מתקדמות, מחיר סביר ושקל לחיות איתם. היה לנו קשה להחליט מי מהם עדיף אז כללנו את שניהם - ה-A53 של סמסונג וה-9 פרו פלוס של רילמי הסינית. ההבדל העיקרי ביניהם הוא שהרילמי מציע מעבד יותר חזק משמעותית, אבל עם מסך פחות מרשים. הסמסונג מנגד מציע גם עמידות במים ואבק ומסך מצוין שמתחרה בקלות עם מכשירים שעולים גם 1,000 שקל יותר. בסך הכל אם אתם לא זקוקים לסמארטפון הכי מתקדם, או שהתקציב שלכם מוגבל אבל אתם עדיין רוצים חוויית שימוש טובה, קשה למצוא תמורה יותר טובה למחיר משני המכשירים האלה כיום בישראל. הסיבה העיקרית להעדיף אחד על פני השני יהיה בגלל העדפה אישית או תכונה מסוימת שתהיה לכם חשובה שקיימת באחד ולא בשני כמו למשל קצב רענון גבוה של המסך בסמסונג או טעינה מהירה (מאוד) ברילמי.
5. הסמארטפון הזול המומלץ: שיאומי נוט 11
הוא עולה פחות מ-1,000 שקל ומציע המון תכונות ביחס למחיר שלו. הנוט 11 של שיאומי הוא באמת הברקה מבחינת תמורה למחיר. אמנם יש סמארטפונים עוד יותר זולים, אבל לרוב הפשרות שהיצרנים יאלצו להן במחירים האלה הופכים את חוויית השימוש במכשירים האלה ללא נעימה במיוחד. מנגד, המכשיר של שיאומי מסוגל להתמודד עם רוב המשימות היומיומיות של 90% מהמשתמשים ללא בעיות מיוחדות. שימו לב שלסדרת הנוט 11 של שיאומי יש הרבה מאוד תתי-דגמים שלכל אחד מהם ייחוד משלו, תמיכה בדור 5 למשל, מסך גדול יותר, סוללה או אפילו מצלמה משופרת. לא תמיד כל החנויות מחזיקות בכל הדגמים אז אל תהססו לחפש אם יש אחד כזה שמתאים לכם יותר מאשר אחיו.
6. הסמארטפון הטוב ביותר שלא מיובא רשמית לישראל: גוגל פיקסל 7 פרו
מכשירי הפיקסל של גוגל סימנו מטרה סביב האייפון של אפל. הם מיועדים לנסות לשבור את התדמית של מכשירי אנדרואיד בקרב האמריקאים, שרואים בהם תחליף זול לאייפון - גם אם מדובר במכשירי פרימיום של סמסונג. התכונה המובילה שלהם היא המצלמה שגוגל הצליחו להפוך לאחת מהטובות בעולם בכל מכשיר סלולרי, אפילו ביחס למצלמות מסורתיות. ואולם, ענקית החיפוש מתעקשת למנוע את המכשיר מהישראלים מסיבה שלא ממש ברורה לנו (הוא זמין לרכישה באירופה או ביבוא מקביל לישראל, אבל המחירים המקומיים לא תמיד משתלמים). הוא מציע הרבה מאוד תכונות מתקדמות, כגון מעבד של גוגל עם תמיכה בבינה מלאכותית, מסך משובח ועיצוב יוצא דופן ביחס לתחרות, אבל יש לו גם כמה חסרונות - למשל, באגים שלא תמיד מטופלים בזמן ועיצוב ייחודי שאולי לא יתאים לכל אחד. המכשירים האלה לא זולים ומחירם נע בין כ-3,700 שקל לכמעט 4,300 שקל בייבוא מקומי. אם אתם יכולים לרכוש אותו בחו''ל, המחירים סבירים יותר ועומדים על בין 900 ל-1,000 דולר. בכל מקרה, מדובר במכשיר מאוד מומלץ עבור מי שעושה שימוש קבוע באקוסיסטם של גוגל ומעניק חווייה שקרובה מאוד למה שמקבל חובב אפל באייפון.
7. הסמארטפון הטוב ביותר עם המסך הקטן ביותר: אסוס זנפון 9
עם מסך בן 5.9 אינץ', הוא קטן יותר מהסמסונג גלקסי S22 או מהאייפון 14. ואולם מדובר במכשיר מאוד מוצלח, שכבונוס גם מציע מחיר מאוד משתלם כיום - בין כ-2,380 שקל ל-2,860 שקל. מעבר למחיר, הוא מצויד בחומרה שלא מביישת מכשירים שעולים גם 40% יותר. מעבד הדגל של קוואלקום, עמידות במים ואבק, מצלמה מעולה גם אם לא הכי טובה בשוק, עיצוב דיסקרטי ואפילו שקע אוזניות אמיתי. אז נכון שאין לו הרבה מאוד מתחרים בקטגוריה, אבל גם אם זו לא משופעת במכשירים בעלי מסך קטן או טביעת גוף קומפקטית, הזנפון בהחלט לוקח את הקופה בכל מקרה.
8. סמארטפון הדגל עם הביצועים הכי טובים: וואן פלוס 10 פרו
וואן פלוס הפכה לאחרונה רשמית לחטיבה של Oppo, ענקית הסמארטפונים הסינית שהולידה את המיזם במקור. כך בעצם נסגר מעגל וכיום המכשירים של וואן פלוס מציעים תכונות שתמצאו גם בדגמי שאר מכשירי קבוצת BBK - חברת האם שחולשת גם על רילמי ו-Vivo. אבל ה-10 פרו הוא מכשיר שמתאים מאוד למי שלא אוהב לחכות. זה לא מכשיר הדגל הטוב ביותר שתוכלו למצוא ויש אצלו פשרות כמו למשל ממשק משתמש שכולל לפעמים באגים שלא טופלו או שגיאות מביכות בעברית. הוא גם לא כולל תקן רשמי להגנה ממים ואבק, אם כי שוואן פלוס רמזה בצורה מאוד גסה בעבר שזה רק כי היא לא משלמת עליו. מנגד, יש לו מצלמה טובה, כפתור השתקה פיזי ומסך מעולה. היתרון הגדול שלו הוא במהירות טעינה גבוהה במיוחד וביצועים שמטיסים כל אפליקציה במהירות המקסימלית האפשרית. מנגד, הגב מחופה בזכוכית שנוטה להיסדק בקלות, הוא לא ממש טוב לחובבי מוזיקה והוא יקר לתיקון. בקיצור, אם אתם מחפשים ביצועים, זה המכשיר שצריך לעניין אתכם.
9. סמארטפון הגיימינג הטוב ביותר: אסוס ROG 6
קטגוריית סמארטפוני הגיימינג צברה הרבה מאוד תאוצה בשנים האחרונות. אמנם לא כל החברות מציעות מכשיר כזה, אבל יש כבר לא מעט דגמים דגמים שמוצעים לגיימרים. בישראל המצב מסובך משהו: שיאומי ניסתה להביא לכאן את מותג בלאק שארק שלה ללא הצלחה וגם נוביה (תת מותג של ZTE הסינית) ניסתה ולא הצליחה. בינתיים, אם אתם גיימרים בנשמה, יש לכם שתי אלטרנטיבות: האחת, מכשיר שלא מיועד לגיימינג, אבל כולל חומרה מספיק חזקה כדי לספק ביצועים טובים כמו הוואן פלוס 10 פרו או הגלקסי S22 פלוס למשל. השנייה - הזנפון ROG 6 לסוגיו של אסוס. למזלכם, אסוס מייצרת את מה שרבים מחשיבים כיום כמכשיר הגיימינג המוצלח ביותר השנה והוא גם מיובא רשמית לישראל. כמקובל במוצרי גיימינג, העיצוב צעקני למדי, יש כל מיני תכונות שמותאמות בעיקר לחובבי הג'ויסטיק וניתן להוסיף לו אביזרים שהופכים אותו לקונסולת משחקים משוכללת עם מערכת קירור חיצונית. מנגד, המצלמה לא משהו, הוא כבד מאוד והוא מאוד יקר - המחיר ההתחלתי שלו הוא כ-4,600 שקל ויכול להגיע גם ל-6,000 עם אביזרי הקירור הנלווים בגרסת הפרו.
10. הסמארטפון הכי מקורי: Nothing Phone 1
קשה לומר שעולם הסמארטפונים כולל דגמים מקוריים מאוד או בעלי עיצוב יוצא דופן. קרל פיי, ממייסדי וואן פלוס, הבין שאולי יש כאן נישה ששווה לחפור בה. חברת Nothing שהקים ממוקמת בלונדון והסמארטפון שהציגה השנה יכול בקלות להתאים להיפסטר בריטי או אמריקאי.
הוא לא הכי מתקדם, המעבד שלו יחסית מיושן והמצלמה שלו טובה מאוד לסוגה אבל לא הכי טובה שתמצאו, אבל מבחינה ויזואלית הוא ממש מרשים: הגב שלו שקוף והוא מצויד במערכת תאורה שניתן לתכנת כך שתנגן דפוסי אור בהתאם לאיש הקשר שמצלצל או להתראה. הוא מציע מקדם מאגניבות שאף סמארטפון - כולל האייפון - לא יכול לעקוף. בקיצור, אם אתם מאלה שלא רוצים מכשיר כמו שיש לכולם, זה המכשיר שיתאים לכם.