בדיקהפוקו X5 פרו: סמארטפון טוב לא חייב להיות יקר
בדיקה
פוקו X5 פרו: סמארטפון טוב לא חייב להיות יקר
הדגם החדש בסדרת מכשירי הביניים של שיאומי לא כולל את המפרט הכי חזק, אבל מציג ביצועים שיספיקו למשתמש הממוצע, לפחות. חבל שההגנה עליו די בסיסית
מחירי הסמארטפונים טיפסו בשנים האחרונות עוד ועוד, והדגמים הבסיסיים של "מכשירי הדגל" של היצרניות השונות מגיעים בקלות ל-3,000-4,000 שקל. מצד שני, החדשנות האטה ואפילו נעצרה - ברוב המקרים המשתמש הממוצע לא ירגיש אם בתוך המכשיר נמצא המעבד החזק ביותר שקיים בשוק או דגם אחר, שחלש יותר על הנייר. אבל מי אמר שחייבים לקנות מכשירי דגל?
שמות המותגים של הסמארטפונים קצת מבלבלים, אז נעשה סדר: פוקו הוא תת מותג של שיאומי שמציע "מכשירי ביניים" - סמארטפונים חזקים וזולים. מבחינת המפרט הטכני הדגמים לא מתחרים במכשירי הדגל של היצרניות השונות אבל מציעים מחיר נוח יותר באופן משמעותי. הפוקו X5 פרו החדש עולה כ-1,500 שקל - פחות מחצי ממחירו של גלקסי S23 רגיל או אייפון 14 רגיל וכשליש ממחיר דגמי האולטרה או מקס. אז מה מקבלים במחיר הזה?
עיצוב ומבנה: פלסטיק בטעם של פעם
אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני, וכשהוצאתי את הפוקו X5 פרו מהקופסה הוא נראה ענק. בפועל הוא גדול רק בסנטימטר וחצי בערך מגלקסי S23 (רגיל, לא אולטרה), אבל הרושם נשאר והוא עדיין הרגיש גדול.
הפוקו X5 פרו מגיע עם מסך בגודל 6.67 אינץ' - כמעט זהה לאלה של הגלקסי S23 אולטרה ואייפון 14 פרו מקס, אבל מבחינת משקל הוא קרוב יותר לדגמים הבסיסיים של סמסונג ואפל ולא מרגיש כבד. הוא גדול, כאמור, ואם אין לכם ידיים גדולות תגלו שקצת קשה לתפעל אותו כשהוא ביד אחת ולהגיע אל כל אייקון ופינה שלו.
מבחינת עיצוב אין חדשות גדולות - מדובר בסמארטפון סטנדרטי, אבל משהו בו בכל זאת מרגיש קצת גס, אולי בגלל שגב המכשיר והמסגרת עשויים פלסטיק. בחזית תמצאו גורילה גלאס 5.
למכשיר יש הגנה מפני מים ואבק בתקן IP53 - כלומר רשמית לא מומלץ להסתובב איתו בגשם ואין מה לדבר על טבילה במים. הלכתי איתו בין הטיפות בגשם והוא דווקא תיפקד בסדר.
בגב המכשיר נמצאות שלוש עדשות ופלאש, כששתי עדשות בולטות החוצה ואחת משתלבת בגוף המכשיר.
הפוקו מצויד ברמקולים סטריאופוניים - אחד בראש המכשיר והשני בתחתית. למכשיר יש גם שקע אוזניות, שהולך ונעלם מעוד ועוד סמארטפונים, וגם נורת אינפרא-אדום. בעזרת אפליקציית השלט של שיאומי שמגיעה עם המכשיר תוכלו לשלוט על הטלוויזיה ומגוון מכשירים אחרים. מנגד, אין מקום לכרטיס זיכרון חיצוני. אם אתם מתכננים לטוס איתו לחו"ל, קחו בחשבון שלמכשיר אין eSim כך שתצטרכו לקנות חבילה ייעודית או לרכוש סים פיזי אחר.
סורק טביעות האצבע משולב בכפתור ההפעלה שנמצא בצד המכשיר ועושה את העבודה במהירות וביעילות מרשימה - לא צריך לנסות למצוא את הזווית הנכונה להנחת האצבע כדי לבטל את נעילת המסך.
חומרה: סוללה שלא נגמרת
במכשירי פוקו לא תמצאו את המפרט הכי מתקדם. במקרה הזה מדובר במעבד סנאפדרגון 778, לעומת סנאפדרגון 8 במכשירי הדגל, ואחסון בנפח 256 ג'יגה בייט ועוד 6 ג'יגה זיכרון. מה הנתונים האלה אומרים בפועל? המפרט הזה מספיק בהחלט לשימוש יום-יומי במכשיר, שהתמודד בלי בעיות גם עם משחקים כבדים.
המסך מציג תמונה מצוינת, אבל מחוץ לבית מתגלה שהבהירות המקסימלית לא מספיקה - גם ביום אפרורי בלי שמש בוהקת, הסביבה משתקפת במסך. התוכן עדיין קריא, אבל ההשתקפות הזו קצת מציקה ומפריעה.
מאחורי מסך גדול נמצאת סוללה גדולה, ובפוקו זו סוללה של 5,000 מיליאמפר. התחושה שמתקבלת משימוש במכשיר היא שהסוללה פשוט לא נגמרת - לקח הרבה זמן לרוקן אותה (אחרי כמה שעות של סרטי 4K ביוטיוב, במצב של בהירות מלאה) והיא צלחה בקלות יום עבודה. המכשיר לא תומך בטעינה אלחוטית אבל כן מציע טעינה מהירה וערכת הטלפון כוללת מטען מהיר של 67 וואט, בעזרתו טעינה מאפס ל-25% ארכה כ-15 דקות ולטעינה מלאה נדרשו כ-45 דקות.
תוכנה וממשק: הכוונות טובות, הגיור יצר בעיה
הפוקו X5 פרו מגיע עם אנדרואיד 12 וממשק MIUI של שיאומי בגרסה 14. הממשק דוגל בשיטת גם וגם - גם פורש את האפליקציות במסך הבית, כמו באייפון, וגם מציג אותן במגירת אפליקציות, כנהוג בעדות אנדרואיד. כל אחד יכול לבחור לפי טעם והעדפה אישית, כשבמגירת האפליקציות יש חלוקה לפי קטגוריות - תקשורת, בידור, צילום, משחקים ועוד. חבל שהמערכת לא ממש יודעת איך לקטלג את כל האפליקציות, כולל משחקים שלא הועברו לקטגוריית משחקים, למשל, אבל אפשר כמובן להוסיף ולהעביר אפליקציות באופן ידני.
וילון ההתראות של אנדרואיד מפוצל לשניים, גם וגם - התראות והגדרות. כדי להציג את ההגדרות מחליקים את האצבע כלפי מטה בחלק הימני של המסך וכדי להציג את ההתראות מחליקים את האצבע על החלק השמאלי. זה נשמע הגיוני ולכמה רגעים חשבתי שהשתלטתי על העניין, אבל הביצוע מבלבל - כשבוחרים להציג את התפריטים בעברית התראה על אימייל חדש או הודעת ווטסאפ מופיעה בפינה הימנית העליונה, אבל אם תחליקו עליהן את האצבע למטה תגיעו דווקא להגדרות. באנגלית זה עובד טוב יותר, בשיאומי פשוט לא עידכנו את הכיוונים במעבר לעברית. ומעבר לכל זה, מדובר בעניין של הרגל - מי שרגיל להחליק כלפי מטה לא עוצר בהכרח לבדוק באיזה צד של המסך הוא נמצא.
מצלמה: אל תבנו על תמונות לתערוכה
למרות ההסתפקות במועט במפרט הטכני, בתחום הצילום שיאומי בחרה להישאר במירוץ החימוש וציידה את הפוקו בחיישן של 108 מגה פיקסל. הנתון הזה גם מופיע על גב המכשיר, בצמוד לעדשה, אבל בשיאומי יודעים שאתם לא באמת רוצים או צריכים להשתמש ברזולוציה כזו בכל צילום ודאגו שזו לא תהיה ברירת המחדל כשפותחים את המצלמה.
אם תרצו בכל זאת לצלם ב-108 מגה פיקסל תצטרכו לבחור את האפשרות הזו מתוך תפריט המצלמה - אל דאגה, היא לא מוסתרת ואפשר למצוא אותה בקלות. בכל מקרה הזום האופטי הוא X2 בלבד.
במצב צילום רגיל התוצאה טובה לשימוש בסיסי, אבל לא מספיק חדה - אם תגדילו את התמונה על המסך תראו בקלות שחלקים ממנה קצת מטושטשים.
סיכום
הוא לא הכי יפה ולא הכי עדכני, אבל אם אתם לא חייבים את מכשיר הדגל האחרון או את המפרט הכי מעודכן ומחפשים מכשיר שלא יכאיב יותר מדי לחשבון הבנק - פוקו X5 פרו הוא אופציה טובה פלוס.
הוא עושה את העבודה ושורד יום עבודה בלי לראות מטען, כשהפשרות העיקריות הן איכות התמונות (אם נכנסים לפרטי פרטים) וההגנה על המכשיר.
במחיר של כ-1,500 שקל, ואפשר אפילו למצוא אותו במחיר נמוך יותר, תקבלו מכשיר שלא ממש מרגיש מוזל.